Nu labi, ja par receptēm jūnija / jūlija mēnesī, tad ...
Pēc noķeršanas ņemam virsmēra zandartu. Turpat pie H2O viņu atbrīvojam no zvīņām un varbūt arī usreiz nofilējam.
No galvas isgriežam žaunas un kopā ar vidusasaku (zupas vārīšanai kaut kad) un noglabājam to saldētavā. Šitā foršā fiša ir pelnījusi, ka Tu viņu apēdīsi visu. Zupa arī ir forša!
Iegūtos filejas gabaliņus pavisam viegli apsālam, apvārtam miltos, un iemērcam sakultā olā. Man šķiet, ka šai garšīgajai zivei papildu garšvielas ...
Gabaliņus liekam iepriekš uskarsētā pannā ar olive eļļu. Katru pusi apcepam līdz dzeltenīgi brūnc. Pārcept nevajadzētu!
Pasniedzam kopā ar atdzesētu Itālijas / Spānijas baltvīnu. Vīna temperis tāc, lai liktos auxc (ārā taču karsc šajos mēnešos), bet lai pamīšus ēdot zanderu nebūtu us zobiem temperatūras starpības sajūtas (atkarīx arī no zandera filejas tempera pasniekšanas laikā).
Un jā, pac svarīgākais - vīnu jāsaskandina ar foršu (visforšāko) beibi, kas sēž Tev pretī ...
... un Viņas smaic ir ...
Bon Appetite!
2.jūlijs 2010, 00:43 |
links