Paskaidrošu alkatīgajiem, kāpēc esmu, pirmkārt un galvenokārt, PRET ĒSMAS ZIVTIŅAS IZMANTOŠANU. Ūda vai makšķere- tas jau ir sekundāri.
1. Cope ar ēsmas zivtiņu ir nehumāna un neētiska, jo mocam to nabaga mazo.
2. Mocam arī līdaku, jo bieži tā mazo ierij tik dziļi, ka atlaist nav iespējams.
3. Bieži vien ēsmas zivtiņas tiek ķertas vienā ūdenskrātuvē, bet izmantotas citā. Faktiski tā ir zivju pārvietošana, kas ir aizliegta.
4. Cope "uz dzīvo" ir arhaiska, tā tikai izdomāta tad, kad spinings pat sapņos nevienam nerādījās.
Un tad nebija citu iespēju, kā noķert līdaku un pabarot ģimeni. Bet tagad ir!
5. Ūdas, kas ir visbriesmīgākais līdaku izkaušanas veids, tās praktiski nav iespējams kontrolēt, jo nevar pierādīt, kam tās pieder. Tāpēc ūdas tiek liktas nenormālā skaitā, it sevišķi nomaļākos ezeros un upēs.
6. Ūdas visbiežāk tiek izmantotas ziemā, kad tuvojas līdaku nārsta laiks, tās ir pilnas ar ikriem. Tādējādi tiek nodarīts ļoti liels ļaunums līdaku populācijai.
7. Es ieteiktu, ka līdaku ķeršana jāaizliedz jebkādā veidā jau no 1. janvāra līdz 30. aprīlim.
8. Līdaku loms jāierobežo līdz 3 līdakām, kas ir vairāk, nekā pietiekami, lai arī alkatīgie paēstu.
9. Ideālā variantā jāierobežo lomā paturamās līdakas MAX izmērs, kā tas ir, piemēram, daudzās vietās Zviedrijā un Ālandos. 80 cm būtu OK, lielākās jāatlaiž.
10. Ieguvēji būtu mēs visi, ar tie, kas mani te nolād, jo vasaras un rudens sezonā mūsu līdaku lomi būtu daudz lielāki.
11. Tagad varat sākt riet!
12. AIZLIEGT DZĪVO ZIVTIŅU KĀ ĒSMU!!!
28.februāris 2017, 10:19 |
links