Gauja

Sviestā cep grunduli.
28.decembris 2011, 17:01 | links

Neatradu gūglē nevienu recepti kā gatavot grunduli :DD
28.decembris 2011, 17:00 | links

Grundulis ir garshiigs, ja cep :) Ik pa briidim te ienaak direktors un saka, ka te nevis viiri pljaapaa, bet nodarbojas ar demagogjiju :D Bail pat rakstiit, ka nesabar :D:D:D
28.decembris 2011, 16:38 | links

Avtt:)
Cepiena jau naf.Vnk domu apmaiņa.:)))
p.s.
Tik nesāc par "sūkātājiem".
:DDD
28.decembris 2011, 16:18 | links

avtt, vot prātīgi, davai puiši par norautajiem vizuļiem un auklas resnumu, tas bija krietni interesantāk :D
28.decembris 2011, 16:18 | links

Visi esam labi,un visas fišiņas labas!
Par ko te tāds cepiens?
Es vēl saprastu,ka kāds/i kārtējais jefiņš te plosītos ...bet tak,normāli veči,ibitīt' matos!;))
28.decembris 2011, 16:14 | links

Par grunduli gan nepiekritīšu. Ir jau tas pazudis no daudzām upēm dēļ piesārņojuma, bet nu Gaujā to ir miljoniem. Zinu ar vienu mazupīti Latgalē, kur grunduļi čuma. Pa pēdējiem 20 gadiem tie atkal savairojušies, kā nekā upes attīrījās no kolkozu sūdiem. Ja par tiešām retajām gribas parunāt, kuras var sastapt tikai pa retam atsevišķos īpatņos, tad lūdzu par kazi, spari vai sīgu. Gribas cerēt ka alatas nepaliks vēl mazāk.
28.decembris 2011, 16:05 | links

Pats vien par kazaragiem vaicāji!Tā kā savā pulciņā vari uzaicināt sev līdzīgi domājošos.
28.decembris 2011, 16:03 | links

...un visā pasaulē ir attīstīta grunduļu, dūņu pīkstes un citu mazzivtiņu ķeršanas kults, diemžēl pie mums nav izplatīts, CL foruma tēmās tā kā arī neredz tēmu - "Grundulis" vai "Trīs dzelkšņu kazarags", kur tiek diskutēts par tā saglabāšanu un atšķiršanu no pārējiem kazaragiem :DDD
Atvainojos, bet tas izskatās pēc idiotu demagoģijas!
28.decembris 2011, 15:58 | links

Man pret līņiem nekas nav, savulaik kad aktīvi pludiņoju, daudz tos paķēru Kaņierī, bij tā laime ar tikt pie 2,5kg. Ir jau spēcīga un smuka zivs, tik ātri nogurst un ne tuvu nav tie skrējieni kā lašveidīgajām. 2kg spēcīgs raibais pirmsnārsta periodā var sagādāt daudz vairāk uztraukuma. Piemēram savu lielāko līni izmakarēju uz 0,12 mono pavadas pa kādām 5min. Šis vienkārši ierakās ar galvu zālēs, tā ka man atlika tik no laivas to iesmelt ar sačoku :) Bet aukla tik smalka jo tobrīd ķēru rudulēnus uz mēslu slieciņām. Ar 0,12mm mono aukliņu domāju man nebūtu nekādu izredžu izstīvēt 2,5kg taimi vasarā kad tas barojas un spēka pilns :) No mušotājiem vēl ir dzirdēta ka ar 0,15 savalda kādu foreli virs 2kg..
28.decembris 2011, 15:55 | links

1.Kazaragu nav nemaz tik daudz.
2.Ar kazaragiem barojās citi plēsēji.Nav tā labākā zacene,bet tā ir.
:))
28.decembris 2011, 15:54 | links

...un no kazaragiem laba zivju eļļa sanāk... :)
28.decembris 2011, 15:50 | links

Urmas ,tieši tā.Aizsargājamo zivju saraksts ir liels.Kāpēc tiek izceltas tikai divas zugas nav saprotams.Ož tā kā pēc kādreizējās DĀR;))
http://latvijas.daba.lv/aizsardziba/saraksti/aizsargajamas_zivis.shtml
28.decembris 2011, 15:49 | links

Kāds nepamatoti nonievā ķīsi.Jo zivju zupa bez ķīša,tāds traukūdens vien ir.
28.decembris 2011, 15:43 | links

Sulla
Nu re ku smuki Tev sanāk,ja vēlies.:)
Man nekas nav pret to ,ja kādu sugu grib vairāk pasargāt kā kādu citu.Tik ja iedziļinās,tad LV spožais nevis tiek pasargāts,bet iznīcināts.Jo normāli makšķerējot nevar nevienu zivi iznīcināt.To var izdarīt ,vai nu izsitot ar strāvu,vai izindējot,vai ierobežojot pārvietošanos uz nārsta vietām(HESi),vai ari izsmeļot ar pārlieku daudz saliktajiem tīkliem.To ko pašlaik atražo,tā tik tāda sopļa jūrā.Vēl retāka LV sastopamā zivs ir grundulis.Kurš ne velti ir iekļauts sarkanajā grāmatā.Tad kāpēc tam nerīko akcijas - "Grundulim būt"?
p.s.
Spēka ziņā mani vairāk uzrunā līnis,nevis spožais.Ja iedomājās līni ~5kg,tad tik var nojaust par adrenalīna devu to izmānot laukā.Piekritīšu,jo gana esmu šamos pavilcis,ka spožais ari ir gana spēcīgs.Bet ~2kg spožais tā nepretojās kā tāda paša svara kategorijas līnis.Ir ari citi piemēri,bet ne par to pašlaik ir runa.
28.decembris 2011, 15:42 | links

Aleluja! Nākamais Orvels ir dzimis ala urmaas- visi ir vienlīdzīgi, tikai citi ir vienlīdzīgāki par pārējiem!!!
urmaas, kur var izlasīt tavu vienlīdzības traktātu, kur pamatotu paplašinātu teikumu izklāstā tiktu definēts, ka ķīsis ir vienlīdzīgs ar zandartu un lasis ar kazaragu? :DDDD
28.decembris 2011, 15:28 | links

urmaas> katrs ķer to kas tam labāk patīk. Katram sava zivs ir mīļāka. Pasarg dies paskat uz karpeniekiem, savas zivis patiešām ir svētās govis, bet citas var droši ēst nost! Man savukārt karpu cope liekas tāda vistu medīšana kūtī, kaut kāda garlaicīga padarīšana, tāpēc i nelienu ar komentiem karpu tēmās. Citam atkal rauda vissvētākā zivs, kolam laikam ne? :) Bet zivnieks kolas svētumu izbaro līdakām un zanderiem :D Bet kāpēc lašveidīgās pastiprināti sargā visā pasaulē un to cope gandrīz visur nav atļauta pa "baltu velti"? Nu pastudē ihtioloģiju un bik vēsturi iz lašveidīgo copes un traģiskākos gadījumus kad šo zivi pilnībā iznīdēja no daudzām Eiropas upēm nesaprātīgas zvejošanas dēļ. Otrkārt jūtīgas zivis pret piesārņojumu un skābekļa trūkumu, vienas no pirmajām izmirst. Un galvenais ir populācijas ierobežotais lielums. Līdakas piemēram katrā Latvijas upē un lielākajos ezeros ir miljoniem, bet lašu populācijas lielajās upēs labi ja tikai daži tūkstoši. Mazajās upēs labi ja simtos vai dučos. Tieši tāpēc raibos nekad neatļaus copēt(paturēt lomā) tik pat brīvi kā līdakas piemēram.
28.decembris 2011, 15:24 | links

Nē un velreiz Nē.Mani vnk kretinē tas ka kādu sugu pārspīlēti ieceļ "Svētās govs" statusā!!!:))
p.s.
Manā skatijumā spožais ir tāda pati zivs kā visas pārējās.
28.decembris 2011, 15:12 | links

urmaas> kādā ziņā "pārspīlēta uzmanība"? Tas ka raibo tēmā no ļoti patīk izteikt padumjus viedokļus asarīšu copmaņiem? Un neliekas ka līdaku, bušu un asarīšu cope ir 1000x populārāka un tai tiek veltīta lielāka uzmanība? ;) Esi redzējis ka izsaku nievājošus padomus grunteņotājiem kā pareizi siet bušu vai vimbu sistēmas? Ne, un zini kāpēc? Tāpēc ka es ne sū no tā nesaprotu un mani tas līdz šim nav interesējis.
28.decembris 2011, 15:08 | links

Sulla
Visam savs laiks.Esmu ari šamos pavilcis!Pašlaik šamiem tiek veltīta PĀRSPĪLĒTA uzmanība.Tas vien jau kretinē.
:)))
28.decembris 2011, 15:02 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager