Tā kā bada tauta vai ar labu padomju tradīciju bagāžu, man darbā kolēģis nesen pienāk, prasa, Ti ribu ješ? Mņe tut znakomij na Kaņieris paimal pjaķ baļših šķuk, vot zvoņit sprašivajet, ņikamu ļi ņinužno! Es pateicu, lai nodod, ka viņš ir pēdējais Lohs un man no viņa neko nevajag. Un, ja arī sāktos dialogs, momentā būtu kašķis, jo likums ļauj, es noķēru utt, nu tas nav stulbi? A šāda domāšana ta katrā no mums pa druskai, tapēc arī ir dirsā, un nevajag pierādīt, ka nav.
pozitivs21, 3.novembris 2015, 21:28
Kādā veidā atlaižot zivis es neapēdu savu hobiju un apēdot atļauto lomu apēdu savu hobiju? Esmu slow food un veselīgas pārtikas piekritējs, tāpēc sardeles vari ēst pats. Ogas un sēnes iesaki lasīt… ar tām ir tieši tāpat kā ar zivīm, pāries pāri bars ar rūpnieciskajiem lasītājiem, nākamā gadā kavēsies atmiņās. Ko nozīmē - tik pat bagāti ar zivīm kā tajās valstīs, kurās var ar to lepoties ? Ja vēlies lai kaut kur būtu tāpat kā citur, vai kā agrāk, tad arī izmaini visu kas apkārt tieši tāpat kā ir citur vai bija agrāk, ja nepalīdz, tad sāc lomu regulēt.
Ja vēlies lai iestājas tava utopija = beidz ķert zivis, nemakšķerē vispār, aizmirsti par zivīm un tici man, tieši tad zivis ūdeņos paliks tieši tik cik vajag. Savādāk …. piekritīsi, ka zivīm savā veidā sāp un daļa no tām ko atlaid aiziet bojā. Makšķernieks, kas noķer normu patur to un apēd, nodara mazāku ļaunumu, nekā cits, kuram zem atlaišanas karoga aiziet bojā vairāk nekā pirmais apēdis. Ar ēdienu nav ko spēlēties, bet draugus nemoka. Tā kā … huļiš man kāda sadista izklaide un vēlme visus pārējos ierobežot jāatbalsta?
Mednieki neko nevar atlaist, kaut kā neesmu dzirdējis, ka mednieki sūdzas par to, ka viss izrīts.
Man prieks, ka tavi argumenti balstās uz tevis paša veikta pētījuma ķeras vai neķeras. Te arī parādās tavs mērķis, kura vārdā centies visus ierobežot, gribi lai tev ķeras katru dienu, arī tajās dienās, kad nevienam neķeras, tev pašam atliek saprast vai visiem nogriežot loma apjomu tas mainīsies. Tas ir garantēti katru dienu pa zivij dabūsi.
p.s. tā vietā lai aicinātu paņemt tik cik pašam nepieciešams un pārējo laist vaļā, nosauci cilvēku par lohu. Viņš noteikti mainīsies :)