Vispār jau dienā var paturēt 5 gabalus sapalus sākot no 30 cm... Gribētos arī ar ālantu pacīkstēties, bet Ogres upē tādu neesmu manījis, ir līdakas, asari, foreles arī pie Lēdmanes licencētajā posmā cik dzirdējis esmu
3.jūnijs 2015, 10:47 | links
Man gan ir savādāk, noķert foreli man ir daudz vieglāk nekā labu sapalu. Jo atrast foreli ir daudz vieglāk. Upes mazas, vietas acīmredzamas.
35mm, 2.jūnijs 2015, 21:24
vispār jau es par taimiņiem un lašiem runāju, foreli zemmēru noķert protams nav grūti, bet sapalu mēru 30-35cm dažās vietās uz spininga var savilkt desmitiem, Daugavā ir vietas kur daži velk pa 30+ gabaliem dienā.
Sulla, 2.jūnijs 2015, 21:27
Man gan ir savādāk, noķert foreli man ir daudz vieglāk nekā labu sapalu. Jo atrast foreli ir daudz vieglāk. Upes mazas, vietas acīmredzamas.
35mm, 2.jūnijs 2015, 21:24
Sapalus ķeru tikai ar spiningu un vobleriem. Uzskatu, ka tikai ālantu ir grūtāk šādi noķert.
35mm, 2.jūnijs 2015, 20:07
Pie mums ālants uz spininga ir tikai gadījuma raksturs, nezinu nevienu kurš mērķtiecīgi tos spiningotu, un nav jau vairs to ālantu pie mums tik daudz. Bet sapalu gan nav grūti piemānīt uz spininga, daudz grūtāk nospiningot piemēram meženi vai raibos, tukšās dienas bez nevienas copes būs daudz vairāk.
Sulla, 2.jūnijs 2015, 21:02
Sapalus ķeru tikai ar spiningu un vobleriem. Uzskatu, ka tikai ālantu ir grūtāk šādi noķert.
35mm, 2.jūnijs 2015, 20:07
Kad ir labak copet sapalus, no rita, pa dienu jeb vakara?
Kungsr1, 2.jūnijs 2015, 09:27
Nu nav tik traki ar to distanci, lieli sapali 2-3kg ir noķerti arī ļoti niecīgā attālumā, piemēram mušojot, bet tur distance reti ir virs 20-30m ;) Man pašam savulaik uz spininga Gaujā sapals ap 2kg paņēma tuvu krastam, roteri vadīji virsējos slāņos. Lielās, platās upēs ar atklātiem krastiem sapals makšķernieku labi redz un tad copējot pa ūdens virsu tiešām grūti to apmānīt tuvumā. Bet mazākās un mežainākas upēs viss notiek daudz vienkāršāk
Sulla, 31.maijs 2015, 14:37
Ļooooooooooti patīk sapalu cope!Spēcīga zivs un skaista!Lielākie eksemplāri Abavā trāpijušies, pagaidām lielākais 2.6 kg!Parasti ir tā, ka izvelkot lielo, vai dažus mazākus no atstraumes, vai bedres kants, iestājas klusums!Ejam tālāk!Nezinu kapēc, bet laikam izbaida pārējos jeb kā!Parasti ķeru uz pludiņmakšķeri un uz maizes bumbiņu!Liels bija izbrīns, kad jautāja uz ko ķer?!Uz vardi, sienāzi, dzīvo?!Saku nē, uz maizes bumbiņu!Tad acis iepletās!
Bet cope ļoti patīkama un spēcīgs pretinieks!Nedeļas nogāle braukšu uz Abavu, šogad vēl nav būts!Ne asakas visiem!
kasix3331, 2.jūnijs 2015, 09:39