Līņi vēl nenārsto.Pēc jāņiem sāks un līdz jūlija vidum , ja silts laiks būs.
14.jūnijs 2017, 21:26 | links
Kad piebraucu pie Lobes ezera, tad viens copmanis tikko beidza krāmēt savas parpalas laivā. Protams, atpazinu.
Plkst. ap 16 braucam iekšā. Es iebraucu uz seklo, bet jau labi zināmo, nelielo posmu.
Savukārt x aizbrauca uz ezera vidu, un cik varēju redzēt, tad nostājās aptuveni 2 metru dziļumā un jauno meldru tuvumā.
Patiesībā te var rakstīt vēl, vēl un vēl....
Nu zin ko viņš dara, nu vienkārši zina!!!
Ap plkst. 2 naktī braucām ārā.
Protams, esmu tizls līņu copmanis ( attiecībā pret .....), taču šo copmani pārspēt būs grūti ļoti daudziem.
Viņš izbrauca krastā ar 11 mēra līņiem, un vēl pukojās....
Turpat, man klātesot visus atlaida vaļā, jo interesē tikai eksemplāri virs pusotrakilograma.
Jocīgs tas Einis.
Jūlija mēnesī būs raksts par līņiem. Tas Žurnālā Copes Lietas. Einis tur tagad parādās ļoti reti.
Pats smejas, ka cik gan var daudz rakstīt par vienu un to pašu tikai pamainot teikumus.
Tāpēc einis te parādās ļoti reti.
soks, 9.jūnijs 2017, 18:19
otinjsh [09.06.17]: Piekrītu, spontānās copes ir, ja ne rezultatīvākās, tad foršākās gan.Ar prātu jau saprotams ka tas līņu maija pirmsnārsta trakums.Un mēģinājis ar vairs neesmu uz līdakas makšķeres līņus ķert,tā ka grūti spriest.Katrā ziņā na tam ruksēnam ir luste,tad āķa diametrs kļūst otršķirīgs.Vēl vienā reizē man bija intresants piedzīvojums,aizbraucu ar načovku uz līniuz vienu slepeno točku,iebaroju un skatos jā,rokās.Burbuļi iet pa gaisu,pludu rausta un valkā,taču piecirtieni visi pa tukšo.Jau līdz izmisumam,nu tādi pavilcieni un nekā.Beigās savācu visu savu pēdējo pacietību un laidu,laidu,laidu un beigās piecērtot ir!Bet maziņš,izvelku un blisinos lukturīša gaismā galā dūņu pīkstulis,joprojām nesaprotu kā viņš tai mazajā caurumiņā,ko sauc par muti iedabūja āķi ar visu ēsmu.Pa nakti tomēr pāris līnēni noķērās,bet galvenais valkātājs tomēr tapa skaidrs
Bet kā jau minēju, tad razdāču takš neņemsi par aksiomu un šaubos vai nākamreiz ar', ejot uz līņiem, liksi metāla pavadiņu un šļieku mauksi uz 1ā nr. āķa. :) Drīzāk par razdāčām sanāk dzirdēt upmalā, kad neķeras, no citiem copmaņiem: "Vot, laikam 7 gadus atpakaļ, tad gan ...." :DDD
Ar ēsmas izmēru vajag eksperimentēt, kad zini, ka līnis apakšā ir, bet neņem. Jo ierasti, kad ruksīts pienāk, tad tie draņķa ruduļi paiet tomēr nost.
Ehh, tā cope tik daudzšķautnaina ka vai "riebj". :)
o.