Gauja

Sulla:)
Nejaukt copi ēLVē un ārzemēs.Uz ārzemēm braucam apzināti tērēt naudu.Toties tepat LV,kur ir copējuši mūsu senči mēs ari gribam peldināt tārpiņus.Kāpēc man par to būtu jāmaksā???Tikai tamdēļ,ka kāds zem skaistiem saukļiem "mēs nosargāsim" utt plēsīs no vietējiem iedzīvotājiem kapeiku?Nesmīdini taču tautu.LM ir un būs TIKAI bizness.Un nekas vairāk!!!
:))
9.oktobris 2012, 12:55 | links
 
Janka tūliņ tu dabūsi brāzienu no urmas&co un citiem asarīšu ķērājiem kuri paniski baidās ka LC atņems tiem iespēju tārpeli papludināt :)
9.oktobris 2012, 12:38 | links
 
ātrumā varu ko sajaukt, bet škiet biedrības dibināšanai vajag vien divus cilvēkus, pāris baltu papīra lapu un vēlmi darīt.
9.oktobris 2012, 12:34 | links
 
Kamčatkā,piemēram,upi atdod firmas pārraudzībā(par doļām un shēmām neko gan nezinu),firma organizē copi,tirgo licenzes,uzrauga maliķus. Nezinu,vai pie mums tas būtu iespējams,bet vīzija jau nebūtu slikta-firma tirgo licenzes,sargā upi,dalās ar valsti(pašvaldību),un kādu trešdaļu no ieņēmumiem iegulda zivju mazuļos,ar ko atjauno noķertās zivis. Bet tas laikam pārāk naivi. Un licenžu cena arī tad nebūtu 5 vai 9 Ls....
9.oktobris 2012, 11:45 | links
 
Man jau šķiet9kā neko nezinātājam šajā jomā),kamēr tas nebūs noorganizēts kā bizness,tikmēr nekas prātīgs nav iespējams. Savukārt biznesam lašu lietās mums traucē laika apstākļi-tu nekad nevari būt drošs,ka decembri nebūs aizsalis,ka februārī nebūs plūdi,utt. ja tā pumnpu zivs sēdētu upēs ilgāku laiku-kā Zviedrijā,piemēram,tad būtu pavisam cita štelle! Nu paskraidīja tauta tagad septembrī pa upēm-un ko? Nedēļā 1-2 zivis labākajā gadījumā. Ar tādiem rādītājiem biznesu uz licenzēm nu nekādi neuztaisīsi.
9.oktobris 2012, 11:32 | links
 
Lašus vismaz teorētiski drīkst ķert, atšķirībā no nēģiem.
Kad beidzot izvāks to nēģu cūcību no noteikumiem?
Zvejnieki drīkst smelt tonnām un pārdot pa 8 lvl/kg, aizsprostojot visu upi, bet pārējiem - figu!
Un kad vienreiz izvāks to ņurņiku cūcību no noteikumiem? Ņurņiku ir miljoniem, visi uz viņiem ķer ka prieks, zivis tāpat viņus ēd kad vien var, bet oficiāli - ķert uz viņiem aizliegts!
9.oktobris 2012, 11:28 | links
 
Tas būtu ideāli, ruu.

Man arī ir sajūta, ka līdzsvara starp zivju atjaunošanu, akvakultūru un kontroli nav. Ceru uz iespēju piedalīties mosp, lai šo jautājumu papētītu un pakustinātu. Tāpēc man interesē, lai kādu brīdi copmaņi nu vismaz organizāciju līmenī nekarotu, bet paraudzītos kopīgāk uz augšu. Otra lieta - taisu projektu normālas kaujas vienības aprīkojumam, sabiedriskajiem šajā ziņā brīvākas rokas kā valstij. Trešā lieta - mums sāk veidoties inormācijas bāze, ko var dot nosargāti ūdeņi, un ko izmaksā ūdeņu nosargāšana (nevis pr līmenī, bet reāli vaktējot).
9.oktobris 2012, 11:22 | links
 
nu bet vai nebuut akmens_viesi jauki ja tiem sargaataajiem tas finanseejums pienaaktu arii no notirgotajaam licenzeem?Tomeer arii to sabiedrisko aktiivistu paliktos pie upeem vairaak un nebuutu te dazhiem labiem pa kruumiem jaaslapstaas.
9.oktobris 2012, 11:08 | links
 
vakar maliķi pacēluši 25 papu, lepojas pa tirgu, tā kā gadās arī lielie, gadās. bet upes vajag vispirms nosargāt, un tad dalīt kvotas internetā ;)

šito enerģiju, ko jūs te šķiežat - ja vismaz ānusā turētu lampiņu, būtu gaišs visapkārt. atvainojiet.
9.oktobris 2012, 10:51 | links
 
perpendikuls
"Nu es runāju par ētiku, nevis aklu likumu ievērošanu. Paskaties uz datumu, kad es paturēju taimi! Lieguma laiks ir īpašs periods."
Laikam nevarēji šonakt aizmigt,ne?:) Arvien turpini liekuļot? Kāda,hren,starpība ir starp taimiņu,kurš noķerts 29.septembrī un taimiņu,kurš noķerts 5.oktobrī??? Tas ir tieši tas pats taimiņš ar nedēļas intervālu,tas ir tas pats taimiņš,kurš pēc trim nedēļām nārstos.Vienīgais,kas atšķir šos taimiņus,ir likuma novilktā strīpa. Tātad ar ētiku te vispār nav nekāda sakara-te ir sakars tikai ar likumu. Un jau tu gribi atļaujies gvelzt par morāli,tad vajadzēja bučot to zivi mest atpakaļ ūdenī. Bet nē redz-apēdi taču. Un ,ja apēdi,tad klusē un ne*irs...
9.oktobris 2012, 09:17 | links
 
nomads
Jā,pagājuši padsmit gadi,bet cīņas ar tām zivtiņām arvien sēž galvā-vienu,piemēram,50 minūtes vilku,citu pēc cīņas 40 minūtēm nemaz ūdens virsū neieraudzīju-šis beigās atrada čakārni un notinās. Visādi tarponi,buruzivis,sami-tie pazūd,bet šitie paliek:) Un esmu laimīgs,ka man vēl bija iespēja TĀDAS zivis vilkt. Puslegāli vai nelegāli-pie kājas-toreiz tāpat neviens uz to neskatījās un upes naktīs bija pilnas ar elektriķiem. Un neviens arī nefotogafēja:)
Bet es ne par to vispār-es par to,vai tās bildes kļūs par muzeja eksponātiem. Satiku pie Gaujas kādu vietējo,runājām par šo tēmu,šis teica,ka septiņdesmitajos gados arī lielo neesot bijis,tad pēkšņi astoņdesmitajos parādījušies. Tad atkal pazuduši. Un tādi ļoti garu gadu pārtraukumu cikli ir bijuši arī pirms tam. Tā ka,iespējams,būs atkal gadi,kad nāks lielie iekšā. kaut gan-kāda tur starpība,būs vai nē-ķert tāpat nevar... Tā ka man neatliek nekas cits,kā ik pa laikam palūrēt savas bildītes un tā,lai neviens neredz,paklusām noriest asaru:)
9.oktobris 2012, 09:08 | links
 
Nu tā jau ir ka lasis - svēta zivs. Copmaņi lašus ķert nedrīkst nārsta laikā, zveinieki arī, bet vietējo lašu pilns tirgus. Interesanti, kādā veidā viņi tur nokļūst un vai tomēr nevajadzētu sākt sodīt vispirms tirgotajus un tad tikai makšķerniekus, kas pārsvarā ķer savām gastranomiskajām izvirtībām. Bet pie mums jau visi domā ar to galu, ar kuru nevajadzētu. Tādēļ taisa mistiskus liegumus copes zemē, kuru tā jau ir izkāši vietējie "licencētie makšķernieki".
Nav lašu-nav problēmu!
9.oktobris 2012, 08:46 | links
 
Nomads aizmirsa pielikt vēl 4 grupu. Tā ir tā lašu kvota kura tiek pārdota citām valstīm, attiecīgi tiek mums atņemta....
9.oktobris 2012, 08:42 | links
 
par lašu zveju vispār
teorētiski tiesiskā valstī vajadzētu darboties principam : "viens likums visiem"

Pie mums to lašu likumu ir trīs:
-zvejnieki ķer savas kvotas ietavaros, to kas netiek ierakstīts zvejas žurnālā aiziet uz tirgu,
-maliķiem pilnīgs bezprģels, ķer kur ar ko un cik grib, tos kontrolē epizodiskās akcijās, bieži ar PR elementiem,
-makšķerniekiem likumīgas iespējas noķert lasi ir ļoti ierobežotas, tie var tikai noskatīties ko pirmās divas grupas dara pēc principa "suņi rej, karavāna iet tālāk"

Vajadzētu to nozvejas kvotu tomēr sadalīt taisnīgi starp zvejniekiem un makšķerniekiem. Latvijai Baltijas jūrā 2012g tika iedalītas ap 16000 lašu galvas no ES. Kāpēc daļu neaizlaist LM? Kur skatās makšķernieku lobiji?

ps
Dabiskais lasis Latvijā ar trim labākām lašupēm Baltijas jūras austrumkrastā visreālāk pēdējos 15-20 gados ir jau nebūtībā aizejošs vilciens, kuru mēs pat nemēģinām panākt.

CL lietotāja Raiha uz fotofilmiņas taisītās dižlašu bildes drīs kļūs par pieprasītiem muzeja eksponātiem...
9.oktobris 2012, 08:35 | links
 
Appimpoties no jūsu foršajiem iespaidiem Gaujas copē...
9.oktobris 2012, 00:55 | links
 
resnais kāmis
9.oktobris 2012, 00:32 | links
 
Un paskaties uz datumu dauni. Es lieguma laikā neķeru.
9.oktobris 2012, 00:13 | links
 
Raih, tu muģila, neizlasīju tavu nākošo postu. Jo lielāks kāts, jo smagāk krīt. resnais kāmis
9.oktobris 2012, 00:10 | links
 
Raihs rakstīja:
"Un trešajam paskaidroju,ka nav gluži solīdi tēlot no sevis likuma aizstāvi,ja pats paturi zivi,ko pēc likuma burta darīt nedrīkst."

Nu es runāju par ētiku, nevis aklu likumu ievērošanu. Paskaties uz datumu, kad es paturēju taimi! Lieguma laiks ir īpašs periods.
9.oktobris 2012, 00:05 | links
 
... ak šie cilvēciņi.... sajūtas pārāki par visiem! H: Es - Mēs = Jūs - Tie, liec kā gribi zīmes, bet visi esam un būsim cilvēki, katrs ar savām copes vērtībām un copes īpatnībām! Iespējams "zivju bučotāji" tevi apmakšķerētu kā mazo ezīti, kurš protams, ar adatām gaisā, burkšķēs, bet Es, bet Es... Copē un zivs ķeršanas procesā var atrast tik daudz emociju un iedziļināties tik ilgi, ka mūsu mūžs būs par īsu, lai visu izprastu! Dodies copē, dalies ar iespaidiem un emocijām, nevis uzvedies kā lauķis pieturā!
8.oktobris 2012, 22:17 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager