Kāda diametra aukla labāk jāizmanto bļetkošanai????
29.decembris 2012, 10:34 | links
OtinjshNu sākumam varu ieteikt pavisam vienkāršu tehniku, bez izvirtībām :) - to, ko iesaku visiem iesācējiem. Kātiņu turi ieslīpā stāvoklī (varētu būt kādi 45-60 grādu leņķī, nemērīju :DDD) un lēnām cilā uz augšu-leju, ik pa brīdim ļoti īsi uzraujot. Var ieturēt pauzes ik pa brīdim. Kad laid iekšā bļitku, tad nevis laid uzreiz līdz gruntij, bet gan apstādini cik var augstu un sākotnēji ieturi pauzi, jo bļitka grimstot no augšas arī forši spēlē un pirmais uzrāviens nemaz nav vajadzīgs. Pēc tam sāc darīt visu tā, kā aprakstīju iepriekš. Man kāreiz sestdien bija viens "skolnieks", mans bračka, kas ir mūsu dzimtas "noklīdusī avs", kas nekad uz bļitku neķer, tikai mormiškas tirina :DD. Lai vai kā, bet ap 10 ašukiem pirmajā reizē dabūja + pāris atpakaļlaižamos zemmēriņus :)))... No bļitkām sākumam varu ieteikt to pašu Salmo-2 (man gan tā sevi ir izsmēlusi, bet taisu pats priekš sevis kaut ko pēc formas līdzīgu-pers. tūnings) un 3,5-5 g mazos kastmāsterīšus, nokniebjot tiem gredzenus (ja palieli) un izmetot palielo troiņiku un uzliekot atbilstoša izmēra gredzentiņu (tikai apakšējā!!!) caurumā un trīsžuburīti ar kembriku. Kabinu bļitkas klāt caur nelielu sakabīti un bez nekādiem griezuļiem. Tas būtu iesākumam no manis :)...
eduks, 17.decembris 2012, 09:32