Ir apaļās un plakanās gumijas "zives". Liekot svina galvu, jāskatās, vai peldot lēni, tā labi līdzsvarojās- saglabā pareizo stāvokli, nerotē. Es plakanajām lieku tik mazu svinagalvu, lai tā stabili pareizi peldētu pie lēnas vilkšanas. Apalājām tas vairs tik būtisk nav.... Tā iegūst lēni peldošu, svāstīgu mānekli, ko arī var ātrāk pavilkt...Ja tomēr to nevar lēni pavilkt, un tā grimst dziļāk kā vēlas, tad maksimāli paceļ augstu spiningu ( garā spininga viena no priekšrocībām...) un tā ar augšupēju "spēka vektoru", palīdz gumijai negrimt. Gramu lielums saistīts ar gumijas masas lielumu, jeb nosacīti, ar gumijas svaru. Kas attiecās uz "gaumi" tad esmu novērojis, ka ar plānajām "reņģītēm". kā varētu raksturot gumijas formu, var iegūt lēnākus atļautos vilkšanas ātrumus, un galvenais, līdaka to redz kā lielu, jo biezumā tā ir plāna, bet sānu laukums liels! Principā tādu plakano "zivtiņu" izvēle ir ļoti maza...pārsvarā ir vīķes proporcijas. Te būtu ražotājam ko padomāt...lai mani apmierinātu....
20.maijs 2013, 22:48 |
links