Nokavēta atskaite par vakardienu. ;)
Četru vīru kompānija pirmo reizi devās apciemot pērnavas līci 07.02.15. Par cik mēs braucām pirmo reizi uz Pērnavas līci , mēs piektdien cītīgi vācām info gan par vietām , gan uz ko un kur . Liels paldies atsaucīgajiem copmmaņiem - Seedoo un citiem. ;)
Copes vieta bija Reiu rajonā tur pie līča ir skatu tornis. Rīts sākās mazliet ar nesaprašanu , jo nezinot īsti kurp doties un biezai miglai esot , tā īsti nevarējām saprast kurp doties un cik tālu būsim iegāuši. Sākām urbt pirmos āliņģus aptuveni pēc otrā kilometra. Par cik copes nesekoja noļēmām meklēt zivi uz izjūtām. Vienam no mūšējiem paveicās jau diezgan agri - ap deviņiem viņš jau bija atradis īsto vietu. Mēs pārējie jau palikām tramīgi , jo pulkstens jau rādīja 10:30 , bet mūsu pūles atrast zivi vēl nebija atalgotas. Ap 11iem atraodam vienu vecu āliņģi un nolemja šo rajonu pārbaudīt - tas bija aptuveni 4-5 km. Viens ieurbās turpat pie vecā āliņģa , bet es pēc nostāstiem pagāju metrus 75-100 nostāk un visādam gadījumam pēc ieraduma izurbu četrus āliņģus rombveidā kādu 15-20m attālumā vienu no otra. Sāku ar pirmo izurbto un biju gandrīz šokā , kad pēc otra uzrāviena sekoja cope, paskatoties sāņus uz kolēģi pamanīju ka viņš cītīgi strādāja ar Pērnavas kombainu - esam atraduši. :) Tāds bija sākums , copes bija ar nelieliem intervāliem. Kad man pazuda copes uz "kombainu" ņēmu talkā "baldu" - gribējās pa ekspirimentēt. Nomainot rīkus es biju pārsteigts, kad copes uzreis atsākās momentāli. :)
Krastā finišējot apspriedāmies kā kuram ir veicies un bijām ļoti pārsteigti , kad mums trijiem lomi bija daudz maz līdzīgi. Izcēlās no mūšējiem tikai sportists Janchuks. Mans loms bija 9,3kg, Jančukam vareja būt mani divi lomi, varbūt pat vairāk.
Ar copi esam apmierināti un esam izdarījuši daudz secinājumi nākamajām copes reizēm.
Ps. Ieteiktu visiem copmaņiem uz līci ņemt līdzi vainu navigāciju , vai kompasu. Var gadīties visadi. Arī mēs mazliet nomaldījāmies, bet tikām veiksmīgi līdz auto, bet bija viens Tautietis, kuru cita copmaņu kompānija veda uz tikšanos ar savējiem. Būsim saprātīgi un izpalīdzīgi!!! ;)
Paldies visiem un uz tikšanos copē!!!
8.februāris 2015, 16:49 |
links