Kūpinātavas

MMD kausos redzēju šādu piedāvājumu www.abas.lv, prasīja apmēram 120 latus par kūpnātavu.
Ir kādas rekomendācijas??
19.jūnijs 2010, 13:59 | links
 
Ir vēl ieteikums kāmucā var uztaisīt auksto kūpinātavu.Lejā kur kurina - lai nebūtu tiešais dūms un karstums virs kurināšanas daļas izurb caumurus.ielaid 4 vītņu stieņus ,uz stieņiem sakrāmē laukakmeņus.Liesma atdursies pret akmeņiem,dūms iet cauri ,atdziest un sanāk aukstais kūpinājums.Man sākumā tā bij,bet nomainīju uz pašreizējo variantu.Aukstajā sanāk smeķīgāks bet baigi ilgi jākūpina .
1.jūnijs 2010, 15:05 | links
 
Neviens -- derēs .Dari tā : uztaisi viņā pamatīgu ugunskuru vismaz uz pāris stundām.Tad ar dzelzs birsti un visādiem kasāmiem vēl nokasi un nodauzi visu kas tur iekšā. Ja jūti smaķi -kurini ilgāk. Man ir vienkārša un baigi laba žāvētava mucā. Noveicās jo man ir vecā krievu laiku biezā muca ( 3,5mm dzelzs).Bij lielā (augstā) muca. Nogriezu augšpusi ar domu lai varu izgriez kurinātavai vāku.Muca ,caurums kurinātavai,durtiņas kurinātavai,kādi 30 cm no augšas divi paralēli vīņu stieņi,uz tiem lieku režģi ar zivīm,vāks no koka,slapjš deķis pa virsu un sanāk super kūpinājumi.Kūpinu pārsvarā ar ābeli - alksnis nobāl viņas priekšā.
Man sanāk kaut kas līdzīgs karstai kūpināšanai.
Process:1. No sākuma izkurinu -uzkarsēju mucu - tā lai ir smuka kaudzīte ar kvēlojošām oglēm(ja kas izmantoju bērzu ,alksni,apsi ,pat egli - izkurināšanai ,,,jo visi sveķi un dranķi izdalās degšanas procesā,paliek tikai plika kvēloša ogle.
2.Sakrāmēju zaļu ābeli pa virsu kvēlojošām oglēm,kad sāk spiest sulu ārā no ābeles un sāk nedaudz dūmot lieku sagatavoto zivtiņu,gaļiņu vai vistiņu kas jau eleganti sagatavota un un guļ uz restītēm uz galdiņa pie kūpinātavas(ieteikums: iesaku sekot līdz lai suns vai kaķis nenosper-man ir gadījies)uz stieņiem.
3.Vāku pa virsu
4.Mitru segu pa virsu vākam un noblīvē.
5. Zivtiņš ātrāk,vistiņš vēlāk,gaļiņš vēl vēlāk
6.Apēd
7.Un saprot ka bij pa maz :))

Asarus,lučus ,vēdzeles(vēdzele man sanāk super !!) spraužu uz iesmiem nevis uz režģa.
1.jūnijs 2010, 14:59 | links
 
Jautājums par mucu kurā ir bijuši sulu koncentrāti. Nojaušu, ka tās mucas ir ar kaut ko apstrādātas no iekšpuses un ārpuse ir krāsota. Vai derēs tas ja es šo mucu izdedzināšu?
1.jūnijs 2010, 14:27 | links
 
Nav tik trak atver droši Varbūt drošības pēc paņem pet pudelē ūdeni Parasti skaidām ir niķis aizdegties.
1.jūnijs 2010, 13:09 | links
 
Bums - par to mucas kūpinātavu, kuras bilde bij pāris lapas atpakaļ. Kā tu dari - uz laiku vai tomēr pa brīdim paskaties uz produktu, jo tiiri teorētiski, ja to vāku paceļ, pastāv iespēja, ka tās šķilas, kas apakšā, var aizdegties.
1.jūnijs 2010, 11:41 | links
 
ok - saaaku taisit , bik nopratu ka truba bus pa gaaru - sanaaks baigi ilgaa kupinashana ! Ir kaadas idejas no kaa taisit pashu kupinatavu - jo atradisies mazdarzinjaa - taapec neko labu nevar - nopiz**os ! bija doma - virtuves skapiti - ieksju apsists ar blekji ! Metaala mucas ari naff !
30.maijs 2010, 22:07 | links
 
~2m
30.maijs 2010, 21:57 | links
 
Cik garu vajadzetu pievadu ?? Ir metala truba !
30.maijs 2010, 21:54 | links
 
epox59
Nēsmu provējis līdz šim šis skops nedalās;D
28.maijs 2010, 17:24 | links
 
Tinis un pārējie paldies. Par pienu dzirdu pirmo reizi, pamēģināšu.
28.maijs 2010, 13:35 | links
 
derexx tas ir intresanti ;):) padalies kā garšo
28.maijs 2010, 07:13 | links
 
Man kaimiņš zivis kūpina skurstenī :)) Šis pa jumtu vien dzīvo
27.maijs 2010, 23:59 | links
 
par pienu dzirdu pirmo reiz.būs jāpamēģina:)par dūņām laikam nav trāpijušās. karpas 1reiz no dīķa liku vannā!mazgāt vai ne konkrēti-karpa ,līnis , mani vecs meistars nosunija mani kā puiku viņš žāvēja priekš kundēm kuri sliktu preci nepirktu!!
27.maijs 2010, 23:02 | links
 
tinis;viss pareizi;sasveicinās kaimiņi,viens vaicā-Broņislav ko Tu jau kartupeļus roc,es tikko iestādīju?.Jā,jā..baigi gribās ēst!
27.maijs 2010, 22:52 | links
 
Ķiploku laksti uz zives, mmmm...
V.S.O.P. a par ķiploku uz lasi Tu zrjā:))) Kādreiz ja satiksimies, man ir baigi laba recepte tieši pumpainajiem:)
27.maijs 2010, 22:46 | links
 
Vēl esmu ievērojis jo mazāks laika brīdis no zivs noķeršanas līdz tās izķidāšanai jo mazākas šīs piegaršas.
27.maijs 2010, 22:44 | links
 
Ļoti labi garšo zivs, kura pirms kūpināšanas ir apkaisīta ar ķiploku lociņiem sagraizītiem :) šogad speciāli stādījām :))) sāls, ķiplociņš, maķenīt zivju garšvielu maisījuma un - aiziet :) Protams - ķiploka lociņi. Vēl var izlīdzēties ar saspiestām ķiploku daiviņām, caur spiedi saspiež putrā un ierīvē. ķiploku nelieku tikai foreļiem un lašiem, visiem pārējiem - vajag.
27.maijs 2010, 22:40 | links
 
Meža gaļu, arī bebru nav jātur ne pienā ne minītī, ja vis pareizi un kārtīgi izdarīts. Tur ir savas fīčas:)
Tie kuri pie manis mielojušies var apstiprināt par piegaršām:)
Par līni pienā taisnība, bet ne visos ūdeņos tās dūņas ir. Lielupes, Daugavas līņi nekur nav jāmērc.
27.maijs 2010, 22:40 | links
 
Viss ir pareizi,ja zivis ir no upēm un ezeriem ar tīru ūdeni un kur nav bieza dūņu kārta,tad šīm zivīm nav tik izteikta dūņu garša.Bet man ir gadījies Lobes ezerā noķertos līņus pēc žāvēšanas izmest ārā jo ir tāda sajūta ka tu ēd dūņas.Piens visam tam palīdz,tikai pirms žāvēšanas vajaga nosusināt un nekādas garšas īpašības nezūd.
27.maijs 2010, 22:35 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager