Mana zivju ēdienkarte gada griezumā(100% “dzelzis” + vasarā zandartiem un asariem vobleri un džigs):
Ziema- asari, zandarti un jūrjas foreļi
Maijs- līdaku kotletes, jūrjas foreļi Igaunijas salās- gastronomiskās izvirtības.
Vasara- zandarti, asari
Rudens- Bija gadi, kad rīkoju lašu balles ar legāli ķertiem. Bezādas filejas sacep. Spuras, galvas un asakas- buljons. Ikri- kaviārs, lai gan par kaviāru dēvē storu “olas”.
Šķīvjos lej buljonu papildina ar ikriem pēc katra vēlmēm, glāzēs pilda “balto” un maizes vietā piekož ceptu fileju!
Tā rudens, Pelēkā ikdiena- zandarti, asari. Ja piezvejā gadās kāda normāla līdaka, 3-4kg + tad kotletīte.
Strauta forelēs nobradāti 40+ gadu. Šovasar brienamancuks no bēniņiem nav nonests.
P.S
99% zivis filēju. Neteikšu, ka baigais spec, kaut kā noņurkā. Asarus meklēju, lai paturētu tik tāda mēra, lai būtu filējami. Visas cenšos nofilēt, lai nebūtu nevienas asaciņas. Lai ēstu kā doktordesu!
Ziema- asari, zandarti un jūrjas foreļi
Maijs- līdaku kotletes, jūrjas foreļi Igaunijas salās- gastronomiskās izvirtības.
Vasara- zandarti, asari
Rudens- Bija gadi, kad rīkoju lašu balles ar legāli ķertiem. Bezādas filejas sacep. Spuras, galvas un asakas- buljons. Ikri- kaviārs, lai gan par kaviāru dēvē storu “olas”.
Šķīvjos lej buljonu papildina ar ikriem pēc katra vēlmēm, glāzēs pilda “balto” un maizes vietā piekož ceptu fileju!
Tā rudens, Pelēkā ikdiena- zandarti, asari. Ja piezvejā gadās kāda normāla līdaka, 3-4kg + tad kotletīte.
Strauta forelēs nobradāti 40+ gadu. Šovasar brienamancuks no bēniņiem nav nonests.
P.S
99% zivis filēju. Neteikšu, ka baigais spec, kaut kā noņurkā. Asarus meklēju, lai paturētu tik tāda mēra, lai būtu filējami. Visas cenšos nofilēt, lai nebūtu nevienas asaciņas. Lai ēstu kā doktordesu!
14.jūlijs 2024, 13:42 | links