Kakla karbonāde, tomāti, sīpoli, ķiploki, zaļumi(baziliks, timiāns, estragons, rozmarīns) Garšvielas(sāls, pipari, var jebkādu veikala domātu steikam, šašlikam). Tad vajag kefīru(uz kādi 5kg gaļas 2litri). Kefīru salej grāpītī un liek uz uguns, vāra tik ilgi, kamēr biezpiens atsevišķi un sūkalas atsevišķi. Kamēr dziest sūkalas jāīzkaujas kuram tiks tas biezpiens, un ar lielo karoti jāaprij:) Nu tad kad sūklas atdzisušas maisa visu kopā. Šķidrumam jānosedz gaļa. Mīcot un laizot rokas var noteikt kas marinādei trūkst. Garšai jābūt bišk stiprākai, nekā jūs gribat gala iznākumu. Nu vo, no rīta iemaisa, vakarā cep. Uz iesma vai restītē liek obligāti arī tomātus un sīpolus no marinādes. Ne tā ka pilnīgi pārsedz, bet bagātīgi.
Tad pajem šampinjonus, izlauž kātiņus, saliek sēnes no folija izveidotās paplātītēs, cepurītes liek ar apakšiņām uz aukšu. Katrā cepurītē ieliek mazu pikucīti sviesta, uzber bišk vegetu un izveido no rīvēta siera tādu cepurīti sēnei. Cep uz grila, un kad gatavs, tad sargā lai neizrij pirms galdā likšanas.
Labu apetīti:)
9.jūnijs 2010, 13:11 |
links