Sveiki, kā vītoliņu apkārtnē ar vimbu?
6.marts 2020, 20:17 | links
Zivics [05.03.20]: Biju pamēģināt, līmenis diezgan augsts, zāli nesa, grūti copēt, bet vienu dabuju. Edzinators, 5.marts 2020, 19:57Uz fīderi, paņēma uz sliekas, protams bija līdzi arī baltie un motiļi, bet tos kkā negribēja
Uz ko ķēri, uz pludu vai fīderi, ko viņām piedāvāji?
Pravietis [05.03.20]: Āķi uzasināti, viss sagatavots, gaidām starta šāvienu.:).Kas tev tur ko daudz gaidīt! Tavs starta datums zināms! 16.aprīlis, kad Buļļupē murdi un tīkli būs izņemti. Citādi tie traucē un tava vimba netiek augšā!:)))
Biju pamēģināt, līmenis diezgan augsts, zāli nesa, grūti copēt, bet vienu dabuju. Edzinators, 5.marts 2020, 19:57
basks [05.03.20]: Sveiki copmaņi, kā Bauskā ar vimbām, ņem, neņem? Skatos ka pēdējās dienās daudzi sēž pie mūsas.Biju pamēģināt, līmenis diezgan augsts, zāli nesa, grūti copēt, bet vienu dabuju
Edzinators, 4.marts 2020, 22:45
Ja uztrāpa uz gājienu, tad ņem, bet pastāvīgi cope vēl nav. Ūdens par maz. Tāda pļukāšanās ar to ūdeni šogad, ne īsti augsts līmenis, ne zems. Nav bijis tāda riktīgi liela ūdens kā parasti pēc ziemas. Vimba nāk augšā maziem bariņiem un kaut kur nolien tā ka grūti atrast. Ja paveicas uztrāpīt vai ilgāk pamokās meklējot, tad kaut ko jau noķert var.
Pravietis [05.03.20]: Āķi uzasināti, viss sagatavots, gaidām starta šāvienu.:).Samudoram aķus arī asina?
Capss [05.03.20]: Vai Līgatnē jau vimbas parādījušās?Nav trāpījies ...
Sveiki copmaņi, kā Bauskā ar vimbām, ņem, neņem? Skatos ka pēdējās dienās daudzi sēž pie mūsas.
Edzinators, 4.marts 2020, 22:45
Kengurs24 [02.03.20]: nelietotaajs [15:31]: Par to, ka sālot vimbai nevajag ķidas ņemt ārā..Tas vimbas, ko ķēru šajā ziemā, novembrī un decembrī, es karināju bēniņos aukstā garāžā. Ne kada vaina. Principā sāls savu jau bij padarījis un viņām bija tik jāapžūst. Apm 4-5 dienas un bija dikti labas. Vēl tagat ir rezervīte, saliktas vakummaisiņos.
Nu nez. Es pirmajā reizē, kad vimbas sālīju, ar šitā saklausījos un izdarīju. Beigās tas vis man aizgāja pa pieskari. Vai sāls bij par maz, vai slogs par vieglu, bet visas ķidas vītinot sāka pujīt!
No tās reizes visas zivis iztīru un tad sālu. Vienreiz pārkaltēju, jo par ilgu noturēju bēniņos, bet tg esmu piešāvies un sanāk dikti labas.Es iesālīju ar iekšām...tad jau redzēs!Tagad vēl jānoskaidro kur vītināt?āra temp.varu garažā... vai kādā siltākā telpā!??Guļamistabā takā negribētos karināt! ;DDD
Līdakas galvu kaltēju pirtī jau 2.mēn...ko ar to darīt īstas skaidrības vēl nav!?Nolakot?ar kādu laku?
nelietotaajs [02.03.20]: Par to, ka sālot vimbai nevajag ķidas ņemt ārā..Es iesālīju ar iekšām...tad jau redzēs!Tagad vēl jānoskaidro kur vītināt?āra temp.varu garažā... vai kādā siltākā telpā!??Guļamistabā takā negribētos karināt! ;DDD
Nu nez. Es pirmajā reizē, kad vimbas sālīju, ar šitā saklausījos un izdarīju. Beigās tas vis man aizgāja pa pieskari. Vai sāls bij par maz, vai slogs par vieglu, bet visas ķidas vītinot sāka pujīt!
No tās reizes visas zivis iztīru un tad sālu. Vienreiz pārkaltēju, jo par ilgu noturēju bēniņos, bet tg esmu piešāvies un sanāk dikti labas.