Šodien kopā ar kolēģi dodamies uz ezeru, kur pēc "godīgā" makšķernieka sūdzības pilns ar ūdām. Aizbraucam uz ezera, ar nelielām grūtībām tiekam uz ezera, izvēlamies iet pa ezera dienvidu malu, kur saule neķer( kļūdījos, būtu gājuši pa otru, būtu kaut divus protokolus uzrakstījis), mierīgi cilpojam pa ezeru, ļoti vecas akas kur kāds makšķerējis, beigās ieraugam 600-700m atālumā pretējā krastā divi makšķerē, kāmēr pārgājām uz otru pusi, apgājām vienu plaisu, abi makšķernieki no ezera pazuda, redzēju ka pāri kalnam jau cilpo. Labi saku pagaidīsim, mierīgi pagaidām ievelkam pa dūmam un skaties viens no kalna ripo uz ezera pusi( bez kastes, rīkiem), ierauga mūs un nāk klāt,( nu ko varu teikt vecums grūti nosakāms 30-40 gadu, paskatu nerakstīšu, vienā vārdā vietējais bomzis), šis ir tas kas vakar zvanījis,tur un tur vakar divi makšķerēja, pilns nolaists, bet šodien neviena nav, jo viņš man vakar pazvanījis un viņa telefonu noklausās un šodien tāpēc neviena nav, ka zināja kas es atbraukšu. Labi vēl tur parunājām un es prasu ko mukāt no ezera šodien, redzējām ka makšķerējat, nu ko nebēgām, kad pasaku ka protokolu nerakstīšu, lai stāstot droši patiesību, atdzīstas nav makšķerēšanas kartes un nav naudas un darba. Labi liekam mieru ejam skatīties kur teica kur vakar makšķerēja un pilns ar ūdām bijis, jā pēc pēdām spriežot divi makšķerējuši, ar vadgām akas cirtuši, nu saiskaitīju četras akas pie niedrēm, divās bijušas ūdas uz koka zara, divās karodziņi, tātad katram bijis trīs makšķerēšanas rīki,( ļoti sīks pārkāpums) apsekojam pārējo ezeru, aptuveni pirmdien viens bija ielaidis 6 ūdas, ko var noteikt uz ledus atstātiem zariņiem, tad atrodamvietu kurvakar vēlviens makšķerējis un tas tiešām bija ielaidis un atstājis vienu ūdu.
Kopsavilkums:
Nobraukts 95km,
Patērētasi laiks 4,5h
Izņemta viena ūda.
Mani secinājumi, viens vietējais, kas ir pats pārkāpējs, par kaut ko gribēja atriebties otram kaimiņam, vakardienas slēdzienos kļūdijos par ūdu skaitu, domāju ka būs vairāk.
25.februāris 2016, 16:33 |
links