Laba Akcija no lētākas cenas uz dārgāku cenu!:)))
2.februāris 2015, 20:29 | links
Nu tas jau sen zināms ka LV cenas neatbilst ienākumiem!:(
Tāpēc es cenšos iepirkties uz atlaidēm un iepērkos veikalos kur lētāk manis interesējošās preces šādi iepērkoties pa gadu ietaupu ap 200-300eiriem apmēram!
Protams gadas arī tā ka steidzas uz copi jeb nav brīva laika ieskrienu bodē un neskatos uz cenu vajag un pērku!
Jo pastaigājot pa veikaliem copes esmu zilus brīnumus redzējis Salmo veikalā dropšota svins divi gab maksāja ao 1eiro ēsmā tāds pats svars 3.75 apmēram tik kautkāds brenda svins bija!:)))Protams ka nepirku!:)
Tākā ir bieži ļoti brīvā laika varu atļauties pastaigāt pa copes veikaliem un izpētīt kur kas ir lētāks Prūšu ielas veikalā ļoti patīkamas cenas uz gumijām un laba ļoti laba izvēle!
Katrs iepērks tā ka grib un kā var atļauties!:)
antonsb, 8.janvāris 2015, 20:44
Nepērc tos DS svinus kuri tirgojās paciņās. Tie tiešām ir dārgi - ap 3,.. eināriem pārītis. Toties ēsmā ir pa apm 40 eurokapiķiem gb.
urmaas, 9.janvāris 2015, 20:07
Nu tas jau sen zināms ka LV cenas neatbilst ienākumiem!:(
Tāpēc es cenšos iepirkties uz atlaidēm un iepērkos veikalos kur lētāk manis interesējošās preces šādi iepērkoties pa gadu ietaupu ap 200-300eiriem apmēram!
Protams gadas arī tā ka steidzas uz copi jeb nav brīva laika ieskrienu bodē un neskatos uz cenu vajag un pērku!
Jo pastaigājot pa veikaliem copes esmu zilus brīnumus redzējis Salmo veikalā dropšota svins divi gab maksāja ao 1eiro ēsmā tāds pats svars 3.75 apmēram tik kautkāds brenda svins bija!:)))Protams ka nepirku!:)
Tākā ir bieži ļoti brīvā laika varu atļauties pastaigāt pa copes veikaliem un izpētīt kur kas ir lētāks Prūšu ielas veikalā ļoti patīkamas cenas uz gumijām un laba ļoti laba izvēle!
Katrs iepērks tā ka grib un kā var atļauties!:)
antonsb, 8.janvāris 2015, 20:44
Nu ne gluži ,tai Londonā tās bodes nav īpaši apmeklētājiem piepildītas...:)
Tonis, 9.janvāris 2015, 10:38
Par to 'mazo tirgu' īpaši piekrist negribās.Protams,ka tas nav ne tuvu tik liels kā Krievijā,bet ja viņš būtu mazs,tad nebūtu tik daudz tirgotāju...Pie mums gandrīz uz katra stūra ir kāda copes bode,bet Stokholmā,vai Londonā tās bez maz vai uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt...Tik daudz % copmaņu uz kopējā iedzīvotāju skaita,nez vai kādā valstī ir...Pie mums uz katra dīķa vairāki copmaņi sēž,Zviedrijā vari nedēļu pa ūdeņiem nobraukāties un nevienu copmani neredzēsi...:)
Tonis, 9.janvāris 2015, 09:16
Es redzu cenu un man % neinteresē, ja es to pašu redzu citur par labāku cenu, es eju tur pirkt to ko man vajag, ja es tur ieraugu kaut ko tādu ko man vēl vajag es turpat arī to nopērku, kaut gan iepriekšējā vietā tas iespējams, ka ir lētāks. Visiem ir jādzīvo nu tad katrs kā māk tā dara. Tāpat telpu izmaksas ir dažādas utt.
bet nu saskāries es esmu ar atšķirībām vienai un tai pašai precei. Konkrēti ir runa par lauksaimniecības mašīnu detaļu. Viens dod par 500 Ls otrs 360, abi skaitās dīleri. Ražotājs viens.
Domaataajs, 8.janvāris 2015, 12:27
Reiz pa Tv dzirdēju, ka tirgotāji reizēm uzceno 500-pat 1000% nu tad ko, valdība vainīga, ka cilvēki nopirkt nevar un ir spiesti braukt iepirkties uz ārzemēm vai tajā pat Sportsdirect u.c.
Mani vienmēr ir fascinējusi šī ieciklēšanās uz % gan no pircēju, gan no tirgotāju puses :) Jūs preces par % pērkat un pārdodat vai par Eiro? Realitātē ekonomika strādā uz naudas apjomu absolūtajos skaitļos reālās naudiņās. Dažādām preču grupām ir pilnīgi dažādi uzcenojuma % un principi, taču vispārējā ideja , ar dažiem izņēmumiem, parasti ir tāda, ka jo lētāka pati prece, jo lielāks uzcenojuma %. Jebkuras preces iepējamais kopējais pārdošanas apjoms naudas izteiksmē konkrētā tirgū ir lielums, kas mainās pietikami šaurās un prognozējamās robežas.
Paņemsim primitīvu piemēru. Gribam nopelnīt 20EUR.
Varam pārdot 1 spoli ar pašizmaksu 100EUR ar 20% uzcenojumu.
Varam pārdot 100 griezulīšus ar pašizmaksu 5 centi ar 500% uzcenojumu.
Abos gadījumos mēs būsim nopelnījuši 20EUR, tikai jautājums ko pārdos ātrāk (ieguldītai naudai ir cena), kur būs jāiegulda vairāk darba (cilvēka darbs makša naudu) un vai vispār nopirks par tādu cenu. Nevar tirgot tikai spoles un griezulīšus, vajadzīgs pietiekoši plašs sortiments un katrai preču grupai ir kaudze ar niansē, kuras normālam tirgotājam ir jāņem vērā, veidojot cenu un uzcenojumu politikas diferenciāciju.
JIG.LV, 8.janvāris 2015, 12:06
Reiz pa Tv dzirdēju, ka tirgotāji reizēm uzceno 500-pat 1000% nu tad ko, valdība vainīga, ka cilvēki nopirkt nevar un ir spiesti braukt iepirkties uz ārzemēm vai tajā pat Sportsdirect u.c.