Kūpinātavas

bums
Paldies
22.jūlijs 2010, 12:41 | links
 
spulgits
22.jūlijs 2010, 12:35 | links
 
Voblas sālīšanai izmantoju tikai rupjā maluma sāli pērku Lopbarības veikalos.fasēti 30 kg maisos.Ļoti rupja maluma.Der gan sausai sālīšanai gan tuzluka gatavošanai.Jo rupjāka sāls jo ātrāk no zivs tiek atdalīts ūdens.šajā gadījumā sāls netiek izmantota kā garšviela ,bet kā konservants.Ja taisa tuzluku sāls koncentrācijai jābūt tādai lai jēla ola peldētu sāls /ūdens maisījumam pa virsu
22.jūlijs 2010, 12:33 | links
 
bums
Ja vari iesūti man ar.
hincis5@inbox.lv
Paldies
22.jūlijs 2010, 12:28 | links
 
Termometru pirku kuršos ir arī citās saimn pr vietās 3 ls gabalā.
22.jūlijs 2010, 12:27 | links
 
DsKs
atsūti e-mail nosūtīšu grāmatu tur visas voblu būvēšanas receptes/krievu val/ un pagatavošanas tehnoloģijas.
22.jūlijs 2010, 12:25 | links
 
bums ... gribeju jautat par voblam,nevis kupinasanu:) cik dienas jatur un cik stipra salsudeni,lai nesanak shmuce :)
22.jūlijs 2010, 12:16 | links
 
Santehnikas veikalos, ir tādi ko liek apkures kolektoros-mehāniskie. Te pat tēmā L. Cope komentārā (4 lpp ar bildi) var redzēt.
22.jūlijs 2010, 12:08 | links
 
tev jau jāmeklē devējs,ko likt iekšpusē kūpinātavai,un "pulkstenis ko ārpusē uzstādīt.vari izmantot iekārtām paredzētos.var šur tur elektropreču vai auto veikalos iegādāties.tiki nevajag aizmirst,ka tādiem ari barošanu vajag(aķi vai baterijas).
22.jūlijs 2010, 11:58 | links
 
Sakiet lūdzu, kur var dabūt termometri kūpinātavai?
22.jūlijs 2010, 11:52 | links
 
Kad dzīvoju Saulkrastos, mums blakus dzīvoja zvejnieks un bieži kopīgi kūpinājām pie viņiem zivis un mani kā sīci parasti sūtīja pēc čiekuriem un skujām uz mežu, cik atceros kūpināja dažādas zivis :)
Ar tīriem čiekuriem būs baigais karstums, jāuzmanās...
22.jūlijs 2010, 11:51 | links
 
Kapēc tad tie čiekuri neder piemēram bušu kūpināšanai ? :DDDD Esmu ar čiekuriem daudzas zivju sugas, vistas, cūkgaļu kūpinājis, citiem patīk , citiem nē... viss ir gaumes lieta... Ir pat cilvēki , kas praktiski tikkai uz čiekuriem kūpina, priekš manis tas bik par traku :)
22.jūlijs 2010, 11:16 | links
 
Čiekuri der tikai reņģu kūpināšanai.Zivij ar kadiķi arī nevajag pārcensties Vistai un gaļai tā jau cita lieta.Kadiķa ogas parasti lietoju marinādēs un zoss cepšanā ;))))))))
22.jūlijs 2010, 11:12 | links
 
to may may ...čiekurus parasti liek uz beigām, aromātam , tā pat kā gaļu kūpinot kadiķi utt...
22.jūlijs 2010, 10:51 | links
 
KO tu taisies darīt ar tiem čiekuriem?
22.jūlijs 2010, 10:44 | links
 
Super!
:DDD
22.jūlijs 2010, 10:25 | links
 
Jautājums par čiekuriem.Kad tos pareizi būtu lietot?
22.jūlijs 2010, 10:22 | links
 
Vienu laiku jau bija diezgan rūpnieciski taisīti brekši bundžās.Es pat Zāģkalnos pirku katru reizi,šogad nav sanācis aizlaist.
21.jūlijs 2010, 12:31 | links
 
Ņem vidēja lieluma breksēnus der finierīši Lielie gatavojami savādāk.Izķidā /ļoti rūpīgi jāizmazgā no asinīm- nedrīkst palikt ne kripatiņa .Nesālot un nepiparojot lieku kūpinātavā -bet uz mazas uguns.kad ir nedaudz nobrūnināti ņemu laukā atdzesēju.pēc tam ar šķērēm nogriežu galvu un spuras -sagabaloju /griežot breksi kā desu 2-3 cm ripās.Savlaicīgi ir nopirktas metāla bundžas-bet tas der tikai ja ir uzmeisterots bundžu vākotājs.Kam tas nav -izmantojiet stikla burciņas ar metāla vākiem.Tad ņemu sagrieztos brekša gabaliņus un kārtoju bundžās
Pieberu sāli piparus gan melnos gan smaržīgos Ar lauru lapu ļoti uzmanīgi Sterilizējot tā dod zivij rūgtumu tāmēļ pēdējās reizes vairs to nelietoju
Pārlejam zivi ar eļļu un vākojam ciet.Man šim vajadzībām ir uzmetināts autoklāvs/izbijis gāzes balons/ var izmantot virtuves spiedkatlus,kā arī cepamos traukus/pīles/taču tajā sterilizācijas process būs ilgāks ,Burciņas sarindojam spiedkatlā un pārlejam ar ūdeni tā lai tas nosegtu burku vākus
Lietojot tā saucamo skorovarku process būs ātrāks jo ūdens temperatūrai jābūt virs 100 grādiem un tas ir dabonams tikai zem spiediena.Pīlē temperatūra būs zemāka tāpēc process būs ilgāks.Gatavošanas rezultātā visas brekša asakas izvārās un paliek nemanāmas.Ļoti garšigi un bez E vielām .Veikala šprotes nēsam lietojuši pārtikā gadus 20 ,jo brekša šprote izkonkurē visu.
21.jūlijs 2010, 11:16 | links
 
Tie ir kūpināti brekši eļļā/šprotes.....
21.jūlijs 2010, 10:09 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager