ķer un atlaid

Dominē apšaubāms viedoklis, ka princips ņoķert un atlaist ir saudzējošs attiecībā pret zivīm
tie kas gaida no MRK atskaiti,

man ir jautājumi ...

pēc jūsu ieskata kas makšķerniekam, kurš nav biedrībā ir gada laikā jāpaveic?

kas biedrībai, kurā cilvēki ir iestājušies jo vienojošais ir tas ka visi makšķerē ir gada laikā jāpaveic?
26.janvāris 2018, 14:28 | links

Tu biji informēts ,ka valdes loceklis ir ņēmis un izglābis 100 cilvēku ,piedaloties iepriekš minētās tiesību normas izstrādē.Neļaujot nabagiem ielūzt ledū un noslīkt.
26.janvāris 2018, 14:24 | links

eMKa ....

vai ir iespējas dabūt godīgas atbildes

... ir vai nav tā, ka VMK radās lai varētu piedalīties Skonto projektā par foreļu atgriešanos, jo Skonto laida foreles tikai tur kur kāda biedrība tās pieskatīja ... statūtu paraugs (ja nemaldos) ir no citas biedrības (tāds pats kā vienai no Ērģļu puses) ... bez zemūdens akmeņiem, kā fakts, bija/ nebija ?

vai lai makšķerētu priekšnoteikums ir kaut ko darīt lietas labā vai būt kādā biedrībā kura dara kaut ko lietas labā ?

palīdzēs izskaidrot, ko rakstīju, kaut gan domāju ka tev pašam tas ir labi zināms, ka pastāv interešu konflikts starp tiem kuriem ir iespējas kaut ko darīt un tiem kuriem nav iespēju vai neredz kāpēc ir kaut kas jādara tas ir organizācijai kuras mērķis ir sargāt resursus intereses atšķiras no tiem kuri vienkārši vēlas makšķerēt :) un otrs ... cik % no V ir VMK?
26.janvāris 2018, 14:23 | links

Loti noslēpumains klubs
26.janvāris 2018, 14:22 | links

Akmens
Kurš no kluba biedriem nav informēts?
26.janvāris 2018, 14:20 | links

Bračiņ
Pasaki kaut vienu iemeslu, kura dēļ man tev būtu jādod atskaites??? Piāru sev neveidojam. Darbojamies iespēju robežās!

urmaas, 26.janvāris 2018, 14:19

Tu tiko iedevi atbildi.
26.janvāris 2018, 14:20 | links

Bračiņ
Pasaki kaut vienu iemeslu, kura dēļ man tev būtu jādod atskaites??? Piāru sev neveidojam. Darbojamies iespēju robežās!
26.janvāris 2018, 14:19 | links

Jūs negaidiet, bet meklējiet ,Google-Makšķernieku radošais klubs.Daudz interesanta atradīsiet.Salikums labs Birkovs-Zvaigzne.Varbūt tad sapratīsiet ,kas ir vienīgais darbonis šai biedrībā.
26.janvāris 2018, 14:11 | links

Marfim nešauj pār strīpu - es nebiju dibinātājs . Viens no pirmajiem biedriem gan.
26.janvāris 2018, 14:10 | links

Tikai nevaru saprast ,kapēc par to nezina kluba biedri.Laikam jau uzgleznotā Urmaasa glezna, par regulārām valdes atskaitēm, būs tikai mirāža.
26.janvāris 2018, 14:06 | links

Bralitis

Kā tad MRK ne ko reālu nedara ,paskaties kā Zvaignes kungs katru dienu palagus ŗaksta šeit.Bet reāli ko viņi izdarijuši ,neviens to nezin.

vienkars, 26.janvāris 2018, 14:04

Jau esam trīs kas gaida ko viņi ir izdarījuši .

Braliti, ko Tu personīgi reālu esi sasniedzis un izdarījis? Vai esi nokārtojis SVI statusu? Kuru upi vai ezeru sargā? Kura ir tā biedrība kura kaut ko reāli dara kurā tu esi biedrs?

Marfim, 26.janvāris 2018, 12:33

Es Marfim esmu tik daudz atkritumus savācis copējot ka varētu neliela izmēra izgāztuvi uztaisīt. Vai tas ir maz??? Pāris aizķertos brakaru tīklus izvilcis ar.

Urmās tad lūdzu publiski tagad izliec atskaiti ko MRK ir reāli izdarījis pēdējā kaut vai gada laikā . Kaut vai nieku - sakopta copes vide kādā kluba talkā ja tāda ir bijusi, ieviests kāds uzlabojums atpūtnieku un makšķernieku labā , kādas aktivitātes veiktas maluzvejniecības apkarošanā , likumdošanā kāds punkts , vai vismaz kaut kas ?? Izliec atskaiti lai es te nezīlēju kafijas biezumos . Mani un iespējams tūkstošus lasītāju interesē ko labu ir izdarījis MRK ?

Bralitis, 26.janvāris 2018, 13:15

Braliti, kura ir tā lokālā vieta kurā darbojas MRK?
Kāds ir MRK dibināšanas mērķis (Tu taču biji viens no dibinātājiem atšķirībā no manis) ?

Kāpēc Tu neprasi visiem makšķerniekiem ko viņi ir izdarījuši lietas labā?

Bralitis

Kā tad MRK ne ko reālu nedara ,paskaties kā Zvaignes kungs katru dienu palagus ŗaksta šeit.Bet reāli ko viņi izdarijuši ,neviens to nezin.
26.janvāris 2018, 14:04 | links

Brālīt,zini kapēc Urmaas neko nevar pateikt,tapēc ,ka nezina.
Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Izdarīt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā šādus grozījumus:

1. Papildināt kodeksu ar 179.4 pantu šādā redakcijā:

"179.4 Aizlieguma pārkāpšana attiecībā par atrašanos uz iekšzemes publiskās un jūras piekrastes ūdenstilpes ledus
Ja tiek pārkāpts aizliegums atrasties uz iekšzemes publiskās vai jūras piekrastes ūdenstilpes ledus,–
izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz septiņdesmit euro."

2. Papildināt 210. panta pirmo daļu pēc skaitļa un vārdiem "179. panta ceturtajā daļā" ar skaitli un vārdu "179.4 pantā".
Šo tiesību normu ieviesa ar aktīvu K.Zvaigznes MRK valdes biedra līdzdalību.

akmens, 26.janvāris 2018, 13:53

Cepuri nost! Zvaigzne izglābis tūkstošiem cilvēku dzīvības kas vazājas pa ledu un papildinājis ar miljoniem valsts kasi . Liels darbs.
26.janvāris 2018, 14:03 | links

LM kā apsaimniekošanas modelis ....

Licences pārdod makšķerniekiem, ezeru izmanto un iespaido ne tikai makšķernieki , ko pirks pārējie? Tikai 3-4 vietās LM ir rentabls

Bet, bez licences, dažos gadījumos, nevar pārvaldīt resursus ...
1. Makšķernieku ir par daudz – ierobežots skaits atļauju makšķerēt
2. Zivju ir par maz - ierobežots skaits atļauju zivi paturēt lomā (ķert)

Ūdeņi ir nodoti pašvaldību pārziņā, būtu jādomā, kā pašvaldībām novirzīt līdzekļus.

(Personīgais viedoklis)
26.janvāris 2018, 14:02 | links

Marfimam zvaigznem MRK ir vajadzīgs tikai lai varētu sevi pozicionēt kā sabiedriska organizācija nevis neko nepārstāvoša fiziska persona.
26.janvāris 2018, 13:56 | links

Brālīt,zini kapēc Urmaas neko nevar pateikt,tapēc ,ka nezina.
Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Izdarīt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā šādus grozījumus:

1. Papildināt kodeksu ar 179.4 pantu šādā redakcijā:

"179.4 Aizlieguma pārkāpšana attiecībā par atrašanos uz iekšzemes publiskās un jūras piekrastes ūdenstilpes ledus
Ja tiek pārkāpts aizliegums atrasties uz iekšzemes publiskās vai jūras piekrastes ūdenstilpes ledus,–
izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz septiņdesmit euro."

2. Papildināt 210. panta pirmo daļu pēc skaitļa un vārdiem "179. panta ceturtajā daļā" ar skaitli un vārdu "179.4 pantā".
Šo tiesību normu ieviesa ar aktīvu K.Zvaigznes MRK valdes biedra līdzdalību.
26.janvāris 2018, 13:53 | links

EMka visu ļoti saprotami izskaidroja. Svarīgākais ko uzķēru - Lokālā darbība. Nezinu pilnībā vēsturi bet cik esmu dzirdējis arī tu Emka biji pie Ventspils makšķ.kluba dibināšanas . Ko ir izdarījis un kādus mērķus ir sasniedzis MRK ? Nezinu -varbūt kaut kādus - nenoliedzu. Ventspinieki ir reāli sasnieguši rezultātu. Reāli sargā savu upi. Kas tad gala rezultātā ir vērtīgāks ? Rezultāts un reāla redzama rīcība vai tukša -piedodiet diršana.

Bralitis, 26.janvāris 2018, 12:29

Hmm, interesanti... nebiju līdz tam aizdomājies, tieši par to lokālo būtību, jo man tā šķiet pavisam organiska un savādāk nemaz būt nevar, jo saskaroties ar vietējā līmeņa problēmām, vari saprast globālākas lietas. Tāda jebkuras izaugsmes loģisku pakāpienu kopums...
Nevēlos kašķi vilkt, bet arī sveci zem pūra netaisos turēt...
Savulaik MRK, vai atsevišķi tās biedri, tas pats Zvaigzne ar putām uz lūpām, bruka virsū VMK statūtiem, cenšoties pierādīt, ka VMK nav makšķernieku biedrība... man to motivāciju grūti izskaidrot, bet tā bija. Un stāsts jau par to- kāda interese Lielvārdes copmanim gar lejas Ventu, lai ņemtos un statūtos kaut kādus "zemūdens akmeņus" meklētu ???!!!
Tiešām nebiju aizdomājies, bet visas šīs diskusijas ietekmē sāku analizēt- no kurām vietām ir MRK biedri?! Daudzus pazīstu personīgi un varu paspiest roku un šobrīd nevēršos ne pret vienu konkrēti.
Bet tā ģeogrāfija ir gana izsvaidīta. Uz ko velku?! Tieši uz to- ko biedrība ir izdarījusi konkrēti? Kādas konkrētas vietas attīstībai?
Vai tie ir tikai lēmumi, ka viss ir dirsā, ka vajag visu risināt "valstiskā" līmenī. Kā gala rezultātā rodās tikai nevienam nesaprotama putra, turklāt tie paši valsts ierēdņi cenšās no tā visa distancēties, jo iesaistīties publisku bļauru diskusijās un peripetijās neredz jēgu...
Tajā ziņā alūksnieši ir malači- ņēma, darīja un tukši nedirsa par kaut kādu "vienkāršo makšķernieku" un tā "aizstāvību" un vēl visādu sviestu. Un visam apakšā ir personālijas, cilvēki, kas spēj uzklausīt viens otru un nonākt pie kopēja un izdevīga kopsaucēja. Lūk, te arī rezultāts... un ne bez kļūdām (zelta zuši) un citi...
Sakārto savu vietu, ieguldi enerģiju tur, tad ej tālāk... nevis bliez pa vārnām ar rudzu bisi... trobeles daudz, jēgas mazas... turklāt arī vārnas izbaidītas...

eMKa, 26.janvāris 2018, 13:29

Tagad arī jau EMka uzdeva jautājumu .Nu mēs esam jau divi kas grib dzirdēt ko MRK ir labu izdarījis ? Zarāzij un Urmās jūs kā sabiedriskie komunikatori lūdzu iedodiet labo darbu atskaiti.
Varbūt tā ir slēgtā organizācija kā Masoni vai Brīmūrnieki -tad tā arī pasakiet.

EMka tieši tādu modeli kā VMK es biju iedomājies MRK tādēl arī tur biju . Bet mērķi tur bij ļoti globāli - būt PRET un kaut kas uz - pabarosim āfrikas badacietējus . Es esmu makšķernieks un gribēju arī dot kaut kādu savu artavu - kaut vai ziedot laiku un sakopjot piedirstos Pierīgas krastus. To es daru vienatnē pie Gaujas savās copes vietās neesot nekādās organizācijās.
26.janvāris 2018, 13:49 | links

Sponsors tas ir labi, tas izklausās garšigi. Tikai šogad sponsors, a nākamgad nesponsors. Lai tas ūdens un tas kas apkārt saglabātu zināmu kvalitāti un vēl uzlabotos, vajag cilvēku, kas to visu pieskata. Par nelielu, bet taisnīgu atlīdzību. Un tam būtu jānotiek ilgtermiņā un plānoti. Nez vai sponsors varēs ko garantēt.
26.janvāris 2018, 13:48 | links

Un par cik viss kaut ko maksā, uzprasās risinājums - makšķernieka kartes cenu palaist gaisā, lai segtu visus izdevumus. Pag, bet tad vajag struktūru, kas to visu administrēs un sadalīs un atkal neierobežotas iespējas megakašķim. Nepārproti, es esmu par.

Makatanav, 26.janvāris 2018, 13:19

Jā, viens no risinājumiem, reāli mēs maksājam par MK nenormāli maz (~4 centi dienā, ja rēķina par gada karti), bet nu to neviens nekustinās, mega nepopulāri.

Vēl viens risinājums - meklēt ūdeņiem nevis "saimniekus" bet "sponsorus". Pašlaik reāli tādi ir LVM ezeri - ir bagāts, valsts kontrolē esošs kantoris, kas reāli labi vai ne tik labi, bet sponsorē
tos ezerus ar infrastruktūru utt., loģiski, ka ne par kādu pat atmaksāšanos tur runa neiet. Vienkārši uzņēmumam ir nauda un PR budžets, kuru var notērēt konkrētām programmām kā "Mamma daba" spodrinot sabiedrības priekšā savas spalvas
ar vides un sociālo darbību (kantoris tak pēc būtības ar sliktu "auru" sabiedrības acīs - mežus žaģē maitas :D). Ja vēl 3-4 tādus atrastu starp gigantiem ar lielu piķi, vienalga vai naftiniekus, vai ostas, vai IT/telekomunikācijas, vai enērģētiku, tad visus LV ezerus varētu noponsorēt vien setā, uz tā fona vajadzīgais piķis ir niecīgs....
26.janvāris 2018, 13:35 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager