Man ar vobleriem gājis interesanti. Kad sāku makšķerēt ar spiningu, tad sāku ar rotiņu, kuru atradu sapinušos kokā. Tas bija Norvēģijā. Tad ar spiningu noķēru pirmo foreli. Kāts tolaik bija teleskopiskais komplektā ar spoli, veikalā viens no lētākajiem variantiem. Tad sāku aktīvi interesēties par mānekļiem. Sāku ar klasiku- šūpiņiem, rotiņiem un tad arī izgāju aliexpres ēru. Pasūtīju vismaz 30 dažādus voblerus. Domāju, ka nu tik būs. Jāatzīst, ka cerības par to, ka būs baigi forši izbālēja. Tomēr varu pateikt, ka ne visi vobleri no ali ir slikti. Bija man viens zils par 70 centiem. Lielupē līdakas labi ķēra. Un tikai uz pauzēm vai lēnu tīšanu. Uz tvičinga copes nebija. Tas zilais vobleris pabijis daudz līdaku zobos, līdz ar to pats jau saguris. Āķi salocīti, krāsa noskrāpēta, kastē stāv, bet pēdējās reizēs copes nav bijušas, tāpēc vairs netiek lietots. Kāpēc nepasūtu tādu pašu vēl? Tāpēc, ka ticu copmaņiem, kuri šķiet pieredzējuši un stāsta, ka var gadīties, ka tādam pašam ķīnietim var arī nebūt tāda spēle. Nav jau žēl tos 70 centus, bet vobleri arī neatnāk pāris nedēļu laikā. Tātad no tiem visiem aliexpres 30 mānekļiem, viens strādāja ļoti labi un vēl uz dažiem kaut kas noķerts. Vēl jāpiebilst, ka nevienu zivi ar kuru varētu palielīties neesmu dabūjis uz vobleriem no aliexpres. Viena tomēr ir, uz tā paša zilā voblera no krasta Norvēģijā pieteicās lielākais asaris, kuru esmu līdz šim noķēris. Aliexpres ēru esmu izslimojis. Nav tā, ka nekad neko nepasūtīšu. Runā, ka alblue, bearking firmas ir tīri nekas un man nav pamata apgalvot pretējo. Vienu alblue biju mēģinājis un dažas copes bija. Jāsaka, ka realizācija gan iztrūka. Vēlāk nopirku orbit vobleri. Te nu varu teikt, ka strādā gan labi. Gandrīz katrā copē kāda līdaka pieteicās, kad aktīvi tvičoju. Vēl jāpiebilst, ka pats esmu iegādājies jau stipri labāku kātu un spoli. Tad vienu dienu augustā (nu jau liekas sen, bet šajā vasarā), bija galīga necope, bet uz ezera nebiju viens. Skatos vienam vīram laiku pa laikam kāts lokās. Tātad zivis ķerās, bet man nekas cits, ko gribētu mainīt pret orbit kastē nav. Tomēr atrodu pa kādam citam voblerim un gumijzivij, bet nekā. Vēlāk jūtu, ka kaut ko aizķēru pie grunts un domāju, ka zāle, bet izdevās izvilkt mazu rotiņu. Pēc copes uz rotiņa pamanīju LJ iniciāļus. Lucky John. Tajā pašā dienā liku atradumu galā. Īsā laikā četras līdakas. 2 mēri. Nopriecājos un atkal esmu pārgājis vairāk uz klasiku. Par vobleriem varu teikt tā, ka man uz tiem noķert zivi sagādā lielāku prieku, jo tomēr spēli vairāk vai mazāk veido pats makšķernieks. Turpmāk priekšroku došu veikalā pirktiem vobleriem un noteikti japāņu. Ar pirkšanu cenas dēļ neaizraušos. Un pats galvenais klasika. Labi šūpiņi un rotiņi, jo tad, kad japānis nešansē, kļūst pavisam garlaicīgi, jo pie attiecīgiem laikapstākļiem un, ja zivs ir aktīva, tad vismaz copi var dabūt.
17.septembris 2019, 09:10 |
links