Ahoi! Šodien bija tā retā reize, kad tiku uz copi. Gandrīz jau arī netiku, jo pusē sešos Vaiņodē (manā dzimtā mala) gāza pamatīgi. Saņēmu dūšu un devos uz noskatīto ūdenskrātuvi. Laiks priekš copes tāda ne pārāk - ūdens silts un dzidrs, A vējš, bet vismaz apmācies. Ūdenskrātuve gan sēkla, gan dziļā dažādās vietās, bet nolēmu seklo gaļu ar poperi pārbaudīt, jo tur parasti atsaucīgas līdakas. Nezinu, kurā īsti metienā, bet nu vairāk par 10 nebija, skatos - aiz popera paceļas tāda normāls vilnis un kaut kas nāka pakaļ tā nesteidzīgi. Instinktīvi iepauzēju un seko grābiens. Ja godīgi, tad redzēju tikai asti, kas bija tāda sarkanīga. Likās, līnis, jo ir dzirdēti visādi stāsti, ka arī šīs zivis kādreiz uzkož kaut ko kreptīgāku. Tūlīt gan sekoja svece un saprotu, ka tā ir LĪDAKA. Traki liela līdaka! Man sirds sāka dauzīties, roķeles trīcēt un galvā viena doma: "Ka tik nenoraujas!" Ziniet, nenorāvās, kaut arī pa ūdensrozēm un zālēm pabraukājām, kajaks arī kādu gabalu tika pavalkāts līdz. Kad nu zaļsvārce sagura tad pievelkot to pie laivas, sāku aurot. Metrs bija uz aci riktīgi. Biku safilmēju, tad nomērīju - 110cm!!! Incredible! Svaru nevarēju noteikt, jo nebija jaudas izcelt fišu no ūdens, turklāt negribēju to mocīt, jo lielām zivīm esot viegli savainot iekšējos orgānus. Mans rekords par veseliem 4cm pārskats. Totāls habibi.... Tad vēl viena īsā filmēšana un C&R.
Pēc tam vēl 20 copes, daudz snaiperu gājienu, delfīniņu, pakaļnācienu. Kopumā 3 zaļsvārces atbrauca mājās ar pannu iepazīties (52, 55 un 56cm).
Noslēgumā visai copes vēl rīta pelde piena siltā dīķī. Kas var būt labāks par to!
Vaiņodes tirgū vēlākā satiku skolas laiku draugu, parādīju video. Šis uzreiz jautā, kāpēc esot atlaidīs - būtu bijusi novada gada zivs. Es tomēr ticu, ka C&R ir pareizāk. Varbūt kādam vēlreiz sanāks prieks.
Tad vēl viens secinājums:"Lai arī cik tu pareizi paņem līdaku aiz žaunas, vienalga spārdoties sabeigs pirkstus - vajag kādus cimdus." Varbūt kādam ir labi ieteikumi, kas varētu derēt? Man liekas, ka riteņbraucēju pirkstaiņi varētu būt OK. Vismaz to ilgi kamēr silts. Kāda citiem pieredze?
Ne asakas!
27.jūlijs 2019, 22:14 |
links