EMKA - tu tak uz vecumu gudrāks paliec.... nebiju no tevis to gaidījis :):):)
Manuprāt lielākā problēma ir tajā, ka politiķiem ir bailes makšķerēšanu (arī ZM, arī iekšējo ūdeņu zveju) atzīt par atsevišķu nozari, jo uz iekšējiem ūdeņiem, kopumā, uz to plānveidīgu attīstību vai vismaz nenolaišanu neviens tā īšti nav skatījies, pat reiz viss iet citu ceļu, atdot visu pašvaldībām, tatad nost no sevis, kamēr sakārtos papīrus, kamēr it kā apsekos, tikmēr paies 5-7-10 gadi un visi visu būs aizmirsuši.
gribu atgādināt nedaudz vēsturi, tas pats LMA sākums bija ļoti labs, ātrā tempā izsita cauri daudzus likumu labojumus, pēc tam tas viss sagāja grīstē, bet sākums bija labs :)
tagad it kā ir MOSP, daudzas lietas un priekšlikumi pat tiek krietni labāk sagatavoti, bet .... pa lielam izskatās, ka viss atsitās pret kādu neredzamu sienu, piedodiet, ja ko nezinu, bet no malas tā izskatās
ja salīzina abus gadījumus, tad pirmajā bija iesauistīti daudzi politiķi, jā daļa ir tukšī dirsēji, bet... tad viņi lepojās, ka ir makšķernieki, pirms vēlēšanām vadāja savas skreilapas ar bildēm, kur ir redzami ar lomu u.t.t., man kā ierindas pilsonim aŗī sirds atmaiga, zinu, ka viņs ir pim..., bet vismaz mūsējais :):)
patreizējā gadījumā daudzas lietas sākas ar uzbraucienu vai prasību, man pienākas, nezinu kā jums, bet mana reakcija uz jebkuru uzbraucienu ir diezgan asa, varu arī iešaut pa degunu, manuprāt tieši tas patreiz arī notiek, Saeimā ir ap 20-25 makšķernieki, bet viņi nez kāpēc vairs ar to nelepojās...
man te viena sieviete, kura nekādi nav saistīta ar makšķerēšanu, tik cik bērnības atmiņas :), sarunā tā starp citu izmeta, ko jūs makšķernieki tur kasaties visu laiku, runā, ka jūs gribot panākt lai cilveki nevarētu zivis nopirkt.....
tas ir tāds vienkāršotāks skaidrojums, bet... nolieciet sevi ar makšķerēšanu nesaistītu cilvēku vietā, viņš pat necentīsies iedziļināties tēmā, ja bez izskaidrošanas līdz viņam nonāks baumas, ka viņš to savu vimbu reizi trijos gados nevarēs nopirkt, tad viņa reakcija būs negatīva.
cits stāsts ir tas, ka kādam ar politiķiem ir jārunā, jāpierunā, ļoti daudz jāskaidro, jāved uz copi, jādzer šņabis ..., tur nav ko slēpt, visi ir cilveki un visās jomās erudītu superpolitiķu mums nav
patiesība ir kaut kur pa vidu
starp citu, par to summu, kas apgrozās makšķerlietu-ēsmu u.t.t. tirgū ... nezinu, kur jūst ādus mikro skaitļūs ņēmāt, patiesais nozares, tikai tirdzniečības apgrozījums gadā, ja ņemam visu Latviju balto + melno ir ap miljoniem 15-20, tie norādītie 7 miljoni varētu būt tikai vairumtirdzniecības rādītāji vien :)
19.septembris 2012, 16:35 |
links