Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Jā , FB gar acīm paskrien šīs reklāmas. Adventes vainagi, pīrādziņi, gružu izvešana, kūtsmēsli.
Vai kāds vispār viņās iedziļinās, ja nav dotajā mirklī vajadzības?
Ja zinātu, ka tirgo kāds savs cilvēks, noteikti aizbrauktu ne uz Ādažiem vien.
Mēģināšu nepalaist garām šī gada ogas ;)

RaimisD, 15.janvāris 2025, 19:55


Atvaino, ja biju solījis un aizmirsu.
Cerēsim ka raža būs šogad, 2024 sezonā vairāk kā 1/3 pakāsām, dēļ salnām, 30min negaisa un vēl pāris ķibelēm.
Pieseko https://www.facebook.com/larbuzs un zināsi kad kas būs un kad būs tev tuvumā.
15.janvāris 2025, 21:16 | links
 
Davis-Di [15.jan]: FB Adaži-Baltezers grupā regulāri bija sludinājumi un vidēji 3-4 reizes nedēļā viena tirdzniecības vieta Ādažos tirgu, Berģu Sky ar bija, Carnikavas Nēģu svētkos ar bija, Skultes tirgū ar bija ... tas tev nosacīti blakus vai paceļam, tā kā ja būtu gribējis, būtu ticis pie Larbūza.
Tas periods ir ar melnu muti, ka pat copēt netiek, kur vēl par kādu atcerēties.

Ja kas mums otro gadu ir arbūzu sukādes, bērni saka ka līdzīgas haribo lācīšiem, tik daudz veselīgāki un cukurs daudz mazāk.
Ražo tev netālu Ādažos(Daces kārumi)
Jā , FB gar acīm paskrien šīs reklāmas. Adventes vainagi, pīrādziņi, gružu izvešana, kūtsmēsli.
Vai kāds vispār viņās iedziļinās, ja nav dotajā mirklī vajadzības?
Ja zinātu, ka tirgo kāds savs cilvēks, noteikti aizbrauktu ne uz Ādažiem vien.
Mēģināšu nepalaist garām šī gada ogas ;)
15.janvāris 2025, 19:55 | links
 
Šovasar provei iestādījām 8 stādus. Aizmetās ~40 bumbuļi. Ēdami un ļoti garšīgi izauga mazāk par 10

BrunoL, 15.janvāris 2025, 19:48


Nu re, ja grib tad sanāk.
Ja tik maz stādi tad nevajag ļaut vairāk par divi trīs uz stādu un ņem vērā ka arbūzam ir ļoti liela sakņu sistēma, tāpēc parasti siltumnīcās neaug, kur agro plēve apakšā pret nezālēm :D
15.janvāris 2025, 19:53 | links
 
Jākonsultējas pie speciem. Ienācās pavēlu.
15.janvāris 2025, 19:50 | links
 

Šovasar provei iestādījām 8 stādus. Aizmetās ~40 bumbuļi. Ēdami un ļoti garšīgi izauga mazāk par 10
15.janvāris 2025, 19:48 | links
 
Man prieks, ka Jums sanāk un vēlu vairāk kundes !!

Jon-Hill, 15.janvāris 2025, 19:37


Vai sanāk redzēsim ilgākā periodā, konkurence pieaug un daudzi mēģina mājās paši audzēt un darbs nav viegls ar pietiekoši izaicinājumiem.
15.janvāris 2025, 19:47 | links
 
Man prieks, ka Jums sanāk un vēlu vairāk kundes !!
15.janvāris 2025, 19:37 | links
 
Jon-Hill [41m]: ..Vidzemes augstiene,,tur tak pārsimts metrus tuvāk saulei ! :)Tad rekur ir atbilde !
Man siltumnīcā izauga tāda dranķība, ka par arbūzu grūti nosaukt.
Dāvis maiku uz krūtīm plēsa, ka viņa audzētie arbūzi ir garšīgāki par Spānijas, Astrahaņas un vēl nezin kādiem ievestajiem.

Solījās, bet aplauza forumiešus ar prezentāciju. ;)
Notirgoja šī gada ražu pa kluso restorāniem :D

RaimisD, 15.janvāris 2025, 19:19


FB Adaži-Baltezers grupā regulāri bija sludinājumi un vidēji 3-4 reizes nedēļā viena tirdzniecības vieta Ādažos tirgu, Berģu Sky ar bija, Carnikavas Nēģu svētkos ar bija, Skultes tirgū ar bija ... tas tev nosacīti blakus vai paceļam, tā kā ja būtu gribējis, būtu ticis pie Larbūza.
Tas periods ir ar melnu muti, ka pat copēt netiek, kur vēl par kādu atcerēties.

Ja kas mums otro gadu ir arbūzu sukādes, bērni saka ka līdzīgas haribo lācīšiem, tik daudz veselīgāki un cukurs daudz mazāk.
Ražo tev netālu Ādažos(Daces kārumi)
15.janvāris 2025, 19:30 | links
 
Neteicu, ko pērku, to piedomāji, bet norādiju, ka starpība nav kapeikas !
Un otrs, nedrīkst pārmest cilvēkiem, ko viņi izvēlas pirkt un ēst, vai dzert,, jo vairāk vēl piepīt patriotismu.
Tieši tik daudz, un ne vairāk !
15.janvāris 2025, 19:20 | links
 
Jon-Hill [15.jan]: ..Vidzemes augstiene,,tur tak pārsimts metrus tuvāk saulei ! :)
Tad rekur ir atbilde !
Man siltumnīcā izauga tāda dranķība, ka par arbūzu grūti nosaukt.
Dāvis maiku uz krūtīm plēsa, ka viņa audzētie arbūzi ir garšīgāki par Spānijas, Astrahaņas un vēl nezin kādiem ievestajiem.

Solījās, bet aplauza forumiešus ar prezentāciju. ;)
Notirgoja šī gada ražu pa kluso restorāniem :D
15.janvāris 2025, 19:19 | links
 
Audzējam zemenes.

BrunoL, 15.janvāris 2025, 19:03


Tās prasa vairāk darbu kā arbūzi.
Man māsīcas dēls rudenī nopirka kaut kādu patentu zemeņu audzēšanai, ceļ augšā siltumnīcas, visu taisa automatizētu, bet detaļas nezinu, nav sanācis sīkāk parunāt ne ciemos aizbraukt.
15.janvāris 2025, 19:16 | links
 
.. man arī ir pieredze :)
Paskaties, salīdzini : dabas bode cūkas gaļa 10+ kg
Barbora - 4+ kg.
Nevajag pievilkt faktus aiz ausīm, viss BIO ir kā minimums x2, nevis nieka 20 centu šķirba.
Arī zinu personīgi vienu bio audzētāju, tapē var nestāstīt,, kauč arī neizslēdzu, ka ir saimniecības, kur tiešām,,,
Lāču ceptuve, paskaties cenas!
Tāpat dikti apšaubu reāli garšīgu arbūzu, vai vīnogu izaudzēšanu Latvijā, mums vienkārši saules par maz !

Jon-Hill, 15.janvāris 2025, 17:53


Labi ka ir pieredze, labi ka garšo mačalka no maximas, kas uz galda var nostāvēt atgriezts nedēļu nesabojājoties, mūsu arbūzi un melones tā nevar, bet toties kad atgriež virtuvē, tad visa māja smaržo.
Augustā piesakies, iedošu nogaršot ;)

Atsaucei:https://www.facebook.com/larbuzs


15.janvāris 2025, 19:08 | links
 
Audzējam zemenes.
15.janvāris 2025, 19:03 | links
 
Sertificētam Bioloģiskajam raža, kā minimums, 3x mazāka.
Neticīšiem varu paskaidrot, kontrole pēc kontroles, analīzes gan produktam, gan augsnei utt. . Visi maksas pakalpojumi. Mēģināju kundzi atrunāt nesākt jaunu piecgades ciklu, bet kas tev deva.
Ir kas novērtē produktu. Brauc no pat tālienes. Tik pandēmija krietni samazināja pastāvīgo klientu loku.

BrunoL, 15.janvāris 2025, 18:11


Par to 3x mazāka, ir atkarīgs no kultūras ko audzē, bet nezāles un visādas cit problēmas noteikti vairāk.
Ja nav noslēpums, ko tava sieva audzē?
15.janvāris 2025, 18:59 | links
 
ļoti labi/saldi/lieli un gardi arbūzi pat manā Siguldas novadā izaug... :)) lab, ēdami no augusta vidus...

daddy_j, 15.janvāris 2025, 18:30


..Vidzemes augstiene,,tur tak pārsimts metrus tuvāk saulei ! :)
15.janvāris 2025, 18:40 | links
 
jegersz [15.jan]: Bet tad sanāk, ka tu vai nu skaiti katru kapeiku un tas ir princips, kas arī ir OK, bet tad sanāk, ka tu pirksi visu kas būs lētāk, ieskaitot leišu, poļu, spāņu pārtiku nevis vietējo, jo tas būs lētāks, lidosi ar īru avio, jo tas būs lētāks un tā tālāk.
Piedod, bet sanāk, ka esi lecīgs egoistisks , bet tai pašā laikā Sodras gadījumā domā valstiski un par kopējo valsts labumu.
Kaut kā nelīmējas!
Un vēlreiz neņem personīgi.
Dakterp teiktajā nav pretrunu.
Ja atmet visus sentimentus un uz lietām un notiekošo skatās caur pragmatisku aprēķinu prizmu, tad viss saskan.

Visi taču zina un saprot, ka šāda ilgtermiņa investīcija no valsts puses būtu tālredzīgs gājiens.

Problēma ir tā, ka nav brīvas naudas. Cik tur zviedri prasa? Šķiet, nedaudz mazāk par pusmiljardu.
Ko darīt?
Ņemam pensiju fondu, pērkam zemi un gaidām, kad cena dubultosies. :)

Kas zina, varbūt nākotnē būs no kā pensijas maksāt.

Neņemiet teikto pārāk nopietni, es to tā...
15.janvāris 2025, 18:32 | links
 
ļoti labi/saldi/lieli un gardi arbūzi pat manā Siguldas novadā izaug... :)) lab, ēdami no augusta vidus...

pandēmija jā, arī medus cienītāju rindas paretināja... jaunieši jau nezina, kas tas medus tāds ir un ar ko medu ēd :((
15.janvāris 2025, 18:30 | links
 
Sertificētam Bioloģiskajam raža, kā minimums, 3x mazāka.
Neticīšiem varu paskaidrot, kontrole pēc kontroles, analīzes gan produktam, gan augsnei utt. . Visi maksas pakalpojumi. Mēģināju kundzi atrunāt nesākt jaunu piecgades ciklu, bet kas tev deva.
Ir kas novērtē produktu. Brauc no pat tālienes. Tik pandēmija krietni samazināja pastāvīgo klientu loku.
15.janvāris 2025, 18:11 | links
 
Jon-Hill [15.jan]: Tāpat dikti apšaubu reāli garšīgu arbūzu, vai vīnogu izaudzēšanu Latvijā, mums vienkārši saules par maz !
Bļāā, šito nevajadzēja teikt :DDD
15.janvāris 2025, 17:57 | links
 
.. man arī ir pieredze :)
Paskaties, salīdzini : dabas bode cūkas gaļa 10+ kg
Barbora - 4+ kg.
Nevajag pievilkt faktus aiz ausīm, viss BIO ir kā minimums x2, nevis nieka 20 centu šķirba.
Arī zinu personīgi vienu bio audzētāju, tapē var nestāstīt,, kauč arī neizslēdzu, ka ir saimniecības, kur tiešām,,,
Lāču ceptuve, paskaties cenas!
Tāpat dikti apšaubu reāli garšīgu arbūzu, vai vīnogu izaudzēšanu Latvijā, mums vienkārši saules par maz !
15.janvāris 2025, 17:53 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager