Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
krumujancis- Tas Tev zināšanai, lielākais ūdeņu daudzums kur var makšķerēt ir privātie kur zvejas tiesības valstij, bet tur sākas problēmas kā makšķernieks tiks klāt, jo piekļūšana nav obligāti jādod un par zveju nerunāsim tur problēmu vairāk nekā saprašana(likumu nepilnību dēļ).Labi mūsu pusē lielākā daļa vietējo slīdzinoši mierīgi, to uztver, ka makšķernieki pa pļavām slāj pāri, bet citur dzirdās ka iet karsti.
13.marts 2015, 12:04 | links

Nu jau diskusija aizgājusi šreijā, ielīduši privātajos ūdeņos. Vajadzētu vispirms tikt skaidrībā ar sabiedriskajiem, un tad tikai sākt regulēt privātos.
Privātais savā dīķī lai audzē, zvejo kā grib, atļauj vai neatļauj kam grib.

Upēs jau arī notiek tas pats, kas uz ceļa, kam spožāks un lielāks džips - tam mazāk smadzeņu un cieņas pret citiem, ūdeņos - motori, laivas un, ar smadzenēm, - tas pats.

Kamēr arī zvejas lietas tiks kārtotas pamatā tikai caur lielāko maku, viņas solīdi kopumā nokārtot nebūs iespējams, jo, kā zināms , zivs pūst no galvas.
Jāsakārto noteikumi tā, lai maka lielums copes noteikumus neiespaido vai iespaido ļoti maz,
un spožā džipa un lielā motora īpašnieks būtu spiests, ja citādi nevar, iekļauties vispārējā rāmī, nevis demonstrēt savu visatļautību.

Tad, kad tas mērķtiecīgi varētu tikt sasniegts, tad arī pārējie makšķernieki vulgaris maz pamazām sāks masveidīgāk pieturēties pie noteikumiem, taču kamēr atradīsies vairumā tādi, kuriem uz visu nospļauties - nevajag cerēt uz brīnumiem.

Ja par M noteikumiem - manuprāt, runāts daudz, bet plēsēju saudzēšanai izdarīts apaļa nulle. Tāds nu ir mans ieskats.
13.marts 2015, 11:52 | links

addd- par to ezeru nezinu, jāprasa blakus novada kolēģim, kontrole kā jau kontrole, kaķis ūdenī un uz priekšu, nav marķējuma ārā, satiec zvejnieku paskaties papīru pārbaudi tīkla garumu un ja viss kārtībā tad braucam tālāk. Makšķerēt tur nav aizliegts, bet zvejot arī. Paskaties uz šo lietu ņo otras puses(pašvaldības), ja nav licencētā makšķerēšana vienīgiekas atstāj naudu novadā ir zvejnieki, par zvejas limitu un privātie kas maksā zemes nodokli, kas zem ūdens(pats maksāju par 23ha), makšķernieku pienesums varētu būt un tas nosacīti, ja apstājas viesu mājā, bet principā mūsu pašvaldības vienīgais kur naudu iegūst no zvejas. Jā man ir licencētās medības, bet tur viss100% aiziet atpakaļ zivīs ezerā. Pateiksi lai pašvaldība aizklapē zveju un atļauj tikai makšķerniekiem, neredzu iemeslu to darīt, ja org. LM tad varētu runāt par ezeriem kur zveju aizliedz un tikai makšķerniekiem, bet jārunā arī ar privāto ezeru īpašniekiem(kur zvejas tiesības valstij), jo ieviešot tikai dažos lielākā daļa metīsies uz tiem kur nav licencētā, atkal būs sūdzības ka izbraukā un piemēslo, ar laivām nēsājas nevar papeldēties.
13.marts 2015, 11:47 | links

addd-pirmkārt viņi makša par zvejas limitu, otrkārt viņi maksā zemes nodokli par zemi zem ūdens, un kāpēc viņi nevar noķert ar tīklu sev zivis?Lauciniekam nav laika vasarā sēdēt no rīta līdz vakaram ar pīcku, lai ķer viņiem priekšroka kā ezera īpašniekiem. Kādus argumentus vēl vajag?

Malikis2011, 13.marts 2015, 11:10

Kas Oloveces ezerā šiem 4-5 īpašniekiem apmaksāja zandartu ielasšanu/
Kādā veidā Jūs kontrolējat šo nozvejas limitu?

Ticiet man marķējuma es tiem tīkliem neredzēju.

Ar cieņu un neņemiet ļaunā ka es tāds uzstājīgs.
13.marts 2015, 11:23 | links

addd-pirmkārt viņi makša par zvejas limitu, otrkārt viņi maksā zemes nodokli par zemi zem ūdens, un kāpēc viņi nevar noķert ar tīklu sev zivis?Lauciniekam nav laika vasarā sēdēt no rīta līdz vakaram ar pīcku, lai ķer viņiem priekšroka kā ezera īpašniekiem. Kādus argumentus vēl vajag?
13.marts 2015, 11:10 | links

addd- nu ir tādi gadījumi arī, ka vietējais bļauj ka tīkli iekšā, bet man bļauj kur tīklu jau 4 gadus nebija, lai drusku šogad tos velcētājus piebremzētu šogad iedevu tīklus uz tā ezera, lai salaiž un būs miers nevarēs ar motoriem kāst no rīta līdz vakaram pa 12 laivām uz 190 ha un pa vienu bedri.

Malikis2011, 12.marts 2015, 23:34

21.gs , ir dzinēji, cilvēki paliek slinkāki, negrib viņi mētāt, viņi velcē, kāš to bedri....nu ierobežos to velci, visi ies un džigos un nokāsīs to bedri stipri ātrāk.

deko, 12.marts 2015, 23:44
Nu pie tīkla viņi nevar tuvoties. Ja tas ir apzīmēts atbilstoši MK.

Malikis2011, 12.marts 2015, 23:47

nu ja tas tīkls tiks likts tajā ražīgajā bedrē, tad neticās, ka būs kāds ieguvums ezeram. tīkla licējs gan būs apmierinats.

deko, 12.marts 2015, 23:53
Jā, bet tie būs vietējie, neviss iebraucēji un daļa vēl atstāj atkritumus krastā vai ezerā.Skaties kā gribi, vietējo intereses man svarīgākas, vienīgais ko varētu tādā gadījumā, ka ezerā var ar nomātu laivu un vietējiem būtu darbs, bet cik te tādu kas var maksāt.

Malikis2011, 12.marts 2015, 23:59

Gaidu atbildi.

Kāds konkrēti darbs tiks dots vietējiem?
1. nodot nomā trīs laivas?
2. likt tīklus ar murdiem untirgot zivis?

Ar cieņu.
13.marts 2015, 10:47 | links

addd-kam pieder zvejas un makšķerēšanas tiesības nosaka civillikums, es tikai slēdzu līgumus, tajā ezerā brīvu zvejas limitu nav, jo privātais ezers zvejas tiesības valstij, un īpašnieki izņem visu zvejas limitu. Makšķerēt tur nav aizliegts un makšķerniekam būs jāsadzīvo ar zvejniekiem. Man tagad Sīverā tikai murdi, lai atjaunojas zandarti, pēc pāris gadiem atkal atjaunošu tīklu limitu, kad būs paaugušies, bet pa to laiku likumi pamainīsies varbūt zveju vispār aizklapēs tad jau redzēs.

Malikis2011, 13.marts 2015, 00:09

Sīverā agrāk tie zandarti bija un daudz taču pazuda pirms velcētājiem.

Olovecas ezers ir privātais ezers kur zvejas tiesības valstij?

Es arī esmu valsts daliņa, un savas tiesības apliecinu ar makšķerēšanas karti.

Ar cieņu.

addd, 13.marts 2015, 09:18

Cik runāju ar vietējiem 90 gadu sākumā kad viss bruka, tad Sīverā ar vadu firma izsita, jo mērķtiecīgi ziemā visu laiku bedres vilka, no tā laika viņu skaits mazs, savu artavu deva nelegālie tīklu km, kas bija, nu jāmeiģina labot stāvoklis, ceru ka izdosies, jau vairāk par 100 tūkstošiem ielaists un šogad vēl būtu 100 tūk. jāielaiž paudzēti zandartēni,ja atvedīs.
13.marts 2015, 10:40 | links

Bet ir arii normaali velceetaaji?Jebkuraa copes veidaa,vaijebkuraa jomaa vispaar ir tas procents ar tiem kraaniem,ko dariit?Kjerstiit vinjus,aizliegt vinjiem copeet?Pashi inspektori reizeem uzvedaas kaa pilniigaakie kraani.Tu seedi,iebarojis vietu un tulinj saak jau kjerties kas normaalaaks,kad tev pilnaa hodaa ar lielo motoru piegasee klaat inspektori un meerkakjiem veel jaauzprasa kaa tad kjeraas?Taapat nesen uz Kaala,arii biju uzbarojis breksi,bet bija pienaacis klaat lielais asars,tad nu jaauzbrauc ar kvadraciklu gandriiz lunkaam virsuu,tad nu taadaas reizees es vinjus labaak redzu ejam,nekaa naakam

Ruu, 13.marts 2015, 09:01

Tu vismaz esi viņus redzējis, tas laikam attiecas uz LM copes vietām!? :)

eerls, 13.marts 2015, 10:12

Ir arii citur,protams ka pa maz vinju.Ir arii normaali inspektori,uz Lubaana shoziem chalis ar sniega moci,apstaajaas metrus 70 no manis,normaali pienaaca,paarbaudiija,aprunaajaamies.Domaaju mums visiem jaaiemaacas cieniit viens otru un taadaa sabiedriibaa arii buutu vieglaak dziivot.Vecos jau vairs nepaarmaaciit,bet aug jauna copmanju paaudze,tapeec piedomaat arii par copes kultuuras ieaudzinaashanu.Kopsh ir fotoaparaats liidz vairs nestiepju liidzi entos kilogramu zivju,uzbildee un palaid.Pats augu mezhoniigajos 90 un tolaik tas kas darijaas bija vispaar kas.Zemessargi ar kalashnjikoviem kontroleeja makshkjerniekus,taadi bija tie laiki.
13.marts 2015, 10:40 | links

Nu velce interesanta tēma - vēl 3-4 gadi atpakaļ uz Rušona vajadzēja luksoforus, tagad 90% džigo, jo.... zandarts izskolots un neņem.
Feimanjos uz līdakām joprojām velce darbojas.

spiningists, 13.marts 2015, 09:25

Neiet par velces aizliegšanu, lielos ezeros iekšdedzes dzinājs, mazos elektro un velcē cik patīk, ja nē mētā tā pat vizuli. Sīvers, Drīdzis paliks ar motorlaivām, par jaudu jālemj.
13.marts 2015, 10:36 | links

Bet ir arii normaali velceetaaji?Jebkuraa copes veidaa,vaijebkuraa jomaa vispaar ir tas procents ar tiem kraaniem,ko dariit?Kjerstiit vinjus,aizliegt vinjiem copeet?Pashi inspektori reizeem uzvedaas kaa pilniigaakie kraani.Tu seedi,iebarojis vietu un tulinj saak jau kjerties kas normaalaaks,kad tev pilnaa hodaa ar lielo motoru piegasee klaat inspektori un meerkakjiem veel jaauzprasa kaa tad kjeraas?Taapat nesen uz Kaala,arii biju uzbarojis breksi,bet bija pienaacis klaat lielais asars,tad nu jaauzbrauc ar kvadraciklu gandriiz lunkaam virsuu,tad nu taadaas reizees es vinjus labaak redzu ejam,nekaa naakam

Ruu, 13.marts 2015, 09:01

Tu vismaz esi viņus redzējis, tas laikam attiecas uz LM copes vietām!? :)
13.marts 2015, 10:12 | links

10.1. ar zivju un vēžu ieguves rīkiem, ja to lietošana attiecīgajā laikā un vietā nav atļauta, izņemot pārvietošanos ar laivu, ja tiek nodrošināts, ka attiecīgo rīku lietošanas aizlieguma vietā tie laivā tiek novietoti un uzglabāti apvalkā (iesaiņojumā) tādā stāvoklī, kas neļauj ar tiem uzreiz uzsākt zivju vai vēžu ieguvi;

Kas ir apvalks "Iesaiņojums" - ietīts avīzē, ielikts kartona kastē, iebāzts futrālī, kātu somā, orģinālā čehovā ar firmas zīmi....:-)

Kā skaidrot vārdu "uzreiz".....tā ir minūte, stunda, 10 minūtes....

Ja nevar definēt konkrēti, visiem saprotami un tā lai nevar pārkāpt, vai tādā gadījumā vispār ir jāliek noteikumos.
Līdzīgi ir arī par cemmerēšanu...nu nenodefinēs precīzi...diemžēl.
13.marts 2015, 10:01 | links

Driiz uz copi bez jurista nemaz nevarees iet
13.marts 2015, 10:00 | links

Atkal jauna diena sākas ar veco jautājumu.
VII. Aizliegtās darbības veicot zivju un vēžu ieguvi
36.Aizliegts atrasties ūdenstilpēs vai to tiešā tuvumā:
36.1. ar zivju un vēžu ieguves rīkiem, ja to lietošana attiecīgajā laikā un vietā nav
atļauta, izņemot pārvietošanos ar laivu pa Daugavu lejpus Rīgas HES virzienā uz
jūras piekrasti vai virzienā no jūras piekrastes uz Daugavu ar kādā no minētajiem
ūdeņiem lietošanai atļautiem rīkiem, no
drošinot, ka attiecīgo rīku lietošanas
aizlieguma vietā tie laivā tiek novietoti un uzglabāti apvalkā (iesaiņojumā) tādā
stāvoklī, kas neļauj ar tiem uzreiz uzsākt zivju vai vēžu ieguvi.
Ko nozīmē šis?Atrasties ūdenstilpēs vai to tiešā tuvumā.
Kas tā ir par mērvienību TIEŠAIS TUVUMS,kā to var izteikt centrimetros,metros,kilometros vai collās,jardos,jūdzēs????

arsiks, 13.marts 2015, 09:25

Pēc latviešu valodas skaidrojošās vārdnīcas www.tezaurs.lv "tiešs" ir "Tāds, kas izpaužas, iedarbojas, ir konstatējams bez kā cita starpniecības; tāds, kura attieksmēs, saiknēs nepastāv kā cita starpniecība" savukārt "tiešs tuvums" kā tāds netiek definēts, taču ir norāde uz
sinonīmu. "Tiešā tuvumā — ļoti tuvu." :)

Koroče, ja kāds būs spējīgs tiesā argumetēti pierādī, ka tu esi bijis "ļoti tuvu" ūdenim, bez cita starpniecības, tad būsi sodāms :)

Un nemaz nav smieklīgi, ja kas, latviešu valodas skaidrojošā vārdnīca ir baigs juridisks instruments,
zinu daudzus gadījumus, vairāk gan attiecībā uz valsts iepirkumiem utt. , kur strīdos par nolikumiem, līgumiem utt. viena pieļauta smieklīga valodnieciska kļūda locījumā, lietojumā utt. ir bijusi par iemeslu miljonu strīdu izškiršanā par labu vai sliktu kādam.
Tā kā mācamies literāro valodu un darudzējamies ja ne ar valodnikiem, tad vismmaz latviešu alodas skolotājiem.
13.marts 2015, 09:46 | links

Atkal jauna diena sākas ar veco jautājumu.
VII. Aizliegtās darbības veicot zivju un vēžu ieguvi
36.Aizliegts atrasties ūdenstilpēs vai to tiešā tuvumā:
36.1. ar zivju un vēžu ieguves rīkiem, ja to lietošana attiecīgajā laikā un vietā nav
atļauta, izņemot pārvietošanos ar laivu pa Daugavu lejpus Rīgas HES virzienā uz
jūras piekrasti vai virzienā no jūras piekrastes uz Daugavu ar kādā no minētajiem
ūdeņiem lietošanai atļautiem rīkiem, no
drošinot, ka attiecīgo rīku lietošanas
aizlieguma vietā tie laivā tiek novietoti un uzglabāti apvalkā (iesaiņojumā) tādā
stāvoklī, kas neļauj ar tiem uzreiz uzsākt zivju vai vēžu ieguvi.
Ko nozīmē šis?Atrasties ūdenstilpēs vai to tiešā tuvumā.
Kas tā ir par mērvienību TIEŠAIS TUVUMS,kā to var izteikt centrimetros,metros,kilometros vai collās,jardos,jūdzēs????
13.marts 2015, 09:25 | links

Nu velce interesanta tēma - vēl 3-4 gadi atpakaļ uz Rušona vajadzēja luksoforus, tagad 90% džigo, jo.... zandarts izskolots un neņem.
Feimanjos uz līdakām joprojām velce darbojas.
13.marts 2015, 09:25 | links

addd-kam pieder zvejas un makšķerēšanas tiesības nosaka civillikums, es tikai slēdzu līgumus, tajā ezerā brīvu zvejas limitu nav, jo privātais ezers zvejas tiesības valstij, un īpašnieki izņem visu zvejas limitu. Makšķerēt tur nav aizliegts un makšķerniekam būs jāsadzīvo ar zvejniekiem. Man tagad Sīverā tikai murdi, lai atjaunojas zandarti, pēc pāris gadiem atkal atjaunošu tīklu limitu, kad būs paaugušies, bet pa to laiku likumi pamainīsies varbūt zveju vispār aizklapēs tad jau redzēs.

Malikis2011, 13.marts 2015, 00:09

Sīverā agrāk tie zandarti bija un daudz taču pazuda pirms velcētājiem.

Olovecas ezers ir privātais ezers kur zvejas tiesības valstij?

Es arī esmu valsts daliņa, un savas tiesības apliecinu ar makšķerēšanas karti.

Ar cieņu.
13.marts 2015, 09:18 | links

osco bet cik no tiem pautiem ir atpuutnieki jaunieshi,kam ar copi nav nekaada sakara?

Ruu, 13.marts 2015, 08:41

Taa ir cita suga.Es runaaju pa tiem kas velcee,lielaaka dala slaavu meelee runaajoshi un alu dzeroshi.

osco, 13.marts 2015, 08:52

Mašķerējot ar fideri alus nelien iekšā?
Sapratu pareizi, Latvieši alkoholu nelieto?

Ar cieņu.

addd, 13.marts 2015, 09:11

Lieto,bet tas ir mans noveerojums pa 10 gadiem.Vairaakums ir no shim asiniim,itsevishki tie nabadziigaakie,ar Lexus, X6 u.t.t.
13.marts 2015, 09:15 | links

osco bet cik no tiem pautiem ir atpuutnieki jaunieshi,kam ar copi nav nekaada sakara?

Taa ir cita suga.Es runaaju pa tiem kas velcee,lielaaka dala slaavu meelee runaajoshi un alu dzeroshi.

osco, 13.marts 2015, 08:52

Mašķerējot ar fideri alus nelien iekšā?
Sapratu pareizi, Latvieši alkoholu nelieto?

Ar cieņu.
13.marts 2015, 09:11 | links

13.marts 2015, 09:01 | links

13.marts 2015, 08:52 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager