Usmas ezers

njaa, veči klausos un bēdājos- bērnībā, visai bieži apmeklēju Usmas ezeru, un atceros, ka bez zivīm nebijām nekad, gan uz spininga, gan pluda, gan uz gruntenēm vareja labas zivis dabūt...
atceros kā kūpinātus zušus ēdām pilnām mutēm...
izskatās ka tas laiks ir pagājis, tieši domāju aizbraukt uz vecajam vietām, mēģināt kādu rudens čūskulēnu pierunāt, bet laikam nav jēgas čakarēt atmiņas, un labāk jaunas vietas jāmeklē...
žēl ka zvejnieki tā ezeru izcūkojuši, kādreiz bija superīga vieta...
22.oktobris 2012, 19:13 | links
 
Sodien coms viens bija Usma un uz velci aizkera 5 tiklus bet nu tagad jau bijusos tiklus pats interesantakais ka Brakanjeru tiklus pats izvilka un sagraizija jo vajadzigas instanse 5 stundu laika neierada teica bus bet neieradas!jasak bus pasiem tos tiklus iznicinat jo inspekcijai pohuj!tik gudri runa pa TV bet kad jadara kautkas tad ka straus galva zeme!!!
22.oktobris 2012, 18:55 | links
 
Usma jau sen ir tas bezprigels tik velk ar tonnam tas zivis bet mes ar makskerem tik brinas ka necope ir nav tak zivju lieli izdevumi ir tik bet tiem tikliniekiem kas tik licence un moci simtiem metrus to tiklu us skaita piki!da vispar ieksejos udenos saldudenos vajadzetu aizliekt tos tiklus!!!!
22.oktobris 2012, 18:52 | links
 
urmaas
Nu nu labi ka nezinu likumus padomju laika!Pasam bija gadijums ka Babites ezera bija ap 300m zivis izvilkam zivis paturejam tiklus nodevu baze!bet kad strada KGB tad jau visu vareja atlauties darit!
22.oktobris 2012, 18:49 | links
 
Svētdien lai cik sargājos tomēr trijos tīklos trāpiju ar downrigerTo rūtaino tiešām ir par daudz.Iznāk jau tā ,ieliek pavasarī tīklu un līdz rudenim ir itkā noprivatizējis kādu ezara platību, bet tev ar savu pīcku jālasās uz citām trepītēm spēlēties.
22.oktobris 2012, 18:40 | links
 
Iesācēj
1.Sovdepa laikos tīklus uz katra stūra netirgoja.
2.Tāds likums kā apraksti neeksistēja.Tajos laikos bij tikai jāpiezvana un jānorāda tīkla atrasšanās vietas koordinātes.Varēji ari sagaidīt inspektoru.Tad varbūt ari tiki pie kādas fishas.
22.oktobris 2012, 00:04 | links
 
Krievu laikos bija labs likums atradi maliku tiklus iznem ara zivis vari paturet tiklus nodod inspekcija!!!un tapec jau bija mazak to maliku un zivis bija 100reizes vairak neka tagad!Bet nu ko var gribet ka Usma ar trali smela zivis ara prieks lopiem krievu laikos tas nu ar nebija pareizi!bet pa to jau sen visi ir aizmirsusi!!!
21.oktobris 2012, 23:07 | links
 
Mums ar comiem radas ideja!Ka bus pasiem saviem spekiem japadarbojas ar tiem tikliniekiem!Spare bija pagasgad vairaki tikli maniti bet pec tam ka mums iepinas vizuli tie tikli tika brutali zagraiziti un iznemti ara un krasta sadedzinati!No vienas majas jau noskatijas bet sunis jau zin ko edis!!!
21.oktobris 2012, 23:04 | links
 
Tas bezpriģels jau ir piegriezies.Spāres ezerā arī tīkli kā mudž,tas pats netālu no Usmas esošajā Ministru ezerā.Kā esmu novērojis tad visi lielākie tīklinieki ir tie kam ir īpašums ezera malā,un ir arī gastrabaiteri.Nezinu,varbūt radikāli jāpieiet tai lietai.Jo vienu labu meža ezeriņu pusgada laikā izkāsa gan vēžus unvisas ņemamās zivis,palika tikai mailes.
21.oktobris 2012, 22:40 | links
 
Galvenais ka par to visu laiku pagastā stāsta .visiem pohuj.
21.oktobris 2012, 22:38 | links
 
buksx
Korupcija!!!!!KNAB nav uzdevumu augstumos 100000% tur ir iesaistits kukuldosana!Nav nekadas parbaudes-Kontrole!!!
21.oktobris 2012, 22:30 | links
 
Cik ilgu vēl Talsos tirgos šos Usmas mazuļus .Varbūt tas normāli ,nebūs Usmā zivju ,nebūs pagastvecim problēmu.Žēl Visvara pensija ta tuvu.
21.oktobris 2012, 22:25 | links
 
Lasu atskaites un lamāju pats sevi-no ezera izbraucām kā sāka izklīst migla-tieši tad,kad sākusies cope,līdz tam-viens zemmērs.Nu neko darīt,kā nekā Usmā biju pirmo reizi
21.oktobris 2012, 21:49 | links
 
arvisbr
Vajadzeja Mentus izsaukt lai stada protokolu un varbut kautko sak darit!Bet kautgan cik iz dzirdets pa Talsu mentiem tad tapat tur no viniem nav jegas tik brauka savas masinas un vizinas tere nodoklu maksataju naudas!
21.oktobris 2012, 20:53 | links
 
Godelu ipasniece vakar teica ka vakara brauks pie pagastveca un teiks pa to bezprigelu!Bet te izskatas ka pie mums korupcija ir vel lielaka neka 90gados!Nu kad izkasis to Usmu tad kempingu ipasnieki varbut saks domat kapec nav klientu!es un comi pa vasaru bijam loti biezi naudas izteiksme mes un musu gimenes atstajam pa vairakiem kempingiem izklaidem apmeram ap 3tukstosiem sogad!bet pec vakartdienas nolemam vairs tur nebraukt mekles citas vietas-ezerus kur atpusties un musu nauda Usmas kempingu ipasniekiem iet gar degunu!!!
21.oktobris 2012, 20:51 | links
 
tad jau būs cits pagastvecis un šim tas būs pie vienas vietas ;)
21.oktobris 2012, 20:36 | links
 
Talsu tirgū sievišķis tirgo līdaciņas,zandartiņus zemmēra.Kad prasīju no kurienes teica kad no Usmas zvejniekiem.Tad nu spriediet paši. Usmas pagasta vecim laikam vairāk atlec no tīkliniekiem nekā no parastiem makšķerniekiem.Izkāsīs Usmu un tad brīnīsies kāpēc neviens nebrauc copēt.Kempingiem piķis nenāks,jo ņemiet kā gribiet 80% ienākumi ir no mums.Kamēr mēs copējam pārejā ģimenīta ta kempingā atpūšās.Usmas pagasta vecim jāsāk domāt ar galvu.
21.oktobris 2012, 20:29 | links
 
Nu pa foršo! Tad jau motorītis nepievīla. Lai kāds, bet tomēr vieglāk šancēt, nekā ar buru vien. Līdz sestdienai!
21.oktobris 2012, 20:20 | links
 
Viens pažiņa copēja zandartus uz dzīvo- teica ka bija astoņas copes ,bet visi zemmērnieki.
21.oktobris 2012, 20:19 | links
 
Kā soliju -atskaite par copi.
Manas bažas piepildījās. Te var pārliecināties ,ka nemuld ne Bums ne meteo .pl. No rīta kā solīts – migla, kura sāka izklīst tikai uz pēcpusdienu. Sākums bēdīgs, bet tad stundas laikā pieteicās divas līdaciņas 51un 56 cm. Abas 10 m dziļumā un vēl kādas 3 nokratījās ,bet tām līdz mēram vēl krietni bija jāpaaugās. Un tikai tad ,kad paklīda migla,un es nācu no Usmas ciema ,pretī Buma sēklim , 10 m dziļumā pieteicās divi zandartpuikas , kas bija virs mēra -47cm. Trešo braucot uz klubiņu dabūju bonusā-51 cm. Bija vēl nu dikti maziņi 3 zemmērnieki-un tas arī viss pa visu dienu.
Šodien bija interesants fakts- tie kas ņēma un bija mērā -voblerīti bija ierijuši līdz rīklei.
Diena silta, miglaina, jauka un piecas zives kuliņā. Garīgais uz unciņu.
21.oktobris 2012, 20:13 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager