Zinu, ka medījuma (ja nekļūdos- bebra) gaļu liek pienā vai minerālūdenī, lai noņem specifisko garšu, bet par zivīm pirmo reiz ko tādu dzirdu! Zivij no dūņu piegaršas var tikt vaļā paturot zivi (dzīvu) tekošā ūdenī...
Neesmu dzirdējis par pienu. tā produktus meža gaļai līnis; karūsa ;karpa-izslauka ar kokvilnas lupatiņu sausu. ķiploku caur spiedi garšvielas,kas kam un žāvētavā!ZIVI NEDRĪKST MAZGĀT!
mairis19755- es uzskatu ,ka zivīm jābūt ar to dabīgo garšu.Pārkaisi sāli,ķiplokus,piparus un drusku cukuru,lai tas viss labāk ievelkas.Lai izvilktu šo zivju specifisko dūņu piegaršu iemērc tās pienā un kādu laiku paturi ledusskapī.Un galvenais pēc zivju noķeršanas pēc iespējas atrāk izņem to žaunas un viss būs ļoti smeķīgs.
Vistu žāvēšana nav slikta lieta, bet varbūt kāds varētu ieteikt kādu labu recepti zivju žāvēšanai. Vairāk interesē kādas garšvielas jāliek līnim vai karūsai?
Starpcitu-baigi feina zacene sanāk no saldētām siļķēm.Tām izņemu asaku,pārkaisu ar garšvielām,līdzīgi kā lasi, smalki kapātus ķiplokus.Paturu nakti istabas t. lai mazās asakas paliek mīkstākas,kūpinu kādas 4st.ne visai karstos dūmos.Visi,kam esmu devis noprovēt,saka baigi labās,nekur tādas nevar nopirkt,jau sāk nākt pasūtījumi no pilsētniekiem.Ja kādam ir interese,kur var dabūt saldētas siļķes,rakstat vēstuli,pateikšu.
Lai chalis pats izdomaa, tavaa versijaa auksheejai mucai buut plaanai/biezai nav nekaadas noziimes, bet gan apaksheejai daljai kuraa kurina, tai gan jaabuut vecajai mucai(krievu), bet var arii mazu kurtuviiti izbuuveet zemee un uz taas uzlikt mucu.
kada video ?? Njaa laprat ari uzmo4itu kupinatavu ! tik metala nedrikst - nozags jo doma ir likt mazdarzinjas - tur visam pieaug kajas ! bus no kada skapisa jauztaisa + 2 metru 110 metala caurule + bedrite izlikta no akmenjiem ugunskurinjam , vacinju virsu un aukstaa kupinasana gatavs ! Kaaa tas ir realaja dzive un vai ir edamas - u gan nezinu - kad beidzot sanjemsos tad redzes kas sanaks :D
Ja atklāti tad man personigi labāk patīk 0.5- 0.8 kg zuši
vieglāk un ērtāk darboties Ir ari 1.2 lidz 2 kg bet tos es parasti griežu uz pusi/gareniski/ un kūpinu ,iznāk tomēr maķenīt liesāki Iemācijos no Rojiniekiem pamēģinat kādu pusotrinieku nokūpināt gan tā gan tā.
šis pārskats ir domāts tiem kuri kūpina priekš sevis nevis tirgošanai ,jo svara zudumi būs lielāki,nekā kūpinot veselus -nefilētus.Āķa ieliktajā video bija labi parādīts kā ķīnizeri to dara tikai nu traki zīmuļi viņiem bija.Bet tā filejas izvēršana uz irbuļiem bija labi izdomāta .