Kūpinātavas

Turpinu spiegot...:) Bums, no kā taisiji sietus, materiāls, izmērs? Vai zem sietiem ir trauks kur notek tauki? Skurstenim 90° gabals ir iemetināts?
29.jūnijs 2010, 20:15 | links
 
daddy
pirms nedēļas Lat. ķīmijā pirku drusku sālsskābes. Mazākais iepakojums 10 L ;)
saimniecībā noderēs :)))
28.jūnijs 2010, 23:25 | links
 
viss būs čikiniekā Es liku visā augstumā lai kūpinātu zušus iesietus visā garumā .Būs vienu mucu arī jauzmetina nogriežot 1/3 kurtuvei.
28.jūnijs 2010, 20:36 | links
 
Radās doma uzbūvēt kūpinātavu "Buma Muca".:)
Ir tikai viena īstā "krievu laiku" muca. Domāju taisīt tā: 1/3 mucas būs kurtuve, 2/3 dūmu kambaris. Kā tas ietekmēs darbību? Temperatūra varētu būt augstāka?
28.jūnijs 2010, 19:00 | links
 
A ko tad tu domāji ,ka sērskābe būs tads čurūdens vien ?? ;DDDDDDDDDDd
28.jūnijs 2010, 16:09 | links
 
uz latvijas ķīmiju vairāk neiešu :))...1x gribēju bik sērskābi nopirkt aķim...a tur mazāk par litru nepārdod...nu domāju, štrunts, ņemšu, saimniecībā noderēs...maksāja tas litrs 80 santīmu...atnes man koncentrētu sērskābi aizdomīgā butelē, strādniekam gumijas cimdi rokā...iedod man - lūdzu...es paņemu un tad sākās kur viņu autiņā ielikt lai neapgāžās, nesaplīst...ui stress bija
28.jūnijs 2010, 16:05 | links
 
Esenci arī tagad nav problēmu nopirkt CT vajag tikai zināt vietas un drusciņ dārgāk nekā kādreiz .Domāju ka ķīm reaktīvu veikalā arī būs dabonama.
28.jūnijs 2010, 15:52 | links
 
bums - kur tu tagad esenci dabū? un tiešām - sāli gramos sver, a cukuru karotēs??! :)

es pa vienkāršo, bez kādiem tur aptiekas svariem un pipetkām - uz 1 višteli - krūzi ūdens, krūzi 9% etiķa, 3 tējkarotes sāls, 1 tējkaroti cukura, pārējāas garšvielas - ķiploki, pipari, laurlapas uz aci...uzvāru marinādi ar visiem ķiplokiem, bik padzesēju, gāžu virsū un zem sloga uz nakti...
28.jūnijs 2010, 15:21 | links
 
arī nelielu samu labāk grieszt pa muguru, jo tā viņam pabieza. tur gaļa balta, sausa, bez asakām var mierīgi dot bērniem. bet gardākais gabals ir aste :))
28.jūnijs 2010, 15:12 | links
 
Kā īsti tad ir ar to samu- griež pa muguru vai vēderu? Ir neliels sams nonācis līdz eksperimentālai kūpināšanai un gribas jau tā, lai sanāk smeķīgāk.
28.jūnijs 2010, 11:16 | links
 
Vistām temperatūra 70-72 grādi Kūpināšanas laiks 1-1,2 stundas.Vistas griežu uz pusēm.Marināde rēķinot uz 1 vistu
1. 0.5 l ūdens
2. 20 ml etiķa esences
3. 50 gr sāls
4. 2 krustnagliņas
5. 3 smaržīgie pipari
6. 2 gr melnie pipari
7. 1 lauru lapa
8. tējkarote cukura
9 .60 gr sasmalcinātu ķiploku
Visu lieku grāpi /izņemot ķiplokus/ un vāru 10-15 min
.atdzesēju Vistas lieku kārtām Vista -ķiploi vista ķiploki.Proporcijas bija dotas uz 1 visu Ja vistu ir vairāk visas devas jāpareizina ar vistu skaitu.Tad ņemu atdzisušo marinādi uz pārleju sakārtotās vistas
jāatceras ,ka marinādei jābūt drusku par sāļu un drusku par skābu.Vistas 10 stundas noturu istabas temperatūrā lai ātrāk ievelkās Ja kūpināšana paredzēta uz vēlāku laiku vistas lieku ledusskapī.Atceraties ,ka pārturēt vistas marināde par ilgu nav iespējams jo ilgāk tā ir marinādē jo vista ir smeķīgāka.
Ne asakas :DDDD
Sāk jemt zandarti Usmā un kūpināti tie ir nu ļoti garšīgi Tikai nedrīkst ķodāt un jāizšpricē ar sālsūdeni
28.jūnijs 2010, 10:24 | links
 
Ar temperatūru bičiņ parāvu pār strīpu jo nebija termometra Izrādās ka kūpināšanas temperatūra ir 60-70 grādi /vismaz man tas verķis tā rāda/ Breksim 0.8 -1,2 kg parasi ir no 30 līdz 45 min Pašlaik dūmam gan lietoju tikai ābeli.Ielieku 2-3 šķeltas ābeles pagalītes.Ar slapjajām skaidām vairs nekūpinu ar ābeles pagalītēm saldāks dūms un nav tā jāuzpasē /ne reizi vēl pagalītes nav aizdegušās tikai gruzdējušas.Krāsa zivij arī iznāk nedaudz gaišāka ,kā no melnalkšņa.
28.jūnijs 2010, 10:07 | links
 
bums Tu rakstīji( žāvētavas -26. 05. 2010 10:05) ka vistas kūpinot 80-90c°!cik ilgs laiks nepieciešams lai viņas būtu gatavas??
28.jūnijs 2010, 09:34 | links
 
Es pa svētkiem žāvēju savus mājdzīvniekus-foreles pēc Buma ieteiktās receptes un kūpinātavā, kas no mucām, bija ļoti garšīgas, un to saku es, kas uz zivīm nav kārs!
27.jūnijs 2010, 23:43 | links
 
šodien izmēgināju breksi žāvēt pēc buma metodes( žāvētavas -26. 05. 2010 10:05), ļoti labi izdevās, iesaku pamēģināt.
27.jūnijs 2010, 21:55 | links
 
Jā, jā. Piemēram vimbai un breksim es lieku vairāk sāli. Un siļķe no jūras nāk sālīta(ar pipariem) tieši tāpēc ka jūra ir sāļa:)
22.jūnijs 2010, 15:28 | links
 
bebrs - man patīk - "sāli daudz nevajag jo būte jau tā no sālsūdens nākusi", hehe un jūra ir sāļa tāpēc, ka tur siļķes dzīvo, ja?? :))
22.jūnijs 2010, 14:23 | links
 
Buti kad žāvē liek to uz siltas kūpinātavas restēm, pirms tam nav nepieciešama nekāda sālīšana, kūpinātavas durvis atstāj neilgu laiku, līdz bute apžūst(apmēram 10 min) vaļā. Pēc tam "uzdod" temperatūru, otrajā žāvēšanas daļā vairāk kurina ar zaļo alksni. Kad gatava? Tas atkarīgs no katras žāvētavas, es nosaku vizuāli, kad vēl ir mitrums uz butes, kad aste apdegusi tad jau ir par vēlu. Kad izņem buti ārā to liek kādā traukā kārtām paberot virsū sāli, trauku noslēdz, es to parasti daru ietinot pārtikas plēvē, visu trauku. Pagaida studu divas kamēr ievelkas sāls, sāli daudz nevajag jo būte jau tā no sālsūdens nākusi. Būtiski ir butes traukā likt siltas, jo aukstās sāls neieviksies,
22.jūnijs 2010, 13:24 | links
 
Bralitis

a foto var dabūt.
22.jūnijs 2010, 13:16 | links
 
Lūdzu, dalieties pieredzē ar iesācēju, kā pateikt, ka bute ir gatava un to pietiek kūpināt!
22.jūnijs 2010, 12:48 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager