mutators...Forši pateici!Tā jau ir ,ja met 100m.no krasta tad var atī nedaudz patrokšņot,var parunāties ar kompanjoniem,var paklausīties radio,principā laba atpūta.Nekāda atsšķirība karpā jau nav,pie krasta vai ezera vidū.Atšķirība ir tikai tā ka man jātiek karpai klāt,jāiet tā lai zariņš zem kājām nelūstu,nemazāko troksnīti.Jākustas bez straujām kustībām.Ir bijis kad pienāk svešs copmanis un skaļā balsī ,,,ķā ķeras,,viss,varu iet citur,karpa ir prom.Iesaku pastaigāt gar krastu tā ,tādus brīnumus var redzēt ka mute paliek vaļā.protams tas jāizkopj. Ar grunteni,taspats kas ar ūdām,iemet un gaidi ka paņems,atšķirība tikai izvadīšanā.Es pavasarī pasēžu Gaujā uz vimbām ar grunteni,nekāda kaifa,pieķeras,izvelc,sēdi un gaidi.Jā, laba kompānija,ierau aliņu,papļāpā par copi,vēl kāda karpa pieķeras,super.Arī man patiktu,tikai tas ir pavisam kas cits.Ar pludu copējot ir jāiemācas vērot,jālasa ūdens kā grāmata,nekas nebūs ja atrod smuku vietu un tur sēž,baro gaida.Kautkas trāpīsies,tikai trāpīsies.Tur kur makšķerē ''vaciss'' praktiski viņš vienīgais arī velk karpas.Veči baro un sēž sutkām,bet pārītim copmaņu pa vasaru tikai trāpas pa karpiņai.Saimnieks brīnas,kā tā,citiem neķeras bet ''vaciss'' velk.Tā lieta ir jāpieslīpē līdz mazākam sīkumam,tad arī būs rezultāts.Nav runa par komercdīķiem,arī mana sieva Ūdensrozēs ir izvilkusi karpu,tikai pluds jātrāpa ūdenī.Ne asakas!
29.jūnijs 2009, 11:41 |
links