Vakar ar biju iebraucis Abavā no Sabiles līdz rumbai, 30 asari ņemami, 3 zemmēri viena laba aizgāja, viena meža vimba uz 0,5 kg. Ūdeni gan gribētos tīrāku.
kas notiek Abavaa? ir kadam svaiga informacija? pats biju otrdienas vakara aizskrejis zem "naftas vada" kur pirmaas kraces. asari beidzot labi! 2 zemm. sapali un viens smukais notinas. ari meera duncitis aizgaja ar mazo rapalu. kaut kas jau notiek.
taka maja ir Renda, tad dienas, kad esmu tur, noeju pie upes vismaz reizes 3 paspiningot, bet kapa klusums. es ta iedomajos, vai nevaretu but, ka tiesam ap apdzivotu vietu ir izkasts pec pilnas programmas? jo brakaani zinami ne mazums.
Tāds ūdens nav sen bijis! Ja pat vecupēs/stāvošā ūdenī tas ir tāds pats.Un upē kaut kādi grauzēji visas ēsmas nograuž-ka pluds nepakustās.Lielo naktenieku nozīž viens divi!
Ūdens līmenis pamazām vēl krīt.Tagad jau ir vasaras optimālais,dzidrumu gan vajadzētu.Vispār, pie tāda ūdens līmeņa,neatceros ka būtu bijusi tāda ūdens duļķainība.Pat nevar teikt ka tas ir duļķis!Vairāk izskatās-"ziedēšana". Visu pavasari tāds ūdens līmenis un straume,...sen vajadzēja visu aiznest uz Ventu!!DD
copman,varbūt bet ja lielu mūža daļu Mērsragā radi ,kas ar jūras zivi apgādāja,tad saldūdens zivs ir -tā kā ir,pat Usmas zutis tik labi negaršoja kā līča.Un gatavošanā nudien neesmu specs,ēdu visu ,kur nav sīpoli...
RBTrout,negribas "suņus" uzrīdīt upei,bet tev nebūs tiesa,ja vien mikrodžigs nav spiningošana.kas un kā ,tas paša ziņā,pirms nedeļas kad biju,nevarēju straumē nostāvēt,taču zivis bija,gan atlaidu jo mežavimba un sapali nav tā gardākās:)))
Ūdens līmenis neticami ātri nokrita atpakaļ!Ūdens dzidrumu varētu vēlēties labāku.Senlejā diezgan tumšs/smilšains,bet katrā ziņā plēsējiem mānekļi ir saskatāmi!Līdakas duļķi neko nav ēdušas-viņas ir izsalkušas!DD
Jā -upē kafija ar vecu pienu!Ja pēc Rendas līmeņa rādījuma pa diennakti ir +26cm,tad augšpusē tās ūdens līmeņa svārstības ir straujākas.Prasti trīs dienas līmenis kāpj pēc laba lietus.Es domāju ka līdz nedēļas nogalei noteikti vēl būs pērkona negaisi.Un neticu ka ūdens līmenis samazināsies.Un vizuļus droši var neņemt līdzi.Pa grunti jau zupai kaut ko var salasīt.Tikai šausmīgi grauzēji ēsmas plosa!