Zandartu cope

A zandarts ari par sevi dod zinu, nu teiksim ka asaru nemsanas un lidakas kad sit?

edislavs, 1.augusts 2013, 01:41

Jā, zandarts arī sevi parāda: Mazliet par parādīšanas atpazīšanu: Asari vāra ūdeni baros, ja vieninieks, tad tāds necils uzsitiens. Meža vimba sit spēcīgi, ar šļakstienu, atkārtoti vienā zonā, ar diezgan sajūtamu cikliskumu. Līdaka medījot arī izlec un parāda sevi. Bet zandarts, kad sit ūdens virspusē rada tādu špok skaņu, nosacīti kvoks, korķa inākšana no pudeles...Ja tas (zandarts) to dara, var mēgināt to noķert...un bieži tas izdodās, salīdzinot ar meža vimbu, kas ir ļoti uzmanīga uz falšu barību=mānekli....
1.augusts 2013, 22:30 | links

Zandartu cope Ventā tagad notiek pusūdenī - 1 - 2 m. Visi tā velcē, kaut arī ņem pie grunts, bet krietni retāk..
Pusūdenī cope laikam termokļina zonā. Interesanti kā citur.
Pat līdaka paņēma 1 m dziļumā. Es domaju, ka nevajag aizrauties ar škietamām aksiomām, ka zandarts(un ne tikai) jāņem pie grunts. Jāņem, kur šis ir!
1.augusts 2013, 17:49 | links

Zoni,ne technikā vaina,ne piecirtienā,ne štrumos.Zandarts,vasaras otrajā pusē,neķer mutē visu, kas kust. It sevišķi lielie.Cenšas nospiest ar rumpi vai nobliezt ar asti.Lielie,sākot ar 5kg 99, šobrīd, māneklis nebūs mutē.Mazajiem 50/50
1.augusts 2013, 15:03 | links

vldream> katrā tehnikā ir savas nianses, kuru izkopšana nenoliedzami prasa laiku:)
1.augusts 2013, 14:48 | links

kādu sviestu jūs dzenat spečuki !? var būt meklējat problēmu kur viņas nemaz nav? es ar esu iesācējs un ir zivs aizgājušas un domāju ka visiem tā ir bijis un tā ir normāla parādība....viņas aiziet ne tikai ĀĶU dēļ !!! ja zivs saķer mānekli ne tā kā āķis var ieķerties tad tur nekāds super labais neglābs no tā...
1.augusts 2013, 14:26 | links

zaraza> piekritīšu, atbalstu tikai mākslīgo ēsmu, pamatā džigs. Andis47>ne asakas!
1.augusts 2013, 14:15 | links

A zandarts ari par sevi dod zinu, nu teiksim ka asaru nemsanas un lidakas kad sit?
1.augusts 2013, 01:41 | links

Vēl jau liela nozīme shodu % ir tam kā zanders konkrētā brīdī ņem... Ja agresīvi ar konkrētu tesienu, tad , ja ar inventāru un reakciju viss OK, un zivs tiek reāli piecirsta, tad shodu ļoti maz...
Bet ir arī neaktīvas copes reizes, kad grabina nekonkrēti, piespiež, uzkaras utml. un sanāk ka zivs uzkabinājusies bez pieciršanas, lūk tad gan shodu varētu būt vairāk par 10%. Džigam tas mazāk raksturīgi( lai gan tāpat gadās, it sevišķi lieliem asariem), bet dropšotam vai pavadiņai regulāri.
31.jūlijs 2013, 23:41 | links

skutans,liels paldies par noderīgo padomu:)Es nekad nebūtu iedomājies,ka vajag asu kātu un asus āķus,parasti ķeru uz īpaši neasiem:))
Mēģināšu turpmāk,pēc Tava ieteikuma,visu pareizi darīt.:)
31.jūlijs 2013, 23:01 | links

andis47> kvalitatīvs, atbilstošs inventārs ir pamatu pamats Zandartam, pareizi visu darīsi, nebūs 10% shodu. Svarīgs īr āķa asums un kāta asums, kā še brālītis minēja.
31.jūlijs 2013, 21:57 | links

Ieskrējiens vajadzīgs, tad būs ok :)
31.jūlijs 2013, 21:05 | links

Paldies par info.
Es tieši par uzsitieniem domāju, tad kad jau sajūt ka ir galā, tur tiešām 10% tik notirinās nost.
Pamatā džigoju ar MicroTech, džiggalvas 6-10 gr.
Būs vien jāturpina piestrādāt pie pieciršanas tehnikas :)
31.jūlijs 2013, 20:46 | links

Man apmēram tāpat kā Kraftam,aptuveni 10 % shodi.Pirms gada copēju ar Salmo Jig Master,tagad ar Lamiglas.Jutiba,protams,Lamiglas kātam daudz labāka,bet zandarta tesienam tas nav tik svarīgi.
Man šķiet,liela nozīme āķa novietojumam.Es lietoju tikai ļoti īsas džiggalvas.
31.jūlijs 2013, 19:33 | links

Man atkal aktualizējies cits jautājums, cik būtu normāla attiecība starp realizētajām/nerealizētajām zandartu copēm (uzsitieniem) ? Nevaru saprast vai vaina ir necopē, jeb nemākulībā piecirst ;)

Modzha, 31.jūlijs 2013, 15:41

Es par copi uzskatu, kad reāli sajūt bliezienu, vai smagumu. Tādi nerealizēti ir apm 10%.

"Tičoki" uzbakstījieni neuzskatu par copi, tur var būt jebkas, arī breksis :D Bet tie loti labi parāda, ka apakšā ir kustība un vai būs zivs galā atkarīgs tikai no paša , kā rīkosies.

"ass kāts" un asi āķi ir obligāti :) Zinu ka cilvēki veiksmīgi cērt zanderus ar salmo Macrotech, un vēl mīsktākiem kātiem. Man piem viss iet garām, daudzi shodi, utt. Jo nemāku zanderi ar vinu piecirst. Ar tubulāro Tiogu, vai tāda tipa kātu, īs ass cirtiens un āmen :)
31.jūlijs 2013, 17:46 | links

Man tā domāt : Visa vaine ir āķa asumā un piecirtienā. Es zandartam uzdodu pa šmauli pirmo reizi un kad jūtu ka galā tirinās -- zolīduma pēc,, vēlreiz velkot viegli piecērtu. Ar to otro reizi gan uzmanīgi .Ja dabū pretsitienu - visa uzparikte ar zandartu ku kū :)
31.jūlijs 2013, 17:11 | links

Man atkal aktualizējies cits jautājums, cik būtu normāla attiecība starp realizētajām/nerealizētajām zandartu copēm (uzsitieniem) ? Nevaru saprast vai vaina ir necopē, jeb nemākulībā piecirst ;)

Modzha, 31.jūlijs 2013, 15:41

vaina ir veiksmē
31.jūlijs 2013, 16:31 | links

31.jūlijs 2013, 15:41 | links

sveiki viri!
jautajums varbut stulbs tomer uzdosu. Kads varetu but zandartu gumijas optimalais izmers(garums)?
Paldies. sorry par garumzimem:)))

mar4ello25, 29.jūlijs 2013, 19:07

No 3 līdz padsmit cm.Viss atkarīgs no vietas un "žorika" esamības vai neesamības.:)
29.jūlijs 2013, 20:35 | links

sveiki viri!
jautajums varbut stulbs tomer uzdosu. Kads varetu but zandartu gumijas optimalais izmers(garums)?
Paldies. sorry par garumzimem:)))
29.jūlijs 2013, 19:07 | links

Kraft- bet kurā vietā Kravčenko noķēra to 11,8kg? Vaitad nebija tā pati apkaime, vai arī es kko jaucu.
10.jūlijs 2013, 23:39 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager