to V.S.O.P
Jebkurš centiens padarīt ko labāku ir apsveicams. Sīkzivs samazinājums ir nepieciešams - tikai vai tādā ceļā. Tam visam sākotnēji vajadzēja atrisināt kontroles iespējas-kas diemžēl tagat ir nožēlojamas. Es personīgi zinu cilvēkus kas liek tīklus, arī legālos, diemžēl - bet ja tādiem ļaus vilkt vadu tad ir vakars. Jāsaprot ka tā sīkzivs nevienam NAV vajadzīga, izmaksas kas veidosies zvejas inventārā, darba stundās, degvielā transportam - tad vēl nodokļi (ja legāli) - manā skatījumā ka tas pasākums sanāk jau sākotnēji apsurds. Kā jau rakstīji ka vadu izsmeļ ar ķeseli - ar rupju ķeseli, un vadu velk no rīta līdz vakaram, kamēr vairs nav jēgas. Zinot daudzus mūsu projektus - gribējām kā labāk bet .............
snitraM, 30.maijs 2014, 12:43
Daudzus projektus LV norej vēl sākumstadijā, "labdari" lēta personīgā PR nolūkā norej vēl pirms īstenošanas, sāk meklēt intereses, piedēvēt muļķigas lietas. Tāpēc ar iniciatīvu apveltīti cilvēki ir sākuši nopietni apsvērt katru informācoijas noplūdi.
Vadu zvejai šobrīd nav nekāda sakara ar MOSP, mūs apmierināja likuma iepriekšējā redakcija, kūrā vadu zveja bija iespējama, bet ar spec atļaujām.
Šī redakcija, iespējams, varēja rasties Buļļupes kašķa iespaidā. Ja neļauj turēt murdus, tad izvilksim vadu... sīkā atriebības kašķīgajiem makšķerniekiem...šie gan ir tikai vienīgi mani personīgie minējumi bez jabkāda dokumentāla pamatojuma.
Man vadu zvejas iekļaušana parasto zvejas rīku sarakstā asociējas ar bailēm par ūdens resursiem, jo patreizējā eholotu laimetā tas ir efektīvs rīks. Šo jautājumu būs jārisina ar zvejniekiem un BIOR, jāizprot - ciki lieli vadi, kāda kārtība utt.. nekas vēl nav skaidrs.
Zvēru fermās arī krīze atgriežoties, iespējams, ka vadi paliks kā plika iespēja, jo saldūdens zivju kvalitāte proteīna ražošanai neesot īsti piemērota, zema efektivitāte. Jādomā un jātur acis vaļā.