Bļitkošana

Zemledus makšķerēšana - bļitkošana...
Sodien iegadajos to lielito karbuna spiciti ,bet vina ir diezgan gara +-70cm , nez cik garu likt uz BALALAIKAS :) cik biezam jabut galam ?Resnakais gals 3mm tievakais 1mm , tievakais gals izskatas tik trausls . Iesakat kautko , optimalako garumu , kas un ka .. ja var tad plz bildes :)
PALDIES!!
2.janvāris 2013, 14:37 | links

aakki,tieši tā-j ā g l a b ā !Pavasaris ārā!!!
1.janvāris 2013, 12:48 | links

Tā bļitkas jāglabā!
1.janvāris 2013, 07:00 | links

visiem makserkolegiem veseligu jauno ne asakas
31.decembris 2012, 09:37 | links

"Patiesība ir tur ...zem ūdens"-vot tas gan riktīgi smalki!Gandrīz vai var pretendēt ua gada teicienu:)
30.decembris 2012, 20:03 | links

Duglass labs gan filozofiskais piegājiens - man patīk :)) Un tā padomājot pat ļoti pareizs :))
Kutis - interesants piemērs . Tas nozīmē tikai vienu - tikai instinkti ,nolemtība ,pakļaušanās dabas spēkiem kamēr nav saniegts spēks . Līdzīgi kā mums -cilvēkiem.Kamēr bērns maziņš - viņam nav ne baiļu ne pat domu par to ....
30.decembris 2012, 19:51 | links

Novērojums Ventā -neliels bariņš ar zirga zobiem ganijās gar krastu ,ķīlītī turējās pret straumi visi viena auguma no malas piepeldēja asarītis par pāris centimetriem garāks un ieņēma vietu galvgalī kā vadonis ,tā aiz viņa viņi sekoja kadas minūtes desmit ,tad vadonis papeldēja mazliet uz priekšu apgriezās un uzbruka pirmajam no ķīļa priekšgala un aprija to ,liels bija mans izbrīns ka pēc tā visa bariņš turpināja tam sekot itkā nekas nebūtu noticis,tākā ar tām zivīm tāpat kā ar bitēm neko nevar zināt.
30.decembris 2012, 19:44 | links

Tā tas nu iekārtots, ka tie sū... ir izaugsmes limitējošais faktors. Gan pie zivīm gan pie cilvēkiem. Vau kāds es filozofs
30.decembris 2012, 19:34 | links

Atnāca Duglass un viss beidzās ar sūdiem :)) Laikam jau tā ir . Tur zem ūdens ir savi noteikumi augšanai un izdzīvošanai ,mēs uz to visu tikai skatāmies no sava funktiera puses . Patiesība ir tur ......... zem ūdens .
30.decembris 2012, 19:22 | links

Bet ja jau tie asari tik dedzīgi rītu nost viens otru, tad lielajiem asariem barība vienmēr pietiktu un mazie vairs nebūtu tik daudz. Laikam jau ir taisnība, ka mazie dzīvo baros ar mazajiem un lielākie ar lielākajiem. Un mazie asarīši sastopoties ar lielākiem aizbēg, protams kādu jau apēd...
30.decembris 2012, 19:22 | links

Par zivju izmēriem un vecumu un barības daudzumu - tas patiesībā ir viss ļoti komplicēti, var būt pilns ar rijamo, bet sugas blīvums ja ir par lielu tad tālāk neaugs, sugas blīvumu zivis nosaka pēc fekāliju daudzuma baseinā u.c sugas brāļu izdalījumu klātbūtnes. Protams galvenais cik ir barība, bet arī ūdens kvalitāte, tempratūras vidējie rādītāji , citu sugu klātbūtne, mikroflora u.c. faktori, kas pat vēl nav izpētīti.

Par urbjiem - ja naudas daudz jāpērk heinola, ja naudas naf - tirgū kad iet uz lupatu tirgu (no daugavas puses pa kreisi aiz paviljoniem) tur ir copes lietu "larjoki" - barnauls - ap 24 ls (130) , ja copē reizi nedēļā, urbjot pa 20-40 c/d un ja ta nav venta, tad sezonai būs naži ok. Larjokā pirms ieejas lupattirgū dod Nero par 23 ls/gab (130) , bez čeka protams. Naži 150 - 4 ls /kompl.
30.decembris 2012, 19:18 | links

Protams .Pats uz dzīvo asarīti esmu noķēris lielu asari,Bet tikai lielais rij mazo bet nevis vienaudzi :)) Ja viņam ir mailes ko rīt viņš bračku diez vai rīs ,, Tad visiem pietiek spēka un var pa muti norauties ja kāds tevi grib apēst :))
30.decembris 2012, 19:16 | links

silver_737 nepamatoti ņaud, bet Brālītis, manuprāt, spriež gluži prātīgi.

Viss atkarīgs tikai un vienīgi no barības bāzes. Es dīķī ielaidu kādu desmitu sprīža garuma asarīšu, ko ezerā pie krasta biju ar makšķeri savalkājis (pēc RedBull kategorijas šie būtu tie lēnaudzīgie un bezperspektīvie). Svars varbūt ap 30 g. Pēc nepilniem 2 gadiem lielākajam noķertajam bija ap 300 g. Bija arī mazāki. Ko no tā secinām?

1) ar labu barības bāzi (dīķī daudz ausleju) asaris aug ātri;
2) manuprāt, teorija par gnīdiskajiem zāļu asariem un elitārajiem dziļuma asariem ir apšaubāma. To pašu man atzina arī kāds ihtiologs, kas teica - dod tik ēdamo un t.s. zāļu asaris augs tā, ka prieks.
3) visas ūdenstilpnes nav ko vienādot un vajag izdarīt secinājumus, kas balstīti uz loģisko saprātu. Kur ko paturēt un ko labāk ņemt.

Starp citu, Brālīt, asaris otru asari gluži labprāt aprīs normālos apstākļos (ezerā,upē). Cik man nācies asarus tīrīt, cits asaris kā aprītā zivs laikam dominē.
30.decembris 2012, 19:10 | links

Smēre tu domā ka es kaut ko saprotu no bioloģijas ??Ne vella :)) Es tikai cenšos loģiski spriest par to ko redzu :))
30.decembris 2012, 18:37 | links

Prieks, ka šeit ir arī cilvēki, kam ir kādas zināšanas par bioloģiju, vismaz varu ko noderīgu palasīt, nevis pāris cilvēku asprātības.
30.decembris 2012, 18:25 | links

Tieši tā Kuti - piekrītu. Lielupe,Daugava,tā pati Gauja . Labi - varu piekrist ja ielaid dīķī 100 asarus ,a tur mailes ka mudž - tie arī izaugs,BET ielaid 1000 asarus ?? Un nerij tā viņi nemaz savus brāļus un māsas.Brāļi un māsas turas vienā barā ,vecāki otrā,omes,opji citā ... un tieši omes un opji kad nav ko ēst sāk mazbērnus čammāt :)) Bet ar ... ne jau tā ka suga sugai gals.Cik zinu homo sapiens ir vienīgais kas ir gatavs iznīcināt savus sugas brāļus ,nemaz nerunājot par dabu un citām sugām :((
30.decembris 2012, 18:12 | links

Vaļējos ūdeņos viss ātrāk asari aug jūrā ,tāpēc arī vairāk lielos noķer ūdeņos kas saistīti ar jūru.
30.decembris 2012, 18:03 | links

Sarkanais Bulli tu it kā copmans ,it kā vajadzētu izprast dabas likumus ,bet ne vella tu negribi pafunktierēt. Asaru zortes .Varbūt ar. Bet cik es zinu , lasu ,skatos - vairāk tomēr ticu dabas pētniekiem un zivju pētniekiem. Zivis ģenētisko informāciju nodod momentāli - jau nākamajai paaudzei - to gan es zinu.Un tas nozīmē ja trūkst barības zivs pielāgojas savai pasaulei vai konkrētāk dīķim vai ezeram. Ja jau pēc tava teiktā asars rij visu un visus tad viņam gala rezultātā vajadzētu būt kā Nīlas asarim līdz 100 kg. Vai ne tā ?? Dabā tā redz Bulli nenotiek.Nekad līdaka neapēdīs visas zivis dīķī - nekad ,jo nākamgad viņai vairs nebūs ko ēst,tas pats attiecas uz asariem.Jau miljons reizes no tevis kā minhauzena esmu dzirdējis visādus brīnumstāstus :))) To tu vari stāstīt saviem vienaudžiem :))
30.decembris 2012, 17:57 | links

Mazos asareļus un ķīšus smuki vārnas un kaijas nokopj, bonusā vēl asa sižeta izrāde :) Tākā nekur tā manta nepazūd :))

Protams spārdīt un demonstratīvi mētāt zivis apkārt, pecaucot māti, jau ir morāles apsekts, ne zivju resursu..
30.decembris 2012, 17:28 | links

Izrādās zivis jau nodod nākamajai paaudzei signālu neaugt lielākam - jo nav ko ēst ,bet tas kas ir jāsadala starp brāļiem un māsām. :D:D

Braaliit, asarim ir pilnīgi pajāt kādas zivtiņas rīt, kādi brāļi, kādas māsas, asaris ir kanibāls viņš rij nost visus savus ģimenes locekļus, radus, kaimiņus :D Neaugt lielākam tas nav nekāds signāls, ir asaru zorte, kuri izaug līdz 80-100 gramiem un dzīvojas pa piekrasti, otra zorte ir asari, kuri uzturās dziļumā un attīstās un aug lielāki. Normāli rijošs asaris ezerā (nevis piemājas dīķos), lai sasniegtu kilogramu, viņam ir jāaug, apmēram, 20 gadi, tā speciālisti sludina un kā aakis saka viss atkarīgs no vides un barības bāzes. Zinu arī, ka vienam pazīstamam dīķī pa 3 gadiem no zirgazobiem saauga kilogramīgi asari.
30.decembris 2012, 17:12 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager