Ņemot vērā lūgumus atbildēt uz Grīnberga rakstīto, esmu skaidrojis, ka nevar atbildēt uz tukšiem apgalvojumiem, lai kaut ko atbildētu man vispirms derētu noskaidrot uz ko atbildēt. Jo Grīnberga komunikācijas stils ir uzrakstīt apgalvojumus retorisku jautājumu formā. Tas ir lasītājiem tiek kaut kas iegalvots, ar rakstīšanu it kā par tēmu, kurā maz kurš orientējas. Es neticu ka notiks brīnums …
1.Vispirms tu traucēji MOSP darboties
(Pa šiem gadiem man tā arī nav izdevies noskaidrot kā esmu traucējis MOSP darboties… MOSP n-tās organizācijas, kuras visas aktīvas, radio raidījums, tv raidījums, 4 vietas padomē, vairākuma balsojums divās interešu grupās, piekļuve pie ministra pa tiešo, VARAM bijušais ministra padomnieks, slaveni sportisti, Latvijas Zvejnieku Federācijas bezierunu atbalsts ... un viens Zvaigzne, kuram beigās kā valdes loceklim nekādu informāciju vairs nesūtīja, spēja un spēj traucēt darboties?)
2. Tad tevi izbalsoja.
(Palīdziet saprast no kurienes mani izbalsoja? Man tas vēl aizvien nav zināms.)
3. Tad tu turpināji aprunāt aktīvākos, kas MOSP darbojas,
(Kuri ir tie aktīvākie un kuri nav aktīvie? MOSP pats paziņoja, ka visas 19 biedrības ir aktīvas. Bez precizējuma uz jautājumu nav iespējams atbildēt. No par ko un kā aprunāja).
4. – tas, ka apgalvojumi bija bieži pat diametriāli pretēji, tas jau sīkums.
(Kuri no apgalvojumiem ir diametrāli pretrēji? Kaut viens piemērs?)
5.Tad atklājās, ka LMA interesēs tas viss notiek.
(Kas ir LMA intereses un kas viņās notiek. Par ko tiek rakstīts?)
6. Tad tu traucēji padomei veidoties.
(Pie Straujumas kopā ar MOSP vadītāju izteicām atzinību par padomes idejas atbalstīšanu un veidošanu, kurā viena no grupām bija paredzēta makšķerniekiem, nevis kā tagad makšķerēšanai, kopā ar MOSP, LMSF, LZF piedalījās nolikuma izveidē. Darbam padomē nepieteicās, vēlēšanās nepiedalījās … kā traucēja veidoties padomei?)
7. Tad tu traucēji tai darboties.
(Atkal jautājums konkrēti kā, nepiedaloties sapulcēs, piedaloties vienā sēdē bez balss tiesībām, kā var traucēt darboties padomei, kura izveidota saskaņā ar likumu, būtu jādarbojas saskaņā ar likumu un nolikumu?)
8. Tad jums ļāva izlabot daudzus noteikumu punktus, ko bijām izveidojuši.
(Kas ļāva, kurus punktus konkrēti? Kas bija jālabo, ja Padome pieņēma izcilus noteikumus, kurus pārējie torpedēja? Pie tam kuri ir tie Jums?)
9. Ļāva šo to uzlabot, ko mums sākotnēji neļāva, jo vienkāršus noteikumus neļaujot veidot ZM juristi.
(Ko konkrēti vieniem ļāva uzlabot, ko citiem neļāva izlabot. Ja Grīnbergam kaut kas nepatika viņām bija visas iespējas lietas mainīt.)
10. Tikai atbildību par "saviem punktiem" uzņemties negribas, tāpēc jāmēģina novērst atbildība sāņus.
(Kuri ir mūsu punkti? No kā jāmēģina sāņus novērst atbildība?)
11. Tad galavārdu jums teikt neļāva, un tad nācās slimīgi apvainoties un censties tracināt tautu.
(Neļāva pabeigt darbu pie dokumentiem, par to arī informējām, kur tur apvainošanās?)
12. Tad tu traucēji Ventspils klubam izteikt viedokli.
(konkrēti kādā veidā esmu VMK traucējis izteikt viedokli vai varu traucēt izteikt viedokli?)
13. Bet beigās izrādījās, ka MRK iebilžu vietā oficiālā līmenī nekas vairs netiek sniegts, tikai čatiņš, milzīga neapnmierinātība un LMA iebildes, kuru dēļ MRK vajadzēja sākt nomelnot arī Dūklavu.
(Kur un kā MRK ir nomelnojis Dūklavu? Ar kādiem dokumentiem Grīnbergs ir iepazinies lai uzzinātu ko MRK un kādā līmenī ir sniedzis?)
14. Tagad tevi aicina makšķerniekiem palīdzēt - kas beidzot pamodušies, ka ir noteikumi.
(Kas aicina?)
15. Jo ātrāk iebilst nevarēja, analizēt nevarēja, esošās licencētās uzlabojumus izgudrot un publicēt nevarēja - jo bija jāraksta melnais PR.
(Pirmais MOSP – MIG lēmums
https://www.zm.gov.lv/public/files/CMS_Static_Page_Doc/00/00/00/50/99/MIG_sedesprotokolsNr1.pdf
Jānovērš, ka darba grupā aicinās visus priekšlikumu iesniedzējus. Darba grupā izskata tikai interešu grupā izskatītās un atbalstītās idejas. Tāpēc jautājums: Kur iebilst, kur analizēt, kur un kam publicēt?)
16.Varbūt pārmaiņas pēc vienkārši netraucē, mēģini tikt ar uzmanības deficītu kaut kā citādi galā.
(Kā Jums iepriekš ir traucēts? Jums tiešā pieeja pie padomes, ZMZD, ministra … kā Jums var traucēt?)
17. Jo pāri visam, spriežot pēc ierakstiem, par sabiedrisko inspektoru esi kļuvis, lai mācītu pārkāpējus, kā apiet noteikumus.
(Konkrēti kurā vietā mācu pārkāpējus?)
18. Tāpēc vēlreiz atkārtoju - kam ir kāda sāpe noteikumu tekstā, kas liekas neskaidrs, lūdzu atsūtīt man privātā ziņā. Jo mēs MOSP pusē veidojam publikāciju, kas skaidro jaunos noteikumus - un viegli tas nav, jo mēs paši visu nesaprotam, bet mēs varam paprasīt gan ZM ZD, gan VVD.
(Sanāk, ka MOSP ir apstiprinājis noteikumus no kura paši neko nesaprot. Padome tāpat. Tagad ZMZD tas būs jāskaidro?)
19.Te nav vērts neko apspriest, te čatotāji huligāni 4-to gadu bezjēgā plosās.
(Ja nav vērts, ko saki ne pirmo reizi, tad kāpēc vēl aizvien lasi un raksti šajā portālā. Ņemot vērā,ka čatotāji huligāli rakstīts daudzskaitlī vari nosaukt kuri tie ir un konkrēti kā izpaudās viņu huligānisms?)
p.s. kas attiecas uz noteikumiem, tad neskatoties uz to kas bijis galvenais padomdevējs, Ministrija ir atbildīga par tiem, cita par to ievērošanu. Attiecīgi ZM un VARAM arī būtu jāskaidro šie noteikumi / izmaņas tajos publiksi.