Brekši

Gribēju uzjautāt,kādas vēl ira pārtikas krāsvielas kuras ir pieejamas kautkādā veikalā piemeeram maxima vai rimi vai sky,vai veel kaada cita.Man šeit ieteica kurkumu,viņš ir diezgan labs,bet taipat laikaa viņu vaig diezgan daudz lai iekraasotu bariibu uz 1.5kg viena paciņa kurkuma un tā...kautkas dzeltenīgs ira. Kautkas sarkanīgs nav veičos pieejams? Ja man dikti vajadzētu īstās pārtikas krāsvielas,tad es netā atrastu veikala adresi,bet es gribu uszinaat varbuut ir alternatiivas kuras arii neslikti iekraaso bariibu.
17.jūnijs 2010, 00:44 | links
 
kola...labu mantu (govs pļekas) nedrīkst bojāt :D
gulbis37...nu ko tu uzreiz sienies klāt,labāk ieber šnabi =D
17.jūnijs 2010, 00:35 | links
 
Paņemu grūbas katlā uzvāru uz lēnas uguns, ik pa reizei pielejot ūdeni, jo zināms, ka ūdens lēnām pazūd. Kad grūbas ir izvārijušās, paņem ieber zivju barību. (es Salmo parsti beru), tad samaisa kārtīgi un uzliek vāku lai vēl mazliet pavārās (3 min) pēc tam es paņemu ķiploku (saspiežu, lai sula iztek uzgrūbām), paņemu medu, kādu ēdamkaroti pielieku un vēl kādas kukurūzas putraimus.
Tad to visu samaisu un paturu katlā kādas 20 min. un rezultātā sanāk grūbas, kas smaržo pēc barības un ir jūtama ķiploka smaka, kā arī medus :)
Esmu vilcis daudz brekšu. Svarā no 700g līdz 1kg, arī raudām labi patīk,
Ne asakas
16.jūnijs 2010, 19:45 | links
 
copnix,koriandru jau nu tochno nevar pieliet varda tieshaa noziimee:))
16.jūnijs 2010, 19:15 | links
 
Izklausās garšīgi! It īpaši, ja šito odziņu uzliek govs pļeckai pa virsu :DDDD
16.jūnijs 2010, 18:59 | links
 
atklāšu Jums savu grūbu recepti,breksis vnk abažait viņas. Panjem grūbas un izplaucē :D daudzi zina kā to dara...termosaa ieber nedaudz grūbas,tā,lai tikai aizsedz termosa "dibenu",tad ielej verdošu ūdeni,gandrīz pilnu termosu,kādi 4-3cm atstāj brīvu.Pēc ~2-2.5h njemam ārā,izkāšam sietiņā,tā lai būtu pēc iespējas mazāk mitruma. "Tagad stāstīšu pašu to vajadzīgāko lai no tām grūbām iznāktu mega grūbas =)" Pēc izvēles paņem mannā putraimus,es parasti pusi krūzes ieberu mannā un tad pieberu klāt kanēli tējkaroti.Cukuru arī tējkaroti,medu pusi tējkarotes,vaniļas cukuru vienu tējkaroti un tad visu rūpīgi samaisa.Masai jāiznāk kā smilts nedaudz mitra pēc vizuālā,jo kad ieliek medu viņš gabaliem ir ja sacukurots,maisot panāk tādu viendabīgu masu irstošs.Tad ņem šo te pagatavoto brīnumu un apber grūbas,pamaisa grūbas un paber vēl.Tad liekam traukā ar vāku un gatavs. :) Breksis ir kā bite uz medu :) Trofeja uz šito ēsmu šogad man ir breksis 960g smukulītis tāds =D nu lūk,padalījos.Es zinuka daudzas citas ir grūbu receptes,bet te ir mana personīgā.Citreiz aromam leju klāt koriandru un sakratu grūbas trauciņā.
16.jūnijs 2010, 17:46 | links
 
sīko atsijāšana- pareizas vietas izvēle
14.jūnijs 2010, 21:25 | links
 
Salmo melase 0,5 l ap 2 LVL, kā kurā veikalā
14.jūnijs 2010, 11:21 | links
 
Sīko atsijāšana ir mīts. Nav tādas barības, kas atsijā sīkās zivis. Ir barības, kas pievilina lielās un tā ir visa atsķirība. Ja pienāk lielā zivs, tad mazā paiet mazliet nost. Ja lielā zivs nepienāk, mazā stāvēs uz barību vienalga... Man jau šķiet, ka vienīgais, kas varētu mazliet mazās zivis atvairīt ir uz zivju miltiem bāzētās... taču neesmu pārliecināts. Barojot ar kombikormu breksi, ķēru arī sīkos pļindrakus.

Melase patīk lielam breksim, bet tā patīk arī mazam. Tā nav panaceja pret sīkām zivīm.
14.jūnijs 2010, 11:20 | links
 
Meklē kur pārdod lopbarību, kad es pirku 20 L traukā man liekas sanāca zem 20 sant litrā
14.jūnijs 2010, 08:59 | links
 
kur to melasi nopirkt un cik tas maksā?
14.jūnijs 2010, 08:39 | links
 
Saujaucu līdzīgi, kā ARCHA jau rakstīja. 100 ml Melase ar 500 ml ūdens. Mitrinu, protams, pakāpeniski, lai iegūtu vajadzīgo barības konsistenci. Uzdodot jautājumu neprecīzi izteicos. Vēlējos jautāt tieši par melases/ūdens proporciju.

Vēl viens jautājums. Cik lieli ir tie "sīkumi", kuri tiek atsijāti lietojot melasi? 10 cm breksēni ir "sīkums", kuram tur nevajadzēja būt, vai tas ir normas robežās, ka tie tur vēl grozās ap barības galdu?
13.jūnijs 2010, 22:01 | links
 
un starp hesu un ogri???
13.jūnijs 2010, 10:42 | links
 
krjučok, man gan karpveidīgai vēl labāka "ņamma"

melase = 1L uz 8kg sauso barību
0.5L uz 4kg
0.25L uz 2kg
0.125L uz 1kg sauso barību

kādi vāciņi..., kādi pilieni..., tad labāk neķēzīt mantu
13.jūnijs 2010, 00:48 | links
 
...Saimniek, gatavs
13.jūnijs 2010, 00:41 | links
 
Varat liet melasi kādās attiecībās patīk,bet es tomēr palieku karpveidīgajām pie sava pārbaudītā brūnā pulvera-kanēli!
13.jūnijs 2010, 00:37 | links
 
breksis 13: paldies...vismaz atbildeeja...sanaak ka cerība ir kautkur kautko samekleet :)
12.jūnijs 2010, 22:04 | links
 
Madball
Es jaucu 100 g. sīrupu ar 400 g. ūdenu to pievieno uz 2 kg. barības ( bet ne visu uzreiz, mitrini pakāpeniski). Likās ok, brekši arī copēja :)
12.jūnijs 2010, 21:54 | links
 
copnix...
beidz dirst man virsū...D.D.D....
brexis ir tas pats plaudis.../ es ta zinu /...
p.s./klusiņām /...-nesaki - IRA ,
....-saki - IR ....
nekā pers. .......ne asakas....
12.jūnijs 2010, 21:43 | links
 
Tas ir tā - lai "vizbulītes" paliek. Gribi?:)
12.jūnijs 2010, 19:13 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager