Zandartu cope

kraft domaaju lielaaka probleema ir dolomiita blukji,starp kuriem ievelc cheburashku,tur neko nevar atliekt,domaaju tieshaam tiroles nuujinja vieniigais kaa samazinaat tos zaudeejumus
6.jūnijs 2013, 11:18 | links

Tu copē no laivas vai krasta? es pāris vakarus pastaigāju pa Saulkalnes betonu - tracina zacepi ... pa vakaru norāvu neskaitāmas čeburaškas ar dārgajām tiogām :( pilnīgs murgs, nonācu pie secinājuma, ka no krasta Daugavā copēt nereāli ...

Archey, 6.jūnijs 2013, 10:28

Nu arī labi pateici! Daugava nesākas un nebeidzas ar saulkalnes betoniem :DD Bet jā no krasta jārēķinās ar zaudētiem mānekļiem vairkāk kā no laivas.. Bet ir risinājumi. Ja zacepi ir akmeņi, gliemeži, ne mīksti zari,
tad cope'jot no krasta nezināmās vietās ar potenicālu zaudēt mānekļus izmantoju
āķus kuru ar savu auklu varu atliekt. (piem owner S sērijas treilerāķi, plānākā izmēra) Jiggalvas, tās kas Salmo veikalos uz tās japāņu planšetes (hvzz), līdz 10gr, var atliekt ar labu 0.10 auklu.

Zivs tāpat tos āķus neatlieks, bet no zacepa dabusī ārā ar lielu iespējamību.
6.jūnijs 2013, 10:47 | links

Sveiks,

Tu copē no laivas vai krasta? es pāris vakarus pastaigāju pa Saulkalnes betonu - tracina zacepi ... pa vakaru norāvu neskaitāmas čeburaškas ar dārgajām tiogām :( pilnīgs murgs, nonācu pie secinājuma, ka no krasta Daugavā copēt nereāli ...

Nu tad pamēģini drop shot - būs mazāk zacepu!

Davis-Di, 6.jūnijs 2013, 10:37

Jā, bij tāda doma, bet man liekas, ka aizķeras tieši svina bumbiņa, iestrēgstot starp akmeņiem, nevis āķis ... varbūt es kļūdos ... būs jāpamēģina!
6.jūnijs 2013, 10:40 | links

Sveiks,

Nu tad pamēģini drop shot - būs mazāk zacepu!
6.jūnijs 2013, 10:37 | links

Ar mandulam Daugavā normali...Voleros,...Daugmalē...Ķegumā...cope tad, kad ar gumijam tukš. Ja kāds teiks, ka ar mandulam cemerēšana- murgs!!

Akella, 6.jūnijs 2013, 10:00

Sveiks,

6.jūnijs 2013, 10:28 | links

Ar mandulam Daugavā normali...Voleros,...Daugmalē...Ķegumā...cope tad, kad ar gumijam tukš. Ja kāds teiks, ka ar mandulam cemerēšana- murgs!!
6.jūnijs 2013, 10:00 | links

Ir te kāds kas ar mandulām ķer zandartu?Kādi rezultāti???

udo733, 5.jūnijs 2013, 18:36
pagaidām nekā,tas Lielupē,pietrūkst pacietības visu dienu testēt,ir gan zivīgs vobleris ,gan dzīvo vienmer varu dabūt...

mazkalns, 5.jūnijs 2013, 20:44

Čoms 01.06. pamegināja Lielupē ~1h divas nerealizētas copes -> ta ka potenciāls ir.
6.jūnijs 2013, 09:42 | links

udo733, 5.jūnijs 2013, 18:36

pagaidām nekā,tas Lielupē,pietrūkst pacietības visu dienu testēt,ir gan zivīgs vobleris ,gan dzīvo vienmer varu dabūt...
5.jūnijs 2013, 20:44 | links

Mans zandartu laiks parasti no 22:00 - 5:00 un par rezultātiem nesūīdzos :)

JOHNNYR, 3.jūnijs 2013, 11:35

Nekad neesmu ķēris zandartus naktī, bet par rezultātiem arī nesūdzos:)
Ar visu to šī zivs man ir mīkla - tādēļ arī interese nezūd.
Labi ir ķēries gan vasarā, gan rudenī, agri no rīta, pusdienlaikā un vakarā, gan seklumos - uz sēkļiem uz rotiņa, gan pamatīgos dziļumos uz džiga, ir bijuši labi zanderi uz vobleriem velcējot pa dobēm. Uz dzīvo neķeru. Visās minētajās vietās un laikos ir bijuši arī pamatīgi aplauzieni - tādēļ man tomēr liekas, ka tie stiklači baigi aktīvi šiverē un rij visu diennakti - jāsaprot tikai viņu dienaskārtība - cikos un kurā vietā šie tusē. Ar to arī nodarbojos jau daudzus gadus:)
Pēc JOHNNYR un Brālīša ieteikuma būs jāpamēģina naktī šovasar, lai gan tieši šajā laikā man visvairāk patīk pagulēt:)

never, 5.jūnijs 2013, 15:08[/quote]

Nu gluži naktī nē, bet 23 - 1:00 un tad pats rīts, tas jūnijā :)
5.jūnijs 2013, 20:40 | links

Ka ar zandartiem Sāruma ezeraa? visi saka ka tur ir bet dzigotajus neesmu manijis. Tas man tuvu laukiem un ceru tur izdabut savu 1mo zandereenu šovasar :)

holmz, 4.jūnijs 2013, 19:32
Tiešām nezinu par džigotājiem,bet noteikti zinu,ka zandarti tur ir.Un nelegālie tīkli ir un zandarti tajos ir.Nedaudz pazīstu vienu maliķi-gaļenieku.

andis47, 4.jūnijs 2013, 23:46

O paldies par info, tad jau tikai jāar. Bazes saimniece teica ka viarakus gadus no viņas bazes laida tos iekšā. Tagad pats svarigakais laikam ir atrast kur ezerā ir grunts un esmu apsveru iegadāties ehaloti elite 4 dsi no lowracne, bus gan tas jaapgust, bet šovasar esmu nolemis pirmo zanderenu izcelt, a to tikai lidaka lidaka... :)
5.jūnijs 2013, 19:25 | links

5.jūnijs 2013, 18:36 | links

Mans zandartu laiks parasti no 22:00 - 5:00 un par rezultātiem nesūīdzos :)

JOHNNYR, 3.jūnijs 2013, 11:35[/quote]

Nekad neesmu ķēris zandartus naktī, bet par rezultātiem arī nesūdzos:)
Ar visu to šī zivs man ir mīkla - tādēļ arī interese nezūd.
Labi ir ķēries gan vasarā, gan rudenī, agri no rīta, pusdienlaikā un vakarā, gan seklumos - uz sēkļiem uz rotiņa, gan pamatīgos dziļumos uz džiga, ir bijuši labi zanderi uz vobleriem velcējot pa dobēm. Uz dzīvo neķeru. Visās minētajās vietās un laikos ir bijuši arī pamatīgi aplauzieni - tādēļ man tomēr liekas, ka tie stiklači baigi aktīvi šiverē un rij visu diennakti - jāsaprot tikai viņu dienaskārtība - cikos un kurā vietā šie tusē. Ar to arī nodarbojos jau daudzus gadus:)
Pēc JOHNNYR un Brālīša ieteikuma būs jāpamēģina naktī šovasar, lai gan tieši šajā laikā man visvairāk patīk pagulēt:)
5.jūnijs 2013, 15:08 | links

Agri no rīta arī nav trāpījies, bet pēc 9 dziļumā (10 - 12 metros) gan - kaut kur līdz pusdienai. Tad pierimst un ar jaunu joni vakarā uz sēkļu robežas - kādas pāŗis stundas pēc rieta. Kamēr vēl gaišs nereti tajās vietās ir ašuku pieplūdums, bet ar krēslu tie parasti pazūd un uzrodas glāžači - laikam nāk no dziļuma baroties.
Vasaras beigās, kad ūdens virskārtā iesilis, tad dziļumā labāk vai sliktāk ņem cauru diena un rudenī tāpat, bet jau plašākā dziļumu diapazonā. Jebkurā gadījumā meklēju kantis. Tas Usmā.
5.jūnijs 2013, 15:06 | links

Riktīga aktivitāte ir tikai vakarā un naktī.Zandarts barojas naktī.Pa dienu kur tumsa . Paskaties tam vellam acīs - viens perlamutrs :)) Parasti Ķīsī normāla cope sākas no 4 pēcpusdienā,lielākā aktivitāte tieši saulrietā ( vasarā ap 23) Tad uzreiz tumsā kādas 2 stundas. No rīta man vēl neviens nav trāpījies,,,varbūt tāpēc ka patīk pagulēt :)

Bralitis, 5.jūnijs 2013, 13:49

nu tas ķīsī. domā, ka daugavā padsmit metros dienas laikā viņam tur baigi gaišs ir :)?

Katrā ziņā laikam ļoti daudz kas atkārīgs no ūdenstilpnes.
5.jūnijs 2013, 13:55 | links

Riktīga aktivitāte ir tikai vakarā un naktī.Zandarts barojas naktī.Pa dienu kur tumsa . Paskaties tam vellam acīs - viens perlamutrs :)) Parasti Ķīsī normāla cope sākas no 4 pēcpusdienā,lielākā aktivitāte tieši saulrietā ( vasarā ap 23) Tad uzreiz tumsā kādas 2 stundas. No rīta man vēl neviens nav trāpījies,,,varbūt tāpēc ka patīk pagulēt :)
5.jūnijs 2013, 13:49 | links

Uzskatu, ka zandartu var ķert visu dienakti. Pats pa nakti neesmu ķēris, bet tauta jau ķer..

No rīta ar gaismiņu, kad zanderis aktīvs džigs parastais var ielikt. Vēlāk, kad paliek neaktīvs,
var pāriet uz džiga velci, ar soļošanu. Vai ja tas nav iespējams, tad uz neaktīvākām sistēmām.
Pa dienu, veiksmīgi var ķert uz dzīvo, ņem visu dienu (ja zin kur viņš ir) , uz vakaru atkal var atgriesties pie džigošanas parastās.
Kopumā tīri no efektivitātes viedokļa
visefektīvākā ir džiga velce. To protams arī jāmāk adekvāti darīt. vislabāk ar airiem :D Ja es vāktu visus zanderus tā ķerot, tad tāda tehnika būtu jaizliedz! :))

Ā voblerošana parastā caurmērā strādā arī visu dienu.

Tas pilnīgi subjektīvi par daugavu :)
5.jūnijs 2013, 13:43 | links

Vēlreiz par zandartiem. Kā kurā ezerā, dažos pēc pulksten 5 no rīta vairs nav ko darīt, atkal citos var ķert visu dienu gan džigojot, gan velcējot, gan uz dzīvo... Ēsma vai māneklis ir otršķirīgs, es domāju, pareiza vieta un pareizs laiks ir primāri.

valnaans, 4.jūnijs 2013, 22:20

mazu dabuju dienā bet ir lielāki un nesu manijis ka kāds ķertu viņus vai nemak.....
nu tad pa nakti būs jāprovē
5.jūnijs 2013, 12:31 | links

shogad saaku apguut dzhigu un saskaaros ar probleemu, ka ljoti daudz "shodu" pie pashas laivas. paardeveejs/kosultants veikalaa uz eedamgumijaam ar "cheburashkaam" ieteica likt ofseta aakjus, kas man liekas arii nospeelee galveno feileri, bet varbuut taas ir manas iedomas. Kaadi veel vareetu buut varianti? Ar kaatu caursitu viennoziimiigi muti, jo meegjinaaju piecirst pat vairaakas reizes, bet pie laivas atkal "shods"...

dzhi, 5.jūnijs 2013, 09:27

Ja tu viņu esi "uzāķējis" tad ofsetnieks ir nostrādājis. Lai gan pats neredzu ne mazāko jēgu lietot ofseta āķus. Reizēm pat uztaisu
nelielu āķu sistēmiņu ar diviem āķiem, bet to ļoti uzmanīgi jādara un ne visām gumījām to var darīt. Nesačakarējot spēli. Zanderam pret āķim jāizturas maksimāli kritiksi, jābūt pēc iespējas tievākiem (protams stingriem) un asiem. Piecirtienam jabūt jo asākam jo labāk. Ja Pie laivas bieži gadās shodi tur arī izvadīšanas tehnikai jābūt pareizai, jo uzvelkot augšā, šis parasti sataisa traci pie laivas un tad bieži ir prom. Ja esi nolēmis to zivi ņemt, tad šačoku vajadzētu un jāņem viņs pie pirmās iespējas. Sevisķi ja redzi, ka āķis ir kautkur sānā. Nedrīkst dot brīvu auklu, āķis no kauliem izlidos tikai tā.. Iemanīsies, nebūs shodu. :)
Tas uz sistēmām ar vienu āķi.
5.jūnijs 2013, 09:56 | links

Man šķiet ka problēma ir āķa kvalitātē, vienalga ofseta vai parastais, lai gan es ofsetu nelietoju, jo zandarti reti ganās pa zālēm, bet akmeņos biežāk iesprūst ne āķis, drīzāk džiggalva vai čeburaška.
5.jūnijs 2013, 09:43 | links

shogad saaku apguut dzhigu un saskaaros ar probleemu, ka ljoti daudz "shodu" pie pashas laivas. paardeveejs/kosultants veikalaa uz eedamgumijaam ar "cheburashkaam" ieteica likt ofseta aakjus, kas man liekas arii nospeelee galveno feileri, bet varbuut taas ir manas iedomas. Kaadi veel vareetu buut varianti? Ar kaatu caursitu viennoziimiigi muti, jo meegjinaaju piecirst pat vairaakas reizes, bet pie laivas atkal "shods"...
5.jūnijs 2013, 09:27 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager