Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Docent, daži komentāri jūsu teiktajam:

Līdakas pazūd aizaugošos ezeros arī bez copmaņu palīdzības. Tas ir tikai laika jautājums - vairāk drazu >> mazāka dzidrība >> lēnāka līdaka.

Mīts par forelistu lobiju ir mīts, kaut vai tāpēc, ka LV ir vissūnainākie apstākļi taimiņu ķeršanā salīdzinot ar LT un EE. Ja mēs lasisti būtu tik spēcīgi, saskaņoti un ietekmīgi, sen būtu citādāk.

Ventā daži jau novēroti braucot ar motoriem un velcējot, spiningojot. Nārsts pa lielam noslēdzies. Pieķert tādus var - ja sakrīt signāls ar iespējām = ļoti niecīga iespēja.
21.aprīlis 2016, 20:52 | links

Par to lai parūpējās VVD darbinieki. Nav ko makšķerniekiem vulgaris sarežģīt dzīvi. Tāpēc ka pārdesmit ļautiņiem par visu ir nospļauties, nevajag nodarboties ar mazohismu-čakarēt prātu sev un citiem copmaņiem.

urmaas, 21.aprīlis 2016, 18:53

urmaas Tak es par to pašu saku, tikai mēginu atrast kaut kādu pamatojumu šiem čakara liegumiem. MN ir pieņemti, par to jau parūpējās VVD darbinieki un kā Jūs sakat pārdesmit ļautiņi kam par visu ir nospļauties, tagad var nodarboties ar mazohismu-čakarēt prātu sev un citiem copmaņiem.

Ar cieņu.
21.aprīlis 2016, 20:50 | links

Par Ķīšezeru---15. Lai novērstu traucējumus un nodrošinātu ūdensputnu aizsardzību to perēšanas sezonā, dabas lieguma zonā noteikts sezonas liegums Ķīšezera Pils kaktā no 15.marta līdz 1.jūlijam.„Sezonas lieguma teritorijā aizliegta cilvēku uzturēšanās, tajā skaitā pārvietošanās ar
jebkādiem ūdenstransporta līdzekļiem, izņemot valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu
pārvietošanos, pildot dienesta pienākumus, un izņemot sezonas lieguma teritorijas
šķērsošanu pa īsāko ceļu no Ķīšezera Pils kaktā esošajām laivu piestātnēm, nepārsniedzot
ātrumu 5 km/h.”.
21.aprīlis 2016, 20:38 | links

Sulla, nepiedāvā derības, ja nezini, bez biksiņām paliksi :)
21.aprīlis 2016, 20:11 | links

Ņirdzu nevaru! Kaut vai salīdzinājumā ar cilvēku, painteresējies kā sievietes dzemdēja kara laikā! Šķiet kad daba par visu parūpējās, gribi tu vainē!

norca777, 21.aprīlis 2016, 18:16

nu tu gan dod! :) i karu piesauc, i līdakas ar sievietēm salīdzini! :) labāk šito izdzēs! sieva izlasīs, dabūsi aubē :)
21.aprīlis 2016, 19:21 | links

A par šo jau ,,no pirmās dienas,, esmu te runājis, tak : forelistu un lašotāju lobijs savu ir panākuši, nu nebūs tām līdakām miers, krievu laikos to saprata labāk. :))) Bet nu jā - atkal tas būs kā sarkana lupata kādam : krievu laiki pieminēti un to noteikumi. Pieļauju ka nākamie noteikumi būs vēl interesantāki ja palasot veco copmaņu sašutumu un lobiju smaidus , viss interesantākais vēl priekšā ! Tikai pēc tam paši negaudojiet, kur līdakas palikušas un visa ar to saistītā ekosistēma.

50/50 jau būtu perebors, bet bik piekoriģēt rāmjus gan nenāktu par skādi !

Nu piem, tā : es asarīšus padzenāt,,a špinim galā 20 gr. svins un 3,5 collu gumija !

bushmans, 21.aprīlis 2016, 16:51
21.aprīlis 2016, 19:17 | links

Bet te tak pat bildes liek, kā *spešal* iet uz līdakām un klārā, ka viņas jau iznārstojušas,,tikai jūs visi, kas to nedarat esat, lūzeri !

bushmans, 21.aprīlis 2016, 18:50

tev kaut kādi kompleksi mazvērtības, copē un ēd nost kas pašam patīk un neskaiti ar skauģa aci ko kāds palaidis vaļā! Varu saderēt ka noēd vairāk līdakas nekā tie vaļā laidēji, saudzētājs atradies.
21.aprīlis 2016, 19:03 | links

p.s. Pašos pamatos jāsaprot, ka virzība ir pareiza????????
Kāpēc tik šaurs uzskats tiek uzspiests visiem, cilvēki grib paturēt vienu zivi esšanai, kuru ir noķēris piem. 6.00 no rīta un tālāk grib baudīt copes prieku! Tā nevar būt? Kā būt tiem, atkārtošos, kuri ķer no kajakiem, nirokiem utt. Un vai tad visu dienu vazājot zivi zivju kastē un pēc tam atlaižot zivs netraumējās Šīs zemāk minētās organizācijas nu galīgi neko labu nedara priekš kārtības, ne priekš zivīm, ne priekš makšķerniekiem.
21.aprīlis 2016, 09:48 | links norca777

Bračiņ. Tev ir pieņemams esošais punkts par zivju uzglabāšanu??? Man gan NĒ. Jo man NAV pieņamams punkts par loma uzglabāšanu atsevišķos tīkliņos. Tas ir pretrunā ar to, ka sievai ar vīru un iespējams ari bērniem loms copes laikā ir jāuzglabā atsevišķi, Bet atbraucot mājās tās tiek gatavotas vienā traukā kopā. Varbūt pateiksi, ka tādā gadijumā katrs drīgst ēst tikai tās zivis kuras pats ir noķēris???

urmaas, 21.aprīlis 2016, 10:27

norca777 ne tikai kajak un nirok īpašniekiem problēmas, pat normālā pūslī ja ir divi makšķernieki, jābūt divām kastēm.
urmaas
Par zivju uzglabāšanu vienā tīkliņā uzskatu ka tomēr ir viens spēcīgs arguments lomus dalīt.
Līdz tam brīdim kad sievai ar vīru un iespējams ari bērniem kopējais loms copes laikā uzglabājas vienā tīkliņā un nav pārkāpts loma skaita, svara limits, nav zemmēra un aizliegto zivju normālam inspektoram, tur nav ko kasīties.
Bet ko darīs tas inspektors, pārbaudot atrod kopējā lomā zemmēra līdaku, rodas problēmas uz ko stādīt protokolu, uz ģimeni uzrakstīt nevar jābūt konkrētam pārkāpējam, visi trīs inspektoram saka manējās mēra tā vienīgā (prasačilasj).
Atmazku tur bezgalība, tāpēc paliek tikai sastādīt administratīvo protokolu katram par nepareizu loma uzglabāšanu, par nodarītiem zaudējumiem nulle.
Ar cieņu.

addd, 21.aprīlis 2016, 13:35

Par to lai parūpējās VVD darbinieki. Nav ko makšķerniekiem vulgaris sarežģīt dzīvi. Tāpēc ka pārdesmit ļautiņiem par visu ir nospļauties, nevajag nodarboties ar mazohismu-čakarēt prātu sev un citiem copmaņiem.
21.aprīlis 2016, 18:53 | links

precīzi, par to arī runāju, ieguvums no copmaņu aktivitātes pavasara nārsta laikā ir daudz reizes lielāks nekā tas niecīgais % kad līdaka ir smagi satraumējusies un atlaista neizdzīvo. Ceru ar laiku noņems to nejēdzīgo mākslīgās ēsmas aizliegumu oktobrī-novembrī neskaitāmās upēs. Sapalu, alatu, līdaku, zandartu, asaru spiningošana un mušošana tiek liegta lielai copmaņu saimei, upes paliek tukšākas no cilvēka klātbūtnes un brakari uzelpo.

Sulla, 21.aprīlis 2016, 18:17[/quote]

Kāpēc Tev tik ļoti patīk visu sagāzt vienā lielā mucā, ar lāpstu samaisīt un paskatoties uz to zampu, kas sanākusi...nu lab, lai izpaliek !
Es neko nesaku par spiningošanu ar mazajiem mānekļiem un vieglajiem spiņiem,,un tiešām asaru, alatu un pārējo Tevis pieminēto *interesanto* zivju mānīšanu !!! Bet te tak pat bildes liek, kā *spešal* iet uz līdakām un klārā, ka viņas jau iznārstojušas,,tikai jūs visi, kas to nedarat esat, lūzeri !
Jā, var jau arī pie mums griezt pa kreisi pie sarkanā..un nekas slikts tajā nav...un deklarēt , ka visi, kas to nedara ir muļķi!
Cerībā, ka saproti, kaoi gribu pateikt :)
21.aprīlis 2016, 18:50 | links

norca777,,,,( tikai nesāc, kā puika mest spainīti un lāpstiņu pa gaisu)..tas nav uzbrauciens, bet man ir interesanti, kā Tu ar spiningu, no krasta izvilki tos tīklus ? Tev tak ar bija noteikti ultra vai laits !!!
Nu tā reāli !
21.aprīlis 2016, 18:42 | links

Pa šito lieguma laiku esmu nocēlis 4 tīklus. Atlaidis patsmit līdakas, no tīkliem, noķēris un atlaidis 3 līdakas. Jautājums zivju psihologiem UN????

norca777, 21.aprīlis 2016, 18:07

precīzi, par to arī runāju, ieguvums no copmaņu aktivitātes pavasara nārsta laikā ir daudz reizes lielāks nekā tas niecīgais % kad līdaka ir smagi satraumējusies un atlaista neizdzīvo. Ceru ar laiku noņems to nejēdzīgo mākslīgās ēsmas aizliegumu oktobrī-novembrī neskaitāmās upēs. Sapalu, alatu, līdaku, zandartu, asaru spiningošana un mušošana tiek liegta lielai copmaņu saimei, upes paliek tukšākas no cilvēka klātbūtnes un brakari uzelpo.
21.aprīlis 2016, 18:17 | links

maz ticības, ka tā pārstresojusies zivs ar izārdītu lūpu vai sliktākajā gadījumā traumētu žaunu vispār iznārstos.

Šitais labs!!!!
Ņirdzu nevaru!
Kaut vai salīdzinājumā ar cilvēku, painteresējies kā sievietes dzemdēja kara laikā! Šķiet kad daba par visu parūpējās, gribi tu vainē!

Jauns trends sastresojušies ikri!
21.aprīlis 2016, 18:16 | links

Pa šito lieguma laiku esmu nocēlis 4 tīklus. Atlaidis patsmit līdakas, no tīkliem, noķēris un atlaidis 3 līdakas. Jautājums zivju psihologiem UN????
21.aprīlis 2016, 18:07 | links

tā zivju trenkāšana lieguma laikā ir tikai veikalnieku lobijs, lai tu nostopā aprauj savus voblerus :)
Vits, 21.aprīlis 2016, 17:40

nū vecīt te skaidri redzams ka tu netiec uz copi bet gribas ja šitādu sviestu bīdi :)
Cilvēki ir tik dažādi, katrs tērējas pēc rocības un apmātības, es piemēram esmu minimālists, ļoti reti apmeklēju copes bodes, domāju pat aliņīem vairāk tērēju nekā jauniem copes knibuļiem. Voblerus labi ja pāris norauju pa visu sezonu.
Un runājot par liegumiem der vienreiz iegaumēt ka vissvarīgākais ir liegums paturēt lomā konkrētu zivju sugu noteiktā laikā, nevis aizdzīt no ūdeņiem copamaņus vispār, lai brakari tīklo uz vella paraušanu. Kuri tad ir galvenie brakaru dzenātāji, domā inspektori, tie pāris uz puslatviju ? Protams ka ne, copmaņi gan tīklus un murdus nahrenizē daudz vairāk gan arī ziņo operatīvāk ja pie ūdeņiem notiek liela mēroga cūcības.
21.aprīlis 2016, 17:51 | links

ne tikai :) copē mūku pie dabas no pilsētas kņadas un stresa ...

Sulla, 21.aprīlis 2016, 17:28

stāsts nav par mani, pat arī, piedod, ja vari, arī par tavu mukšanu no sievas ne ;) . tā zivju trenkāšana lieguma laikā ir tikai veikalnieku lobijs, lai tu nostopā aprauj savus voblerus :) . un tam, kā saproti, nav nekā kopīgu ar zivju saudzēšanu :)
21.aprīlis 2016, 17:40 | links

žēl, ja tev cope ir tikai iemesls pamukt no sievas ;)

Vits, 21.aprīlis 2016, 16:53

ne tikai :) copē mūku pie dabas no pilsētas kņadas un stresa, atpūtinu ausis no tehnogēnajiem trokšņiem. nāsis no izplūdes gāzēm un acis no lcd displejiem. Bet nu skaties neslaisties, sieva vēl pamanīs ka dirni CL, nomazgā logus ar pie viena, dabūsi ne tikai buču bet kas zin varbūt arī svētdienā uz stundiņu palaidīs ķīšus patrenkāt.
21.aprīlis 2016, 17:28 | links

podkablučņiks, sieva nelaiž copēt, liek veļu mazgāt ja tāda žults un vēlies lai arī citi necopētu gada skaistākajos mēnešos ? :)

žēl, ja tev cope ir tikai iemesls pamukt no sievas ;)
21.aprīlis 2016, 16:53 | links

50/50 jau būtu perebors, bet bik piekoriģēt rāmjus gan nenāktu par skādi !

Nu piem, tā : es asarīšus padzenāt,,a špinim galā 20 gr. svins un 3,5 collu gumija !
21.aprīlis 2016, 16:51 | links

būtu tik godīgi ieviest principu 50/50. t.i trīs mēnešus rudenī un trīs pavasarī liekam zivīm totālu mieru un pie upēm neviens ar kātiem nerādās! kopā pusgads copmaņiem, otra puse zivīm!

Vits, 21.aprīlis 2016, 16:16

podkablučņiks, sieva nelaiž copēt, liek veļu mazgāt ja tāda žults un vēlies lai arī citi necopētu gada skaistākajos mēnešos ? :)
21.aprīlis 2016, 16:28 | links

man jau liekas galīgi aplam tā norma, ka lieguma laikā drīkstam ķert, bet nedrīkstam paturēt. pat pieņemot, ka lielākā daļa tās zivis atlaiž, maz ticības, ka tā pārstresojusies zivs ar izārdītu lūpu vai sliktākajā gadījumā traumētu žaunu vispār iznārstos. būtu tik godīgi ieviest principu 50/50. t.i trīs mēnešus rudenī un trīs pavasarī liekam zivīm totālu mieru un pie upēm neviens ar kātiem nerādās! kopā pusgads copmaņiem, otra puse zivīm!
21.aprīlis 2016, 16:16 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager