Kūpinātavas

Grādi bija xy... viņu zin cik, un kūpināju apmēram 2 stundas. Man tas kūpinātavas pasākums ir pagalam elementārs - krievu laika bleķa muca un pāris metri garš dūmu kanāls no kurtuves līdz mucai. Grādi un kūpināšanas ilgums ir uz "čuju". Laikam tāpēc arī sanāca bik par sausu, bet anyway garšoja super! :)
15.jūlijs 2010, 15:22 | links
 
pauls

un Tu viņu kūpināji 1-1.2st uz 70 grādiem!!!!????
15.jūlijs 2010, 11:38 | links
 
buma vistiņas tika izmēģinātas - sanāca super !!!
15.jūlijs 2010, 00:10 | links
 
to Bums-
pirmais etaps "marināde" tika izpildīta stingri pieturoties receptei... vienīgi plāns kūpināt 2-3 vistas, tāpēc marināde 2.5L... aromāts fantastisks!!!

P.S. turpinājums sekos...

14.jūlijs 2010, 23:44 | links
 
shonedeelj tiks kuupinaatas vistinjas peec buma receptes ;)
14.jūlijs 2010, 21:54 | links
 
pardon. :)




14.jūlijs 2010, 21:50 | links
 
Man ar tapusi kuupinaatava, tik biju piemirsis palieliities :D
------
saanskats

-----
ieksha, nu jau bik noteceejusi. taa metaala ripa, lai netek tauki trubaa :)

--------
te var redzeet attalumu no kuupinaatavas liidz kurtuvei

---------
kurtuve

14.jūlijs 2010, 21:48 | links
 
Čangals ar mītu rūkā - strašnāks par tjigru kūkā.
@(latgaliešu sakāmvārds) ... atvainojos :)
13.jūlijs 2010, 15:42 | links
 
Urmaas
Latgaļīši nav kreņģīgi, viss ok.
13.jūlijs 2010, 12:17 | links
 
tontons
neķer kreņķi.neesi slinks un palasi.vislabākais-jau sen pārbaudītais variants-alksnis.pārējais gaumes lieta!!!:)))
13.jūlijs 2010, 12:09 | links
 
Urmaas
Par gaļu, vistām un citām žuvēm lasīju, domāju speciāli ašukiem kāds aromāts piestāvētu vislabāk un vispār, iģi rabotatj!
13.jūlijs 2010, 12:07 | links
 
tāpat kā steiks.kuram pārcepts,kuram asiņains!:)))
13.jūlijs 2010, 12:04 | links
 
Bums kā var vista būt gatava pēc 1-1.2st 70 grādos(28.jūnijs 2010, 10:24) ja cepeškrāsnī vistu cep aptuvenu 1-1.5st uz 200grādiem!???
bet nu būs jāpamēģina!
13.jūlijs 2010, 11:26 | links
 
Liec egli.būs smuki nēģerēni!!!:DDD
vai tad tiešām tik grūti palasīt pāris postus zemāk?????.
13.jūlijs 2010, 10:05 | links
 
Gribu ašukus 200-350gr nokūpināt. Kādu skaidu ielikt kūpinātavā? Kūpinātava ir ņeržaveikas kaste 40x40x30, 2 stāvi un apakšā jāieliek smaržai kaut kas! Iepriekš senkuju.
13.jūlijs 2010, 09:56 | links
 
bums- kāpēc jāgriež pa krūti(tajā pusē kur mīkstums) vai ta nav labāk pa "lieso" muguras daļu?

Kā sanāca 1/20, vai ta nebija, ka esence ir 70% un etiķis 9%?
Tad it kā sanāk 1/8 aptuveni?
Vai es ne tā rēķinu? :)
9.jūlijs 2010, 11:34 | links
 
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.

Trešdienas rīts. Marinādes pagatavošana:

Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.

Liekam klāt pārējos komponentus.

Sāls 500g (ne mazāk)

Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)

Pipari 20g (pēc vēlēšnās)

Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)

Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)

Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)

Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.

Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.

Ceturtdiena. Pērkam vistas.

Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu sauja uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
recepte uz 10 vistām
Ideāli marinēšanai der plastmasas spaiņi, uz 10-11 vistām tikai 5 l ūdens. Ja lietosiet bļodas vai katlus marinādes var vajadzēt vairāk, galvenais ievērot sāls proporciju 1:10 un etiķi nedaudz stiprāku kā patīk. (ja marināde paliek pāri var glabāt nenoteiktu laiku)

Leikot vistas uz restēm, spārniņus iesaku atlocīt lai neapdeg gali.

Kūpinot ar sausu alksni (melnalskni) un pieliekot zaļus zarus var labi uzturēt t° garša būs klasiska.

Kūpinot ar ābeli gaļa būs tumša un daudz garšīgāka.

Ja ir ķirsis ar ko kūpināt tad tā jau ir izvirtība!!!

Ja nav neviena eksotiska koka 40 min pirms beigām kurinam ar kadiķi, ne tik daudz skujas bet pašu koksni, gaļai būs laba smarža.
9.jūlijs 2010, 10:03 | links
 
Ko varat ērpēties apskatat kāda ie esences un etiķa koncentrācija no tā visas devas arī izriet.proporcija 1:20 uz 1 karote esences atsvērs 20 karotes etiķa VIenkārši esence izmaksā lētāk nekā etiķis.
9.jūlijs 2010, 09:54 | links
 
ir jau arī gatavas žāvētas vistas un zivis, ja gadās svaigas - arī pa pirmo :))
9.jūlijs 2010, 09:21 | links
 
Kā kuram tā mērvienība-krūze,man kafijai=0.5l.Un veikalos ir gatavi garšvielu maisījumi,kuriem tikai jāuzlej ūdens-marināde pa pirmo.
9.jūlijs 2010, 09:15 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager