Usmas ezers

Tas ir labs rādītājs Tātad rēpši ir savairojušies
1.septembris 2013, 17:17 | links
 
Tris vakarus velcejam pa Usmu. Ķerās vāji.
Ieverojam ļoti interesantu paradibu, kurai neatradam izskaidrojumu.
Tūvu saules rietām dziļajos bedrēs no grunts paceļās blivais slānis traucejumu (uz eholota). Ceļās augstāk un augstāk, stundu pec saules noriešanās jau sasniedzis 3m dziļumu ! Tik pāras vietās udens bij tīrs uz 6 metriem. Eholots nosaka dziļumu, var redzet gruntes liniju, bet zivi vairs nevar atškirt no traucejumiem.
Sakumā meginaju visadi manipulet ar iestatijumiem, nelīdz! Pat uz 800kgc skaidri redzami sikie punktiņi lielā biezumā. Vienu nakti sedejam uz brekšīem līdz 4riem, slānis bij lidz udens virsmai ! Nakošdien eholots radā visu udensslani tīru, bet lidz saulesrietam. Filtrs traucejumiem vienmēr ieslegts.
Zooplanktons? Neticas, ka viņš var but tik lielā vairumā, ka spej piepildit visu udens slāni. Nav tak Okeans!
Varbūt kadam ir zinašanas, kas tie pa velniem, kas pa naktim ceļas augšā no dziļajām bedrem un mulsin makšķerniekus ???
1.septembris 2013, 16:09 | links
 
Un nu lūk ir pienācis 1 septembris Usma paliks manāmi klusāka un brīvāka no laivotājiem :) Sāksies mana asaru un zandartu sezona Parasti sāku ar 15 septembri /jauna mēnes fāzes iestāšanos/
1.septembris 2013, 12:55 | links
 
Vakar brekši - 12 kg. Ķeras.....
1.septembris 2013, 10:42 | links
 
Šodien no 6 līdz 12 divi asari - 300 un 800, trīs zemmēra zalsvārces. Četri tīkli.....
31.augusts 2013, 22:45 | links
 
Vakar vakarā asari gar zālēm ņēma nejēgā. Bija gan lieli, gan pār bortu metamie. Uz MJ.
29.augusts 2013, 11:12 | links
 
Šodien no 6-11plkst. asariņi ar lielu meklēšanu un copes vājas,galīgi švaki,un brauc kur gribi tīkli,tīkli un atkal tīkli.........
16.augusts 2013, 22:16 | links
 
Ja gribētu gulēt gultā un būt cilvēkos ar visām ērtībām tad jau makšķerētu piemājas dīķī! daba pazūd!
16.augusts 2013, 14:05 | links
 
Liepājas raj. :)
15.augusts 2013, 09:44 | links
 
Tā tas arī bija mēs paprasījām lai parāda zemes grāmatas kopiju. Jo izskatījās ka šamējam bija pohas ;) Un gribēja uzlāpīties. Vakarā šis atkal klāt , un no laivas saka ka mēs vēl te, un nav vēl aizvākušies. Es šim kur kopija tad viņš pārmet tēmu kā mēs tikuši garām viņa mājai jo ceļš iet gar viņa fazendu (Usmenieki). Nākošo dienu viņš vairs nerādījās .A mums mašīnas nebija atbraucām ar laivām no Usmas peldvietas. Pēc sevis atstājām kārtību.

Interno, 14.augusts 2013, 16:54
14.augusts 2013, 16:55 | links
 
Tā tas arī bija mēs paprasījām lai paradāda zemes grāmatas kopiju. Jo izskatījās ka šamējam bija pohas ;) Un gribēja uzlāpīties. Vakarā šis atkal klāt , un no laivas saka ka mēs vēl te, un nav vēl aizvākušies. Es šim kur kopija tad viņš pārmet tēmu kā mēs tikuši garām viņa mājai jo ceļš iet gar viņa fazendu (Usmenieki). Nākošo dienu viņš vairs nerādījās .A mums mašīnas nebija atbraucām ar laivām no Usmas peldvietas. Pēc sevis atstājām kārtību.
14.augusts 2013, 16:54 | links
 
ir jau taisnība par tām visām ZG, tauvas joslām u.c. ...tomēr cilvēki taču brauc atpūsties nevis likumus pētīt un kašķi meklēt

vai tad ap Usmu kempingu trūkst?? iebrauc, kapeiku atstāj un makšķerē. Turklāt miskaste turpat blakām, kur sūdus iemest, lai nav uz Rīgu jāved.
14.augusts 2013, 16:10 | links
 
fiskare, ļoti gribas zināt, kur atrodas Tavs meža īpašums un tam pieguļošais ezers!!??
14.augusts 2013, 15:43 | links
 
Te variet palasīties juristu skaidrojumus! Varbūt nav pats svaigākais raksts, bet tomēr skaidro likumus.

http://financenet.tvnet.lv/zinas/140415-tauvas_josla

Ne asakas!
14.augusts 2013, 15:37 | links
 
Protams, vajag saskaņot, bet ja viens piebrauc un pasaka, ka šī ir viņa zeme, tad es daudz neklapēju ar ausi. Man vajag pierādījumus. Turklāt, ja tā vieta ir mežiņā un nevis pie mājas logiem, kāda varētu būt problēma. Protams aiz sevis viss kulturāli jāsakopj.
Es šo latviešu privātnieciskumu uztveru ar nicinājumu. Bļauj kā mana sīkā vienubrīd zvērudārzā bija samācījusies: "Mans, mansssss!" Man piemēram nav kreņķa, ja manā meža īpašumā sēņo vai pie pieguļošā ezera pamakšķerē. Galvenais, lai s...us aiz sevis savāc.
14.augusts 2013, 15:29 | links
 
Fiskare, Tu jau pats ierakstīji, ka tauvas joslā BEZ saskaņošanas vari tikai kājāmgājējs, bet lai iekārtotos copēt vajag saimnieka saskaņošanu
14.augusts 2013, 15:12 | links
 
To INTERNO
Ir tiesības izmantot tauvas joslu, kā tas rakstīts zvejniecības likumā
(6) Tauvas joslas bezmaksas lietošana bez iepriekšējas saskaņošanas ar zemes īpašnieku ir paredzēta:
1) kājāmgājējiem;
2) zivju resursu un ūdeņu uzraudzībai un izpētei;
3) robežapsardzībai;
4) vides aizsardzības, ugunsdrošības un glābšanas pasākumu veikšanai.

(7) Pēc saskaņošanas ar zemes īpašnieku tauvas joslā ir atļauta:

1) laivu un kuģu piestāšana (izņemot zvejas uzraudzības dienesta laivas un kuģus, ja tie izmantoti, pildot dienesta pienākumus), to izkraušana un pagaidu uzglabāšana;
2) laivu un kuģu pārziemošana, būve un remonts;
3) zvejnieku apmetņu ierīkošana, atpūta, zvejas rīku žāvēšana un citas ar zveju saistītas darbības;
4) ūdenstūristu apmetņu ierīkošana.
(8) Šā panta sestajā un septītajā daļā minētās darbības drīkst veikt, ievērojot vides aizsardzības normas, bet pie robežas ūdenstilpēm — arī valsts robežas režīma prasības.
(9) Dabiskās tauvas joslas platums ir:
1) gar privāto ūdeņu krastiem — 4 metri;
2) gar pārējo ūdeņu krastiem — 10 metru;
3) gar jūras piekrasti — 20 metru.

Pie mums tikai sākuši kā amerikāņi ar suņiem un stroķiem baidīt. Patiesībā nevienam nav tiesības žogus u.tml. lietas līdz pašam ūdenim būvēt. Bet pie mums jau dara kā iepatīkas. Parasti tie biezie visur samaksā, un tu vari zvanīt sūdzēties zils palikdams, bet tie kuri gadiem dzīvo pie ezera atļaus pamakšķerēt. UN mans ieteikums ir tāds, ja šitādos gadījumos, ka ierodas tjipa īpašnieks, tad vajag uzprasīt zemes grāmatas kopiju, kas pierāda viņa īpašumtiesības un vēl personu apliecinošus dokumentus savai identifikācijai. Ja ne ko tādu nevar uzrādīt, tad var doties dēt. Jāatzīst, ka sen Usmā nav būts, bet kad regulāri turp braucu, mazu meža dīvainīsu netrūka. Bija pat gadījums, ka par izviktu un sagrieztu nelegālo tīklu mani nomušīt solīja. Visa lielā riktēšanās gan beidzās, kad apsolīju vismaz vienu no diviem viņsaulē līdz paņemt. :) Bet tad vēl biju jauns, spēcīgs, asu mēli un smuks. Tagad vairs tikai smuks. :)
14.augusts 2013, 14:39 | links
 
Konkrēti par Ižragu nezinu, bet gar Usmu privātīpašumi ir visur, kur vien nepagriezies. Visi īpašnieki un ''viņu pārstāvji'' tik gudri, ka nav pat ko irst pasūtīt. Makšķerēju no laivas!
13.augusts 2013, 14:46 | links
 
Kāds zin vai Ižrags ir privātīpašums. Bilde šeit Ižrags . Krastā atrodas telts vieta. Bija piebraucis cilvēks ar laivu un stāstīja ka tā esot viņa zeme. Itkā ezers tak piederot Latvijas Valsts Mežiem (publiskais ezers)
12.augusts 2013, 13:57 | links
 
Vakar pa bedri nekā prātīga tā arī neatradu. Devos pie zālēm un atradu asarīšus. Katrā metienā. Rotiņam gāja pakaļ vesels bars. Nu tas izmērs tik piekliboja. Līdz 150 gr. Viens uz kādi 400 pie laivas ievilka zālēs un noļurinājās.
+ līdaka ap kilo.
Ap 7 vakarā saradās padaudz laivu. Kā ta pārējiem?
1.augusts 2013, 10:26 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager