Kūpinātavas

Ļoti labi tiek izmantota ķiršu ,ābeļu,bumbieru un citu augļu koku malka.Jo vienai kūpināšanas reizē izlietoju 1-2 šķeltas pagale,
25.maijs 2010, 10:51 | links
 

Tāda tā produkcija iznāk pēc karstās kūpināšanas /mucā/
25.maijs 2010, 10:49 | links
 
Ar 2,90 tev nekāda karstā kūpināšana neiznāks jo vajadzīga 75 grādu temp Ar tādu ieri to dabūt ir grūti.man kūpinot mucā temperatūra ir lielāka un kūpin
āšanas laiks breksim ir 40 min.Zemākā temperatūrā tā jau būs aukstā kūpināšana kas ir pavisam cits process
Karstā kūpinājuma zivis tiek gatavotas 72-75*C grādu temperatūrā, viens cikls ilgst 4,5 stundas.
Vispareizākā zivju kūpināšana ir namiņos kuri arī parasti ar laiku nodeg ,jo ir koka būves un uguns tiek kurts tieši zem zivīm.
Lai no tā izbēgtu uguni zivīm klāt nelaižu tikai karstumu un dūmu./labums ir tas ka tiek paātrināts process un nav tik strikti jāpieskata
25.maijs 2010, 10:42 | links
 
siluro
domaaju ka man tas nedraud, jo duumvads ir pietiekami garsh (2,90m).
esmu dzirdeejis ka noteiktaa laikaa zaagjeeta apse var tikt izmantota skurstenja izvedei, nokveepst, bet nedeg. varbuut tikai miits
25.maijs 2010, 10:03 | links
 
daddy_j
bet garša jau no tā nemainās
L.Cope
dažus komentus zemāk vari izlasīt, kāds liktenis piemrklē lielāko daļu koka žāvētavu:))))))), bet ja pa nopietno, tad arī skujas dēļiem nebūs ne vainas.
25.maijs 2010, 09:57 | links
 
sveiki koptiljshiki :)
zinu ka no skujiniekiem zhaaveetavu netaisa, bet gan no lapiniekiem?bet vai beerza deeliishi derees? ieksheejo sienu ir doma taisiit no beerza un aarpusee apdarei no apses. kaadi materiali jumsiem tiek izmantoti?
kurtuve, duumvads un pamats jau izbuuveeti :)
25.maijs 2010, 09:18 | links
 
mja...pēc šitām hi-tech bildēm man uz savu mucu ij skatīties negribēsies :(((
19.maijs 2010, 09:15 | links
 
Ar gāzi un ar malku
18.maijs 2010, 21:39 | links
 
skaipa sirmais879
18.maijs 2010, 21:24 | links
 
Bums, man ar katru dienu arvienvairāk šķiet, ka esi tas pats labais Macgiver :))))
Bet skapis labs ;)
18.maijs 2010, 21:19 | links
 
kas tieši no šīs kastes interesē izmēri ? princips ? kūpināšanas tehnoloģija ? Man kalpo labi 200 l muca bet lielajiem zušiem tā ir par zemu tāpēc bija jābūvē skapis Dodiet skype adreses un aizsūtīšu filmu par vācu kūpināšanas tehniku un tehnoloģiju. ;))
18.maijs 2010, 21:03 | links
 
sikak var redzet to bildi
18.maijs 2010, 20:21 | links
 

Pārbaudīta -laba štelle
18.maijs 2010, 18:21 | links
 
siluro - man arī :)
...īstenībā tas ir baigi vienkārši - nosvilināt - nokūpina zivis, apsēžas ņammāt, aliņš, draugi radi, tiri piri...un skaties - būda rūc :))
18.maijs 2010, 13:42 | links
 
daddy
es ar ko līdzīgu esmu novērojis, tagad man ir dzelzene:)))))))
17.maijs 2010, 16:45 | links
 
andrislencis - zolīdi nostrādāts! vienīgi tur kur dūmi ienāk būdā - nevar būt, ka tev pliks caurums bez jemtiņa utt... un vēl - man no 3 koka kūpinātavām, tieši 3 ir nodegušas :))
17.maijs 2010, 14:43 | links
 
Es kūpinu ellesmašīnā ,kas sastāv no apaļā grila (diametrs 41 cm. un veļasmašinas Rīga korpusa) tājā pēc vēlēšanās var uz sietiem vai stienīšiem uzvērt (uzlikt) zivis ,gaļu ,vistas vai ko tik vēlaties .Nu ir dažas īpatnības (bildes varu aizsūtīt uz e/p),kuras nemācēšu bez rasējuma apskaidrot ... Pilnīgi pietiek ,lai 40 min. nokūpinātu 2kg. reņģes (tas ir apm 100 zivis)
17.maijs 2010, 12:11 | links
 
Esmu uzkonstruējis tādu kūpinātavu,kuru var paņemt līdz pat piknikā pie ūdeņiem.Karoče;tā ir izgatavota no paresnas trubas,diametrs ap 70cm.sieniņu biezums 4mm.garums 1,5m,var taisīt arī garāku,bet tad nebūs ērti,būs pasmaga.Abos galos ierīkoti aizbīdņi,līdzīgi kā krāsns šīberi,bet tiem jabūt diezgan hermētiski noslēgtiem.Pa vidu visā garumā iemetina leņķīšus,lai var uzlikt sietus ar zivīm.Piemetina kājiņas,lai būtu apmēram 50cm.no zemes.Kūpina šādi;uz sietiem saliek sagatavotas zivis,zem sietiem uz trubas dibena sabar kādas 4 riekšavas parupju alkšņu skaidu,aizver aizbīdņus un zem kūpinātavas sakur ugunskuru.Kūpinu kādu stundu,bet tas jau nu katram pašam japiešaujas,lai nesalaiž visu dēlī.
1.aprīlis 2010, 22:48 | links
 
nekas Tev nepilēs, ja uzturēsi pietiekoši augstu temperatūru, un kamēr zivis nedaudz apžust, turēsi vāku nedaudz piepaceltu.
1.aprīlis 2010, 22:07 | links
 
galvenais kūpinātavai uztaisīt vāku no uzsūcoša matreāla,piemēram koka,jo no metāla pil virsū tie melnie sūdi,kas veidojas no kondensāta un sodrējiem:)
1.aprīlis 2010, 21:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager