Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!

Oskaram viela pārdomām!;)
22.jūlijs 2024, 12:26 | links
 
nelietotaajs [19.jūl]: Regulāri braukāju uz Daugavu asaru un zandartu medībās. Laivu ielaižu Buļupē un tad, pa Buļļupi vai Loču kanālu iekšā Daugavā! Arī vakar izbraukāju Daugavas lejteci un pašā vakarā devis pa Buļļupi uz krastu. Braucot garām Robiņiem, dzirdu kāds nikni bļauj. Paskatos, robiņš no kutera dusmīgi aicina piebraukt pie viņa, citādi pats braukšot pakaļ. Protams piebraucu... Izrādās, tajā Buļļupes posmā ir izmaiņas un kuģot ir aizliegts. Tiku laipni painformēts un devos tālāk!
Protams, es par aizliegumu nezināju, aiz pieraduma tik braucu. Pēc tam paskatījos Mana cope. Tiešām tur liegtā zonā.
Tas informācijai, ja kāds tā pat kā es, brauc pēc pieraduma un neseko līdzi noteikumu izmaiņām.

To pat es zināju!:)tieši domāju par Tevi!neko neraksta,tad jau labi!;)
19.jūlijs 2024, 18:53 | links
 

Regulāri braukāju uz Daugavu asaru un zandartu medībās. Laivu ielaižu Buļupē un tad, pa Buļļupi vai Loču kanālu iekšā Daugavā! Arī vakar izbraukāju Daugavas lejteci un pašā vakarā devis pa Buļļupi uz krastu. Braucot garām Robiņiem, dzirdu kāds nikni bļauj. Paskatos, robiņš no kutera dusmīgi aicina piebraukt pie viņa, citādi pats braukšot pakaļ. Protams piebraucu... Izrādās, tajā Buļļupes posmā ir izmaiņas un kuģot ir aizliegts. Tiku laipni painformēts un devos tālāk!
Protams, es par aizliegumu nezināju, aiz pieraduma tik braucu. Pēc tam paskatījos Mana cope. Tiešām tur liegtā zonā.
Tas informācijai, ja kāds tā pat kā es, brauc pēc pieraduma un neseko līdzi noteikumu izmaiņām.
19.jūlijs 2024, 18:10 | links
 
Mana zivju ēdienkarte gada griezumā(100% “dzelzis” + vasarā zandartiem un asariem vobleri un džigs):
Ziema- asari, zandarti un jūrjas foreļi
Maijs- līdaku kotletes, jūrjas foreļi Igaunijas salās- gastronomiskās izvirtības.
Vasara- zandarti, asari
Rudens- Bija gadi, kad rīkoju lašu balles ar legāli ķertiem. Bezādas filejas sacep. Spuras, galvas un asakas- buljons. Ikri- kaviārs, lai gan par kaviāru dēvē storu “olas”.
Šķīvjos lej buljonu papildina ar ikriem pēc katra vēlmēm, glāzēs pilda “balto” un maizes vietā piekož ceptu fileju!
Tā rudens, Pelēkā ikdiena- zandarti, asari. Ja piezvejā gadās kāda normāla līdaka, 3-4kg + tad kotletīte.
Strauta forelēs nobradāti 40+ gadu. Šovasar brienamancuks no bēniņiem nav nonests.
P.S
99% zivis filēju. Neteikšu, ka baigais spec, kaut kā noņurkā. Asarus meklēju, lai paturētu tik tāda mēra, lai būtu filējami. Visas cenšos nofilēt, lai nebūtu nevienas asaciņas. Lai ēstu kā doktordesu!
14.jūlijs 2024, 13:42 | links
 
BrunoL.Priecājos tevi redzēt forumā.Lai tev laba veselība.Protams ķert un lietot pārtikā daudz patīkamāk pumpainos.Neraugoties uz sarežģīto un saspīlēto ģeopolitisko situāciju šogad esmu 3 reizes bradājis pa foreļupīti ar tīri labiem panākumiem. Precīzāk neko neteikšu.Citādi zaļie,zilie un citi krāsainie mani nories.Tā kā pēdējā desmitgadē mērķa zivs ir strīpainais,paralēli tiek noķerts viss Latvijā esošais zivju sugu spektrs.Vienīgais nav noķerts sams.Vienkārši nav nācies copēt ūdeņos kur tas mīt.pēdējos 4 gados piezvejā ir zuši.Šogad īpaši labi.Cerēsim tos tu par sūdiem nesauksi.Tie ruduļi un laba izmēra nemaz tik bieži netrāpās. Tā ka baigo moku ar gatavošanu un ēšanu nav. Daddy.Protams,ka filetēju.Arī nosānu asakām. Paliek tikai mazās asaciņas miesā.Ar samalšanu problēmu nav.Vispār filetēšana ir mana stiprā puse.Bez grūtībām filēju pat brētliņas.Protams ir satrīti visāda izmēra nazīši.Jā no ruduļa gala iznākums nav liels.Protams filējot lašveidīgos. līdakas,mencas gala rezult'āts ir tīkamāks.Toties ir zivis kurām arī ir mazs gala produkts.Piemēram sapalam un vimbai ir vairāk muskuļu asaciņu. Tā ka nav tik traki ar to ruduli.Kā teica viens leģendārs aktieris - vajag tikai rakt.Lai jums jautra Zvejnieku diena.Man arī.Tiesa es jau 12 dienas esmu tikai makšķernieks.
14.jūlijs 2024, 12:47 | links
 
Kā tad...uzradās :)...divi gudrīši,kuriem ejot smilšu strīpa aiz muguras stiepjas,bet viss,kas ne kā viņiem ir fī,fū,pē.:)Vai arī gribas šamiem vēl paspīdēt,lai sajustos,kā zeņķiem:)...tas slikts,tas ne tā...vai Jums kāds liek darīt tāpat !?
13.jūlijs 2024, 21:54 | links
 
Kāpē tādi s.di jāķer, jāmokās un jāēd?
13.jūlijs 2024, 18:45 | links
 
PS. voblās varētu būt OK, tikai tagad mušu laiks... auksti kūpināti??
13.jūlijs 2024, 17:59 | links
 
Tagad visi lielie ruduļi aiziet kotletēs. Tiesa,tik daudz vienā reizē vairāk nav bijuši. Iesaku pamēģināt.Varbūt iepatiksies.

Bjorgvins, 13.jūlijs 2024, 09:26


padalies - Filē, tas skaidrs, muguras asaka nelaba, bet ribu asakas arī griez ārā?? cik no tāda 800 gr ruduļa kotlešu gaļas sanāk - 200gr, vai 150?? :) es pamēģināju, nakuj, pat 3x maļot...

ja tādi 800 gr monstri drīzāk kūpināt vai apcept un burkot burkot burkot... vai zem tomātiem :)
13.jūlijs 2024, 17:58 | links
 
Paldies par ieteikumu sakarā ar ruduļiem, bet lai viņi dzīvo tālāk. Kotletēm izmantojam mazās raudiņas un rudulīšus, voblām lielās raudas un pličus(maitas trekni). Asari ir ņamma vienmēr.
13.jūlijs 2024, 13:03 | links
 
Snipiens, 100% taisnība, izņemot ruduļus. Ķert forši, bet, žēl laist vaļā tādus uz 500gr. un vairāk , bet gastronomiskā vērtība "0".

plekste22, 12.jūlijs 2024, 16:04


Līdz sprīdim rudulēni konservos...pa pirmo zorti.Biju sataisījis...uzcienāju koļegas.Kad viņi uzzināja,ka tie ir ruduļi...bija pārsteigti,ka tik garšīgi.
Vītināti vai pa prosto voblās...aiziet tikai tā.
Esmu taisījis no lielajiem kotletes...apēdās.Protams jāpasipās,kamēr tiek pie kotlešu masas,bet...gribi vizināties,nākas ar pavilkt ragaviņas.:)
Un visbeidzot...ja paskatās ,,viģikus" par Norvēģu ,mākslīgi audzētajiem lašiem,tad rudulis ir bio-eko-naturliš produkts.:)
13.jūlijs 2024, 09:43 | links
 
plekste 22.Atvaino.Es te mazliet par ruduļiem. Es daudzus gadu desmitus domāju tāpat kā tu. Protams,vienkārši cepts rudulis reti kādu var uzrunāt.Pāris gadu atpakaļ Liepājas ezerā ķerot asarus bija tāds nopietns ruduļu uzbrauciens. Nu tādi no 700 gr līdz 850 gr.Stundas laikā 15 kg. Kā tu saki žēl atlaist.Nu tad es tos audriņus vienkārši pārtraucu.Lielāko daļu izdalīju tiem kas ruduļus ēd. Un daļu nogriezu kotletēs.Domāju,nu vismaz tak ēdams būs.Sanāca daudz labāk nekā domāts. Tagad visi lielie ruduļi aiziet kotletēs. Tiesa,tik daudz vienā reizē vairāk nav bijuši. Iesaku pamēģināt.Varbūt iepatiksies.
13.jūlijs 2024, 09:26 | links
 
Snipiens, 100% taisnība, izņemot ruduļus. Ķert forši, bet, žēl laist vaļā tādus uz 500gr. un vairāk , bet gastronomiskā vērtība "0".
12.jūlijs 2024, 16:04 | links
 
Mana Dārgā,kad uzsākām kopdzīvi pati uzprasījās,lai parādot kā jācopē.Spinings īpaši neaizcepīja,bet pludiņpīcka,donka-vulgaris-brutalis :) ( butēs,vimbās ) un galvenais ziemas cope ir tas,kā mēs kopistiski pavadam brīvo laiku...divi zābaki = pāris.:)Ārzemes mūs necepī,tāpēc tepat pa LV.Pēc trofejām netiecamies...mēs pa vienkāršo...ejam makšķerēt.Dārgā reiz teica :,,Ruduļi ir labākā zivs,jo vienmēr ķeras!":)...tas par Babi.Ziemas cope viņai pat tuvāka sirdij,jo nav garo pīcku.Tagad gan retāk ar mani laivā...mājās tak ar kādam kas jādara ( šutkuju ):).Pēc kādas stundas abi iesim nakteniekus tvarstīt.Zivis es pats tīru...vienkārši tā ir iegājies un izgriezt filejas vai ašukus tīrīt...es pat teiktu ir veču darbs.Manējā no laukiem...i govis bērnībā ir pārsējusi,i kartupeļus lasījusi,i sienu krāvusi,utt.Kā ( saulīte ) raksta par avenēm...manējo tik ielaid ogās...ārā tik ar tanku var izvilkt :).Es savukārt nevaru sagaidīt,kad nu beigs ogot...dīcu,ķīkstu,pīkstu ka nu jau pietiks :).Ziemā ievārījumus gan es vairāk ēdu.:)Ogas nav mans...ja nu vienīgi arbūzi un ķirbji.:)Vai man ir paveicies...es uzskatu ka jā !
12.jūlijs 2024, 00:01 | links
 
Vismīļākā mums ir ziemas cope,kad ar īsu kātiņu un tievu auklu izjūti katru zivs pretestību. Varat te mani ap****t vai nē,bet reizēm pa 2 dienām saķērām tik daudz asarus, ka ēdam visu nedēļu. Asaris manuprāt viena no garšīgākajām zivīm. Āmen, es esmu runājis.
11.jūlijs 2024, 22:23 | links
 
RaimisD [11.jūl]: saulite [4m]: Sogad vienkārši fantastiskas meža avenes, brauciet ar otrām pusītēm un lasietDzērvenēs vēlāk brauksim. Kamēr, sieva lēkā pa kukužņiem un meklē lielāko ogu. Es varu pilnīgi legāli pacopēt :)
....., bet tā pat, būs jāklausās pārmetumi, ka varēju arī palīdzēt, nevis čilojis laivā.
11.jūlijs 2024, 22:19 | links
 
saulite [11.jūl]: Sogad vienkārši fantastiskas meža avenes, brauciet ar otrām pusītēm un lasiet
Dzērvenēs vēlāk brauksim. Kamēr, sieva lēkā pa kukužņiem un meklē lielāko ogu. Es varu pilnīgi legāli pacopēt :)
11.jūlijs 2024, 22:17 | links
 
Man kā makšķerniecei palikušas tādas mazās virsotnes, kā noķert lasi , zandartu , samu un zuti, kā arī paaugstināt personīgos zivju svara un garuma rekordus.
Un varat būt mierīgi, ALATU dāmas copē, un lomi viņām tādi, ka daudzi copmaņi paliktu zaļi no skaudības...
Un ko tik nav nācies satikt, dzirdēt un redzēt dabā pa šiem gadiem.
p.s Sogad vienkārši fantastiskas meža avenes, brauciet ar otrām pusītēm un lasiet
11.jūlijs 2024, 22:13 | links
 
Par sievietēm un copi. Reiz ar čomakiem atbraucām no ziemas copes, pasēdējām, iešmigojām, runas par copi, nekādi lielie lomi mums nebija. Pēkšņi piedāvāju sieviņai brauc mums līdzi. Atbilde bija "a ko, es varu". Sameklējām visas iespējamās drēbes, vaļenkus utt, utjp. Otrā rītā aizbraucām uz Gāti, copes nav, pārvācāmies uz Mežzaru. Atradām vietu kur ķērās sprīža garumā asarīši. Pagāja laiks lai iemācītu saprast kā pēc sardziņa saprast kad ir cope, un kad pie irst. Beigās viņai tas tā iepatikās, ka nu jau gadus 20 viņa mani apcppē, un es pārsvarā viņai asistēja ar uztveram tīkliņu. Sievietes tas ir spēks, viņām nenormāla pacietība kas vainagojās ar panākumiem kā kaķim pie peles alas.
11.jūlijs 2024, 22:03 | links
 
daddy_j [17:53]: par to lūpu drīkst sīkāk?? :D

Tēvoc, bomba! Nenocietos Tavu repliku sievai neparādīt.

Jurik, 11.jūlijs 2024, 19:36


UUNJ?? :)))
11.jūlijs 2024, 21:57 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager