Cope Pērnavas līcī un Pērnavas upē.

Dalamies ar iespaidiem un lielamies lomiem.
Sveiciens visiem!
Neliela atskaitīte par vakardienas ekspedīciju:
Bijām Liu septiņu vīru kompānijā. Cik tālu iekšā bijām precīzi nepateikšu, bet, kad pēcpusdienā nāca ledlauzis un aiz vinja kugis, tad vienu brīdi likās, ka kaste būs jāpastumj biku malā, lai šamais tiek garām. Ledus laps, apm 20 cm. Ar mašīnām gan ne viens nebraukāja, ar močiem gan. Laiks ideāls. Vējš praktiski nulle, saulīte, super. Jaa, par pašu copi..... Nu varu piebiedroties iepriekš rakstītajam. Cope visu laiku, nonstopā, bet maisiņā tikai katrs 10-15tais. Bet, par cik mērķis nebija atvest mājās kartupeļu maisu, tad kopumā super! Rezultāti....man 4,6 kg, pārējiem apmēram tas pats, no 3 līdz 5 kg apm ņemamu asaru. Ne asakas visiem!!!

Fishmens, 26.janvāris 2014, 12:34

uz vietējo cirviti vai tepat iegādāto?
26.janvāris 2014, 13:19 | links

Sveiciens visiem!
Neliela atskaitīte par vakardienas ekspedīciju:
Bijām Liu septiņu vīru kompānijā. Cik tālu iekšā bijām precīzi nepateikšu, bet, kad pēcpusdienā nāca ledlauzis un aiz vinja kugis, tad vienu brīdi likās, ka kaste būs jāpastumj biku malā, lai šamais tiek garām. Ledus laps, apm 20 cm. Ar mašīnām gan ne viens nebraukāja, ar močiem gan. Laiks ideāls. Vējš praktiski nulle, saulīte, super. Jaa, par pašu copi..... Nu varu piebiedroties iepriekš rakstītajam. Cope visu laiku, nonstopā, bet maisiņā tikai katrs 10-15tais. Bet, par cik mērķis nebija atvest mājās kartupeļu maisu, tad kopumā super! Rezultāti....man 4,6 kg, pārējiem apmēram tas pats, no 3 līdz 5 kg apm ņemamu asaru. Ne asakas visiem!!!
26.janvāris 2014, 12:34 | links

Vakardienas Pērnavas loms galīgi švaks,maisā var bāzt tikai katru divdesmito,pārējie jāstumj atpakaļ.Kopā salasīju 5 kg.Kolēģim veicās labāk tas mani apķēra dubultā.Bet vispār visi ar ko runājos sūdzējās ka asars dikti sīks.Bija arī frukti kas visu bāza maisā un lepni lielījās ka 20 kg,bet sods par zemmēra asarīti ir 16 euro gabalā,nu es neriskēju un nav jau arī tāds bads.Tas viss notikās Valgerannā aptuveni 6-7 km no krasta dienvid austrumu virzienā,ledus biezums ap 25 cm,ar mašīnām vālēja pa ledu uz nebēdu.Nu tā kautkā man izgāja.
26.janvāris 2014, 10:18 | links

http://www.itameriportaali.fi/html/icef/icemap_c.pdf

skiperis, 25.janvāris 2014, 19:44

Paldies Skiperi,to karti jau skatijos,šo arī :http://meteo.lv/laika-prognoze-jurai/udens-temperatura/?nid=559.Varbūt Mini nevēlas invāziju,varbūt par drošību rūpejas - to nevar zināt.Es sliecos domāt,ka Mini par drošību rūpējas,vot!
25.janvāris 2014, 19:54 | links

Labvakar,varbūt kāds no Pērnavas līča apmeklētājiem ir piestājis Aināāžos vai Salacgrīvāāā,lai dziļdomīgi pavērtos jūras plašumos vai prasti paskatīties - ledus ir?Līča tēmā nav ierakstu,tāpēc prasu garām braucējiem!Baigi gribas to viviparous blenny :),ir jau laiks ........

Kirsis6666, 25.janvāris 2014, 19:22
es no Salacgrīvas! Ledus nav veeel tads !

mini, 25.janvāris 2014, 19:33

Žēl gan,likās, ka tūlīt vajag būt :(.Ja nav grūti Mini padod ziņu kas un kā ar tiem garšīgajiem un ļedu Aināāžos. Danke jau iepriekš.
25.janvāris 2014, 19:40 | links

Labvakar,varbūt kāds no Pērnavas līča apmeklētājiem ir piestājis Aināāžos vai Salacgrīvāāā,lai dziļdomīgi pavērtos jūras plašumos vai prasti paskatīties - ledus ir?Līča tēmā nav ierakstu,tāpēc prasu garām braucējiem!Baigi gribas to viviparous blenny :),ir jau laiks ........

Kirsis6666, 25.janvāris 2014, 19:22

es no Salacgrīvas! Ledus nav veeel tads !
25.janvāris 2014, 19:33 | links

25.janvāris 2014, 19:22 | links

Mājās no līča. Bijām Valgeranna! cope laba laiks labs!
bijām kādus 3km +- no krasta !
ķērās labi bet nu daudzi ļoti daudz jālaiž vaļā!
Bijām 3 cilv. Katram +- 10 Kg
Veču daudz! braukāja jau pa ledu ar mašīnām!
cope apstājās kad lielais kuģis un ledlauzis lauzās pa lediem, troliņš nepajokam!
25.janvāris 2014, 18:59 | links

Pērnavas kombains šancē ari Pipsi jarvē. Šādai makšķerei, ar šādi izvietotu spoli vēlams būt katram Pērnavas ohves copmanim.
http://www.youtube.com/watch?v=l2z2INYQIJw
Tāpēc, ka tā ērtāk šeptēt. ;)
24.janvāris 2014, 19:40 | links

Nu tad kā tur ir ar to Pērnavas jūras ledu,lomiem,vietām?Jācer ka nekas nav mainījies un ķeras tāpat kā pērn.Setdien plānots testēt.
23.janvāris 2014, 10:12 | links

Redbull, rīt samēklēšu ko paši mājinieki saka par LIU bīstamo ledu! Domājams , ka viss jau ir ciet, delfim.lv ir ielikta ledus karte pie copes Igaunijā?
22.janvāris 2014, 23:17 | links

jāiet tur, kur ir zivis.
22.janvāris 2014, 22:08 | links

seedo, kāpēc Liu vēl nevar??
22.janvāris 2014, 21:24 | links

Nu kādus 2.5 km bijām! (varbut vairāk varbuut mazāk )

Nu jā iespējams! bet nu baigā iešana tad ir ja jaiet tie 7 km tad vaig transportu :D
22.janvāris 2014, 21:24 | links

mini!
Cik tālu no krasta bijāt?Manuprāt vajadzētu iet dienvidaustrumu virzienā kādus 6-7 km līdz pat kuģu ceļam,tur savukārt mainās dziļums un asaris sēž uz kantes gaida copmmaņus.
22.janvāris 2014, 21:13 | links

Šodien pabūts Valgeranna. Ledus biezs un stagāšana ļoti laba! Laiks ideāls vēlāk tik sāka nedaudz snigt!
Nu par zivīm - Kā jau te teica jā daudz mazo! pagāja laiks kamēr kaut ko atradām! bet tāpat nekā diža! vakariņām sanāks! Cik redzējām pārējiem ar nekā diža! Vienā brīdī dzirdēju letiņš runājā pa telefonu un teica vienu no cauruma dabū un to pašu jālaiž atpakaļ . Cilvēku bija diezgan. Lielākā daļa ar finkām!
22.janvāris 2014, 19:44 | links

Ja nu kādam vajag gatavu Pērnavas kombainu.

Pērnavas kombains
22.janvāris 2014, 09:33 | links

Līcī jau parasti copēt sāk Pirms pērnavas,pie tā saucamajiem 'zirgu staļļiem'.
21.janvāris 2014, 21:58 | links

Irakstiju jau Peipusa tēmā .
Tas pats ko Seedoo saka. 1.5km no krasta, ķeras, labi, bet sīki. Tālāk esot sēdējušas kaijas......tik nevarējuši sapras uz ledus vai peldējušas ūdenī. ledus ~10cm...tāda man info
21.janvāris 2014, 19:53 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager