Es parasti izvēlos ITALPASTA taisnos radziņus-vieglāk griezt gabalos. Ieberu verdošā ūdenī, vāru vienu minūti. Tad sietā noskaloju ar aukstu ūdeni un ļauju notecēt , bet lai tie nebūtu sausi. Trauciņā ar vāku ieberu nedaudz mannā, beru virsū makaronus un, viegli kratot trauku, panāku, ka makaroni aplīp ar mannā, kas neļauj tiem salipt kopā.Var pievienot arī dažādas smaciņas-to pašu sauso barību no pakas granulētos ķiplociņus vai kādas citas piešprices. Kamēr tieku pie upes ,makaroni ir vajadzīgajā kondīcijā. Tad ņemu tos pa 2-3 rociņā un ar šķērēm sagarinu .Traukam visu laiku jābūt ciet, jo makaroni diezgan ātri paliek cieti, bet tādi nevienam nav vajadzīgi. Āķus makaroniem izvēlos ar apaļu liekumu ,tad verot makaronus kā krelles,tie nedrūp.
5.jūnijs 2009, 19:02 |
links