AndrisABC - Nu nosauc kaut vienu iemeslu, kādēļ man būtu tev jāargumentē savs viedoklis?
Pieļauju, ka tu ļoti daudz zini, māki un vari, bet man tas nav zināms, jo tevi nepazīstu un, ja arī pazīstu, tad ne pēc kā to identificēt nevarētu, jo tavs profils ir TUKŠA VIETA, tomēr...
Mans viedoklis - ūda ir gaļenieku vizītkarte - ir mans viedoklis un balstīts uz copes veidu kā tādu. Izurb caurumu un uz troņika nolaiž par 10-20 santīmiem pirktu karūsiņu un tā reizes 10. Tur no sportiskuma ir 0, C&R nesanāk, jo ierīšanas procesu nenokontrolēsi utt. To pašu līdaku un asari var arī uz bļitku noķert. Saprastu, ka tā būtu plidiņmaķškere, kurai sēž klāt, bieži maina lokācijas utt... saprastu.
Par gaumi nestrīdās.
Es neko nekomentēju ne par DS ne arī par džerkiem, jo neesmu ar to nopietni nodarbojies. Tamdēļ tev nevajadzētu aiztikt tēmas(karpas), kuras(nojaušu) tu nezini. Karpu izmēram, kurus ķeram mēs C&R ir 100%. Ļoti reti tiek arī kas apēsts ap2-3 kg svarā no kāda ezera, piem., Vipēža, jo tur karpu krājumi tiek regulāri atjaunoti. Komercpasākumi līdzīgi Vallei, Tomei utt neinteresē. Karpu cope ir sarežģīta un inetersanta. It sevišķi, kad mērķē uz izmēru virs 10kg kā minimums publiskā ūdenstipnē.
Man nepatīk "ūdotāji", jo pārsvarā neviens no viņiem neiztiek ar vienu ūdu, bet liek 5-10, nerunājot par speciālistiem, kuri liek vēl vairāk. Pārsvarā viņi pēc ēsmas zivtiņu iemērkšanas sāk bariņā dzert un laiku pa laikam izvek kādu mēru, biežāk zemmēru un vaļā neko nelaiž. Man nepatīk copmaņi, kuri copi asociē ar pārtikas sagādi kā attaisnojumu saviem tēriņiem. Gaļenieki. Izņēmumi tikai apstiprina likumu.
Par džigu kā gaļenieka rīku ;) Daugava ir pilna ar džigotājiem, DSotājiem, "bļitkotājiem"(cenmmerētājiem), čortotājiem un tie, kuri māk arī labi velk. Nedzen demagoģiju. Tas vai zivi atlaidīs vai nē ir katra indivīda personīgās izaugsmas jautājums. Katrs makšķernieks, kurš iemācās noķert daudz zivis agri vai vēlu saprot, ka visu apēst nespēs un iemācās tās atlaist. Džigojot noķert zivi, kuru būtu grūti atlaist gadās ļoti reti. Ierīšanas faktors C&R neiespaido un rezultāts ir tikai attieksmes jautājums.
Nesanāca īsi, bet, iespējams, argumentēti.
Lai tev jauka diena.
PS Ieliec kādreiz arī kādu copes atskaiti ;0
6.decembris 2010, 12:47 |
links