Usmas ezers

gultne mainās visur. ne tikai ar ledu un straumēm. mainās arī ar aizaugšanu - dūņas, meldri. usmā vietām tiek sanestas nogrimušās niedres, bet pēc pūtieniem tās mēdz pārvietoties.
7.janvāris 2014, 19:48 | links
 
Jautājums Usmas ezera zinātājiem. Tā ir taisnība ka Usmas ezera gulte visu laiku mainās ??

ediijs, 7.janvāris 2014, 19:16
Mainās parasti brekšī ir tur uz kurieni tiek aizdzīts ledus
Mainās sēkļu aprises .Pat gada laikā var parādīties izmaiņas Pašlaik veidojās jauns un ar samērā noteiktām niansēm
Nāves sēkļa Engures upes gaņģis mainās .Viss nostājas miera pozicijā pēc ledus iziešanas Tas tomēr sadzenoties krāvumos izdara korekcija

bums, 7.janvāris 2014, 19:39


Nu,skaidrs:)
7.janvāris 2014, 19:44 | links
 
Jautājums Usmas ezera zinātājiem. Tā ir taisnība ka Usmas ezera gulte visu laiku mainās ??

ediijs, 7.janvāris 2014, 19:16

Mainās parasti brekšī ir tur uz kurieni tiek aizdzīts ledus
Mainās sēkļu aprises .Pat gada laikā var parādīties izmaiņas Pašlaik veidojās jauns un ar samērā noteiktām niansēm
Nāves sēkļa Engures upes gaņģis mainās .Viss nostājas miera pozicijā pēc ledus iziešanas Tas tomēr sadzenoties krāvumos izdara korekcija
7.janvāris 2014, 19:39 | links
 
Es vienkārši kaut kur dzirdēju ka usmā bedres paliek seklāks un sēkļi mazāki ķip mainās gultne utm.Es tam īsti neticēju tāpēc pārjautāju jums:)
7.janvāris 2014, 19:39 | links
 
100%, ka mainās. dienā tā ir gaišāka, pa nakti tumša.
bet ja nopietni, tad nav saprotams, ko tu domāji ar gultnes mainīšanos. dziļums? oļi samainās pret dūņām?
7.janvāris 2014, 19:30 | links
 
Jautājums Usmas ezera zinātājiem. Tā ir taisnība ka Usmas ezera gulte visu laiku mainās ??
7.janvāris 2014, 19:16 | links
 
30.decembrī pabraukāju pa Usmu ar downrigeri. Nekas izcils nesanāca-divas labas nerealizētas copes, divi zemmēra zandartiņi un viena smuka stabila divniece līdaka. Trāpijās vēl pieci nemarķēti tīklī, kuros palika caurumi.Visas copes uz mazo rapalas 5. cm voblerīti 10. m dziļumā.Galvenais ka diena bija smuka.
5.janvāris 2014, 23:41 | links
 
:runāju ar meiteni,kura atbildīga par tīklu atļauju izsniegšanu gan jūrā,gan iekšējos ūdeņos,protestēt varot un vajag un,lai kko nopietnu varētu pasākt,tie,kam tas interesē,varam griezties pie Genriha Usmā,viņš kā nekā Usmas ciema galva un jau arī pats pāris gadus auklē šādu domu,tikai trūkst tautas atbalsts.Šogad atļautais tīklu kopgarums bija 17km,bet to ciparu pieņem katru gadu,info apkopojot sākot no 1.janv.līdz 1.jūnijam kkā tā.Ja sasparojamies līdz tam laikam,savācam parakstus,iesniedzam tiem večiem(kkāds Bio tur bija,precīzi nepiefiksēju,bet Genrihs jau zinās)un kkas jau arī var notikt.Paradoks jau tāds,ka paši tīklinieki protestē,ka tīklu par daudz,bet fīča jau tāda,ka komercfīrmaņi vēlas panākt,lai pašpatēriņa ēdāji tinās bekot.Pilnīgu aizliegumu panākt esot utopija,lai necerot.Vo tā kkā
zaceps, 29.novembris 2013, 00:09[/quote]
Labdien visiem.
Jā kāds var palidzet un tiešām vēlās to darit, tad jaizmanto! Bet lamāt un kritizet var katru- svetais nav neviens. Tikai jākontrole llietās virzibu. Sakarā ar šo "Pilnīgu aizliegumu panākt esot utopija,lai necerot.Vo tā kkā" - vai to pateica Genrihs ? Ja tā, tad ar viņu nav ko runat. Komercfirmaņi pa naudu gatavi māti pardot, kas priekš viņem Usma, vai Latvija. Visu, ko tik var jāiskāš, jāiszagē, jaizvēd un jāpardod!
"valens.
Vīri.Oficiālie tīkli Usmā tas vēl būtu štrunts.Vajag noķert un noslīcināt to brakaru bandu, kas plosās pa ezeru.Viņi kapā intensīvi un nopietni ar tīkliem tādas zivis, ar šņoriem un murdiem zušus.Viņi nava vietējie, bet ir vietējais suka pie kura viņi bāzējas un kurš šos atbalsta.Šitie ja nemaldos nokāsa mordangas ezerus.
29.novembris 2013, 18:11 "
17 kilometri-štrunts??? Brakanjeri vainigie? Pa diviem gadiem trolingojot neuzķeru nevienu pasleptu tiklu. Visi tikli ar lieliem karogiem! Varbūt viņus liek brakari- nezinu. Protams, kautkur viņi ir.
Šodien mobilais tel. tik sunim nav. Daudziem ar navigaciju, eholoti ar navigaciju. Atradi nelikumigus rīkus- zvani inspektoram, ar preciziem koordinatiem! Nevajāg pašam ne ķert, ne slicinat, ne tiklus griezt. Ja inspektors nepild savus pienakumus- jāraksta sudzibu Valsts inspekcijā. Elementāri ! Tagad jautajums katrām : Cik reizes Jūs izsaucat inspektoru? Man papildjaupajums - pa kādu numuru jāzvanā? Manuprāt inspektorā numuram jābut uz katrā biletē, licenzē.
12.decembris 2013, 17:47 | links
 
TINKA. Tieši tā! Tādēļ jau viņu arī iesaukuši. Tur būdas saceltas no ''velnsviņuzinakā''. Vēl pārbrauc uz Mazalksnīti un arī to piemētā. Edvarda teritorija atrodas šķērsām pāri kalnam Godeļlīča ieejas krastā (ja pareizi sapratu) un tur atkritumi nemētājās. Es gan biju tikai pie paša krasta un pa saimniecību nevazājos, jo izskatījās apdzīvots, bet saimniekus neredzēju. Uzradās tikai, kad mēs jau atgājām no laipas.
4.decembris 2013, 18:43 | links
 
Skiperi, ja "krievu rags" = Dižgabalrags (šaurumā, iepretim Viskūžu salai), es runāju par bardaku tieši tur. Ja tā nav god. Eduarda teritorija, protams, atvainojos.
4.decembris 2013, 10:19 | links
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.295

Rīgā 2007.gada 2.maijā (prot. Nr.26 27.§)
Noteikumi par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos

30.3. ar tīkliem visos publiskajos ezeros no ledus brīvajā zvejas sezonā sestdienās, svētdienās un svētku dienās, izņemot šo noteikumu 3.pielikumā minētos publiskos ezerus (ezeru daļas) un gadījumus, ja saskaņā ar Zvejniecības likuma 12.pantu ir nepieciešams veikt zveju zinātniskai izpētei un zveju citos īpašos nolūkos... Runa iet par ziemu, vai nē? Un starp citu, Usmas ezers ir iekļauts 3.pielikumā kopā ar Rušonu un vēl 5 ezeriem.
3.decembris 2013, 21:46 | links
 
Šoreiz Tu kļūdies, es biju tieši brīvdienā un viņš baudīja tīklus. Par to, ka tur nav piegružots - taisnība. Ar ''Krievu raga'' būdām nesalīdzināsi.
3.decembris 2013, 21:32 | links
 
Skiperim.
Zinu Eduardu jau krietnu laiku un varu apgalvot,ka tas ir krietns un disciplineets viirs. Vinjsh savaa teltii dziivo tur visu vasaru un savus paaris licenzeetos tiiklus briivdienaas nekad neliek.

Tinkam.
Taisniiba - Eduarda vasaras apmetne noteikti nav glanceeto reklaamas katalogu cieniiga,bet vasaraa tur vienmeer viss ir tiirs un sakopts.
3.decembris 2013, 21:23 | links
 
Pēc gadiem tas varētu būt viņš, bet latviski nerunāja. Šeit neiet runa par kautkādu uzbraukšanu un viņa tīklus skatīties es negāju. Ja viņam ir licenze, tad vajadzētu arī zināt, ka uz brīvdienām tīkli ir jāizņem, tikai par to bija runa. Atgādiniet viņam! Paldies.
3.decembris 2013, 20:45 | links
 
Veči,varbūt vajadzētu dibināt Usmas makšķernieku klubu,un tad sākt vākt parakstus.Tās manas domas.
3.decembris 2013, 18:20 | links
 
Tās būdas tur bijušas vienmēr un ne viena vien. Ir jau pāris reizes nošķūrētas bet uzceļas no jauna. Astoņdesmitos gados teica ka tie esot no Ventspils armijniekiem. Tiešām, krievu valoda tur dzirdama vienmēr bet parasti ne skaļa un traucējoša. Arī pa tīkliņam ievērots bet, tā kā tie ir marķēti un tiek kontrolēti dienas laikā, nedomāju ka nelegāli. Nekārtība un šmuces gan tur par daudz. Kādreiz man stāvēja laiva Godeļos. Pastaigājoties aizklīdu līdz ragam. Paskats kā nelegālo apmetnēs Dienvidāfrikā.
3.decembris 2013, 08:47 | links
 
To skiperis:
Labdien! Vēlos pastāstīt par būdam un galdām krastā. Es ļoti labi zinu cilvēku, kurš to visu uzcēla. Viņām ir 73 gadi. Viņš tur dzīvo katru gadu no jūnija līdz oktobrīm. Nelegālo tīklu viņām nav. Viņu sauc Eduards. Un latviski viņš runā ļoti labi. Mēs ar draugiem bieži braucām pie viņas atpūsties. Pagajušaja gadā viņš pazaudēja sievu. Ši vieta - ir vienīgais, kas viņu tūr šajā zemē. Vietējais inspektors Štrausa kungs ļoti labi mums un viņu zin. Ziemā mēs arī bieži braucām makšķerēt uz Usmu. Esiet tik laipni, lūdzu, nedariet neko tādu ar šo vietu, par ko jums pēc tam būs kauns. Liels paldies! P.S. Atvainojos pār kļūdām rakstīskā valodā - arī neesmu latviete.
2.decembris 2013, 23:05 | links
 
Andrejdienas rīts, -6,7 grādi. Dziļumā druknu vobleri iekāroja divas līdakas ar 10.min. intervālu. Pilnīgi plakanā dūņainā vietā deviņos metros kur eho nerāda nekādu dzīvību. Tiesa, tur jau atkārtoti esmu noķēris. Prieks par otro ko iecēlu laivā reizē ar Buma apsveikuma zvanu :) Vietām bedrēs baltās zivis sapulcējušās palielos baros, izskatās ka arī zandarti stāv kantītēs pie grunts. Diemžēl, bez apetītes. Atgriežoties manis izlauztais "kuģu ceļš" atkal bija aizsalis. Protams, svētdienas žļorga visu izkausēja bet, vienalga, cerīgi. Laiva krastā, pāreju gaidīšanas režīmā...
2.decembris 2013, 18:24 | links
 
Zacep! Viss ir labi ,bet priekš kam tur vajadzīgs tas Genrihs, kurš tieši ir novedis Usmu līdz šim stāvoklim. Ja tāds ir apsaimniekotājs, tad Izsaimniekotāju nevajag! Viņa tiešā kompetence- Usmas pagasts un ciems-miskaste, kādu mūspusē jāpameklē! Šovasar pat, pirms copes piebraucu pie ciema bodes,kas atrodas vienā mājā ar pagasta pārvaldi. Paveras brīnišķīgs skats: uz soliņa nolūzis vietējais matadors piemīztām biksēm, tam pretī uz betona apmales ķiķinās tīņu bariņš, tuvākos kvadrātmetrus biezā slānī ar saulspuķu sēklām piespļāvuši. Līdzīgi skati tur ir regulāri. Tādi lūk saimnieki ir pagastam un diemžēl arī Usmas ezeram. Nesaprotu kā mūsu, copmaņu, intereses var sakrist ar ezera tagadējā apsaimniekotāja interesēm!
30.novembris 2013, 20:07 | links
 
Nu tad ko sakat,vīri,es zvanu Genriham un bīdām to parakstu vākšanu?Par to kontroli jau laikam būs taisnība,jo,pat domes meitene,uz manu repliku,ka inspektoru varētu būt par maz un aldziņas par mazu,lai efektīvi kontrolētu ezeru,atbildēja:nu ko jūs,tur jau drīzāk attieksme,ja jau citi inspektori var strādāt un pat no jūras izņem nelegālos tīklus un pieķer brakarus un sastāda protokolus,bet no Usmas gada laikā neviena protokola.Tā ka akmentiņš inspektoru dārziņā.Copmaņiem iesaku bez žēlastības nemarķētos tīklus ar nazi šņik šņak,ja dūša pietiek un drosme,ka nedabū no brakariem bietē.
Aivar,nu tak visi copmaņi zinam,ka esi godavīrs ar raksturu,neļaujies sevi provacēt uz kašķiem,veselība tak mums visiem dārga,nervu šūnas neatjaunojas.Un Tonim arī nehvoraķ:)
30.novembris 2013, 08:56 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager