Kūpinātavas

Kungi smadzenēm ir jābūt šādā karstā laikā TIKAI visas marinēšanas veic ar ledus skapja palīdzību.Pat zivis voblai lieku tuzlukā /sālsūdenī /ledus skapī.Tās kuras jau ir iesālījušās lieku celefāna maisiņos un lieku saldētavā -18 Pēc tam pēc vajadzības ņemu ārā un žāvēju.Vobla iznāk svaiga un nesarūsējusi /sarkani vēderi/ parasti pārturētai zivij.Visām šīm izdarībām man ir iegādāti liels ledusskapis un Siemens aukstum kamera ,kurā varu ielikt puscūci un vēl šo to.Loģiski ka visu šis izdarībām nelietoju ģimenes pārtikas uzglabāšanai paredzētos agregātus,jo savādāk mani ar visām zivīm no mājgrāmatas izrakstīs visai naski.
19.jūlijs 2010, 12:20 | links
 
Asarus ap 300 gr neķidāju un galvas nost negriežu Vienīgais ar lielu medicinas šprici iešpricēju koncentrētu sālsūdeni -adatu iedurot starp krūšu spurām.Zivs iznāk sulīga un vajadzīgajā sāls konsistencē.Pēc kūpināšanas viss vēdera saturs ir sarāvies mazā čupiņā .Tīrot zivi pirms ēšanas tas tiek izmests -kaķiem.:DDD
19.jūlijs 2010, 12:09 | links
 
Broilera cāļus es neņemu-vistas.
19.jūlijs 2010, 12:03 | links
 
 
http://www.receptes.lv/receptes/kupinatas-vistaste atbildes par vistu problēmām.
19.jūlijs 2010, 12:02 | links
 
Man liekas..., Bums vainīgs!

nu kurš marinē siltumā
19.jūlijs 2010, 11:57 | links
 
Par ilgu marinēts! Etiķis sašķeļ šķiedras un sausina gaļu. Ar 16 stundām pietiek.
19.jūlijs 2010, 11:56 | links
 
Gaļa siltumā ātri bojās. Es pēdējās zivis kad iesālīju tās turēju leduskapī.
19.jūlijs 2010, 11:55 | links
 
No ceturtd. līdz svētdienai.:)) Šitajā karstumā:)) Gan jau tas pagrabs ar nebij pārāk auksts.
19.jūlijs 2010, 11:48 | links
 
Vai neglabāji siltumā? Tomēr ir nešpetni karsts laiks. Mes parasti marinējam ledusskapī. Pavasarī un rudenī - tad garāžā. Šķiet drošāk.

Manuprāt vistas tomēr ir jākūpina ap 130-150 grādiem. Gaļa paliek gaļa. Tā kā iebūvētie termometri mēdz būt ļoti dažādās vietās, tad bieži vien kas der kā recepte vienam var nederēt citam.
19.jūlijs 2010, 11:42 | links
 
Pirmo reizi sačakarēju vistas...bļ.....

Jautājums zinošākiem- kāda iemesla pēc varētu sabojāt kūpinatas vistas, kas pēc nokūpināšanas vispār nav ēdamas, garšo pēc riktīgi vecām....

varbūt tomēr karstums vainīgs, jo vistas pirku riktīgi svaigas ceturtdien.
Pirmo reizi pamēģināju pēc buma receptes.
Trēsdien uzvārīju marinādi, esenci nedabūju, bet uz trijām vistām uzliku divas pudelītes 9% etiķi, nu ta kā autors iesaka bik stiprāk un bik sāļāk kā gribētos, ceturtdien nopirku broilerus un zem sloga ieliku vistas marinādē un uz nakti atstāju virtuvē, nākošā dienā noņemu slogu samainu vistas vietām un prom uz pagrabu, kur ir vēsāks kā iekšā, un tad svētdien kūpināju aptuveni trīs stundas ap 70-80 grādos.
Nu vēl viena iespēja, ka sākumā kad ieliku vistas, es uz kādu pusstundu atstāju dāmas atbildīgās par temp. jo bija steidzami jāizbrauc nu un šīs kad sākās lietus bik nolaida temp uz kādi 40-50 moš tas varētu būt?

Ko jūs sakat? Vai par ilgu noturēts siltā telpā ( nu it kā marinādei vajadzētu palīdzēt) vai sākuma procesā tā liktenīgā pusstunda ar zemo temp
19.jūlijs 2010, 11:36 | links
 
par kūpināšanu un mērcēšanu- recepte
raudām un asariem nogriež galvas un izņem iekšas, nemazgā, liek ceplī, un kūpina gatavas( ieteicams pat nedaudz pārkūpināt, tad liek uz 1 minūti sālsūdenī( 2 ēd. karotes sāls uz 1 l ūdens), tad vēl bik apžāvē ceplī, gatavs. Tā daros ar Peipusa zivīm, ļoti garšīgi. Iesaku pamēģināt.
17.jūlijs 2010, 18:00 | links
 
Zivis nav jāmarinē šķidrumā, tā nav gaļa. Rūgtums bij no lapām. Palasi tepat vecākus komentārus, tur viss jau pateikts kā jādara
17.jūlijs 2010, 13:34 | links
 
Neviens tādas zaļas lapas neliek pie kūpināšanas, nav jau brīnums ka zivs ir rūgtas garšas, ari nekādas marinādes netaisa, zivi apsāla, apcukuro 3/1 , parējo pēc vēlēšanām liek klāt, piparus, dilles, ķiploku utt. Starp citu sāli un visu pārējo var likt klāt arī pēc kūpināšanas, daudzi uzskata ka tas ir pats pareizākais variants !
17.jūlijs 2010, 12:44 | links
 
Lapas zalas un ar tadu domu, ka tad jau dumins no pasa sakuma bus...
Pec tirisanas, sipolu un kiploku pievienosanas pieleju tikai +/- 20 gr udens lai tas viss labas savelkas
17.jūlijs 2010, 12:16 | links
 
Es ar ūdenī nesu nekad mērcējis.Ja zivi griežot pārdur žults pūsli,tad tas rūgtums tai vietā ir manāms.Bet ja mērcē,tad notikti iesūcas visā zivī
17.jūlijs 2010, 11:39 | links
 
Neesmu arī redzējis ka zivis pirms kūpināšanas ūdenī tur, tieši otrādi, citi pat nemaz neskalo pēc tīrīšanas, bet tikai noslauka !
17.jūlijs 2010, 11:30 | links
 
priekškam alkšņa lapas ? zaļas vai ?
17.jūlijs 2010, 11:28 | links
 
Jautajums
Vakar kupinaju asukus un gribu saprast KAPEC vini rugti sanaca???
Metode - ugunskura ieliku veco grilu, kuram apaksa zem restem saberu alksna malku.
- vai del ta, ka ari alksna lapas apaksa saliku?
- varbut starta temperatura bija par lielu?
- marinade neka rugta it ka nebij - sipols , kiploks, udens, sals...
17.jūlijs 2010, 11:24 | links
 
Vakar tika iemarinētas stingri vadoties pēc Buma receptes, šodien tiks kūpinātas...abas vistiņas ap 1.9kg...



p.s. turpinājums sekos
17.jūlijs 2010, 10:23 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager