Enkurs40 [17.mar]: Cope321 [18:04]: Enkurs40 [16:38]: Cope321 [Vakar]: Bebrs [Vakar]: Ja zaudējumi zivju resursiem pārsniedz 5 minimālās mēnešalgas, iestājas kriminālatbildība, viena vimba ir 29 EUR ×3 vai 5, atkarībā no apstākļiem.Ir un būs vimbu "biznesmeņi", kuri riskēs katru gadu. Vienīgi var šādus cilvēkus pārmācīt ar arābu metodēm, kad par apzinātu zagšanu 100 procentos gadījumu nocirstu roku.Tad sanāk sava veida cirks. Makšķerniekam, kurš atbrauc no Latgales ir lemts tikt pie 5 vimbām, bet vietējais var veikt zivju masveida ieguvi. Likumdevējiem vajadzētu drusku kaut ko pamainīt noteikumu tekstā, lai vietējiem atņemtu "biznesu".
Cerams, ka šajā saitā sēž arī VVD inspektori un kopā ar policiju izskaitļos IP adresi un sāks ķert cilvēku. Vismaz uzliks sodus, kurus nesamaksās.Pirms ko raksti noskaidro lietas būtību!
Es varu ielikt bildi kaut ar 100 vimbām, noķertām vienā dienā un nepārkāpjot noteikumus. Nejauciet 1 makšķerēšanas reizi, ar 1 makšķerēšanas dienu....Dienā var paturēt vienu normu. Jau viens jūtūberis par šo bija kaut kad interesējies.
Tad jau sanāk, ja es paņemu visus rīkus un zivis un aizeju līdz automašīnai vai mājai, esmu beidzis makšķerēt. Tad zivis atstāju automašīnā vai mājā un eju atkal ar rīkiem atpakaļ uz upi un ķeru nākamo normu.
Sen jau inspektori pārbauda arī makšķernieku transportlīdzekļus.
Ar mājām būs sarežģītāk kaut ko kontrolēt, bet vietējie to jau arī ir atkoduši un noķer piecas (licenzētajā zonā tur atbilstošo normu), nes uz māju un pēc 10 minūtēm atgriežas pie upes. Cik tas ir normāli vai amorāli, varētu diskutēt. Būtu labi, ja VVD inspektori pavaktētu arī šos "biznesmeņus". Nevar būt, ka juridiski nevarētu arī viņus paņemt pie dziesmas.Tieši tā, Tu visu pareizi esi uzrakstījis.
Izņemot tekstu par auto....
Ak šī postpadomju valsts!
17.marts 2024, 20:20 | links