Es zinu tikai to,ka pa trim gadiem asari pieņēmās svarā ~pa kilogramu.Jo ielaidu dīķī 250...350gr.,un šovasar(jūlijā) viņi jau bija 1200..g!Viss atkarīgs no vides un barības bāzes.
Piekrītu Kutim un atbalstu to ka Igauņi reizi 5 gados( laikam tāds bij periods) ar traļiem izbrauc pa Peipusu un paretina asarus. Pareizi Kutis saka 10g-īgs ašuks var būt 100 gramīgs un kilogramīgs.Pats pieķēros reiz ja nemaldos Vienā raidījumā Oltes teiktajam par zivju vairumu un barības bāzi. Izrādās zivis jau nodod nākamajai paaudzei signālu neaugt lielākam - jo nav ko ēst ,bet tas kas ir jāsadala starp brāļiem un māsām. kam ir privātie dīķi ar 1000 karūsām to ļoti labi zin - lielās tur nebūs nekad .paņem izkās 50 % - jau pēc gada izmērs palielinās . Es vairāk esmu šīs teorijas piekritējs .
Nevajag pūst miglu cik ātri aug asari ,viss atkarīgs kāda šķirne un kādā vidē auguši,ir 10 gadīgi asari gan 80 gr gan 1.5kg,tākā nebāžiet visu vienā maisā.
lacuks, es ar nekad to nebiju sapratis līdz redzēju pārliecinoši izpildītu sīkzivju izmētāšanu un izspārdīšanu bļadjmatj pavadijumā "eksperta" izpildijumā:)
Hi !!
So ziem ir doma izmeginat savus spekus BLITKOSANA :) nez kas sanaks !! Japerk urbis , bet saprasanas 000 . Ледобур ЛР-100 С atsauksmes kadas ?? Vai ko citu nem , bet ne dargu !??
Viennozīmīgi 0.18, plānāku auklu bļitkai nevajag. Piemēram, SALMO katalogā bļitkai nr. 2 ieteicamā aukla ir 0.12-0.14mm, pagājušogad ar 0.20mm auklu viņu dancināju un ķērās ļoti labi, šogad uzliku paprovēt 0.18mm. Zinu džekus, kas ar 0.20mm auklu uz SALMO nr. 1 bļitkiņu vālē bez problēmām. Trāpīsi metra dziļumā uz puskilogramniekiem un uz augšu, tad 0.12, 0.13mm sitīs pušu kā diegus.