Buti kad žāvē liek to uz siltas kūpinātavas restēm, pirms tam nav nepieciešama nekāda sālīšana, kūpinātavas durvis atstāj neilgu laiku, līdz bute apžūst(apmēram 10 min) vaļā. Pēc tam "uzdod" temperatūru, otrajā žāvēšanas daļā vairāk kurina ar zaļo alksni. Kad gatava? Tas atkarīgs no katras žāvētavas, es nosaku vizuāli, kad vēl ir mitrums uz butes, kad aste apdegusi tad jau ir par vēlu. Kad izņem buti ārā to liek kādā traukā kārtām paberot virsū sāli, trauku noslēdz, es to parasti daru ietinot pārtikas plēvē, visu trauku. Pagaida studu divas kamēr ievelkas sāls, sāli daudz nevajag jo būte jau tā no sālsūdens nākusi. Būtiski ir butes traukā likt siltas, jo aukstās sāls neieviksies,
22.jūnijs 2010, 13:24 |
links