Karlis_K [06.01.22]: Kārli, Tu esi iestrēdzis 20 gadu vecā pagātnē, kad sauklis bija - visu nopirksim! :)Precīzi tas ko es saku.
šobrīd trends ir pavisam cits - katra, pat vismazākā, dabiskā vidē noķertā zivtiņa, ir milzīga gastronomiska vērtība, salīdzinot ar mākslīgi audzētām zivīm... paskaties pats - NO ievieš stingrus ierobežojumus uz zivju izvešanu, EE izzvejo Peipusu sausu utt., utt.
tāpēc ķersim un ēdīsim (protams saprāta un likuma robežās), un nenoniecināsim arī mazās zivtiņas! :)
daddy_j, 6.janvāris 2022, 09:49
Nu nez izskatās ka būsi ko sajaucis, tieši 20 gadus atpakaļ gan es gan mani draugu stiepām normu uz māju ja bija iespēja, līdakas, arī foreles pa 5 gabali, ja asari Kaņierī labi ņēma skaldīju kaut spaini! Pēc tam protams čortojos mājās, kur to grūst.. Kādus gadus 15 vairs neesmu saldējis zivis, negaršo vairs atlaidinātas, saprotu gaumes lieta, citiem patīk. Foreles neņemu vairāk kā 10 gadus, un kaut kā neciešu no tā.
Mēs nebijām pirms 20 gadiem tur, kur daddy saka. Eiropa bija, ne mēs. Daži tur nonāca pirms 10, daži pirms 5 gadiem, daži vēl tikai kādreiz nonāks, bet daļai jāizmirst, lai visa sabiedrība kopumā nonāktu.
Tad mums šie 10-20 gadi ir cītīgi un saudzīgi pēc iespējas vairāk zivis jāatlaiž, jāpavairo, jāsaudzē. Un tad ap 2040. 2050. gadu arī Latvijā varēsim sākt ēst dabīgu pārtiku.
6.janvāris 2022, 13:25 | links