Sveiki?
Atvainojos, ka rakstu vecā tēmā, bet šeit laikam manam jautājumam ir īstā vieta!
Pirms kādiem 12 gadiem pie mājas izrakām dīķi, un tajā tika salaistas karūsas un līņi, pec psris gaidiem asari un lidakas un ta sanāca, ka viena aukstākā ziemā visi aizmirsa par dīķi, un, ka vajag palidzet zivīm, ta nu izsala visas lidakas un asari...
Pa šo laiku karūsas savairojas milziga skaitā, tādēļ pagasvasar diki tika ielaistas līdakas (apmēram 7 gabalas) un 3 asari!
Dīķis ir mazs 12*20 metri, dzilums ir 2-3 metri
Tātad man ir radušies paris jautājumi cilvēkiem, kas ir zinošāki par mani!
1) cik liela iespēja, ka līdakas un asari var iznīcināt pārāk daudz karūsu?
2) Man ir ideja ielaist dīķi šogad vel kadas citas zivju sugas, piemeram, kādas raudas vai rudulus, vai ta ir laba doma?
Supermencs, 20.aprīlis 2015, 16:28
Par gadiem trim četriem līdakas patīrīs visas sīkās karūsas kas līdīs mutē un tad pienāks kārta arī asariem un citām ko salaidīsi. Man čomam putni ievazāja līdaku ar ikriem karpu dīķī kur bija arī līņi un karūsas kā arī asari. Asari labi regulēja sīkās karūsas jo bija sasnieguši 1,5kg bet kad parādījās līdakas pazuda visas karūsas līdz puskilo un arī asari sāka palikt mazumā. Tagad jau desmito gadu cīnāmies ar tām rīmām kas jau rij pašas sevi,katru pavasari un rudeni tīklojam bet rezultāts nav no labākiem jo sakostas tiek karūsas ap kilogramu un karpeles arī tā paša lieluma. Pagājušā gadā tīklā iepinās 20,5kg līdaka un tas ir desmit gados izaudzis krokodils kam pa zobam jau visi dīķa iemītnieki ieskaitot putnus.
Dīķis protams ir lielāks par tevis minēto kautkur 8ha un kad visi te saka ka jāsaudzē līdakas tad tas blefs jo viņas vairojās nejēgā un aug ļoti ātri ka tikai ir ko rīt.
20.aprīlis 2015, 18:00 | links