Grūti ir izskaidrot kuru ēsmu ,kurā ūdenskrātuvē ņems labāk.Es zinu līņu ezeriņu meža vidū,kur vari eksperimentēt pēc sirds patikas.Jo tur nav traucētāju-ēsmas plosītāju,dzīvo līņi un lielās karūsas.Teicami par ēsmu var izmantot ūdens tārpus(nonnas).Ko man likt baltos+kukurūzu,ja sīkie man visu laiku traucēs!Nevajag man cīnīties ar ruduļiem un raudelēm,tāpēc es lieku lielu naktenieku.Barības izvēlei pat nav tik liela nozīme,kā pareizai vietas(pleķīša) atrašanai kur nolikt to.Ezeros ar tīru dibenu tas nav tik būtiski,kā aizaugušos.Sabarosi kur sūna apakšā-nu nelīdīs tas līnis tai sūnā!Ai,īsāk -čujam jābūt un tas nāk tikai ar konkrētās vietas ilgstošu izpēti.Un vietā kur labi ķēri aprīlī,pat pēc dažām dienām vari aplauzties.Jo notiek nepārtraukti izmaiņas-ūdens augi saaug,ūdens līmenis pazeminās,iestājoties siltumam sākās citi procesi utt.Re;viss nav tik vienkārši-tā tik Īrijā var ķert ar aizmiegtām acīm,kur zivis vispār āķus nepazīst.Pie tā ezera var būt makšķernieks "sarkanā grāmatā" jāieraksta!!DD
31.maijs 2012, 20:57 |
links